ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, η Ferrari και… η κλήση για όριο ταχύτητας

Ελλάδα 4:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, η Ferrari και… η κλήση για όριο ταχύτητας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος, η Ferrari και… η κλήση για όριο ταχύτητας

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ήταν γνωστός ο θαυμασμός και η αγάπη του Πάπα Ιωάννη-Παύλου Β’ για τα αυτοκίνητα. Τόσο γνωστός που δημιούργησε ιστορίες κοντά στα όρια του θρύλου, όπως αυτή με την τελευταία Enzo, που του χάρισε ο Luca Corderi di Montezemolo.

Advertisement
Advertisement

Ο Πάπας Ιωάννης Παύλος (Β’) επισκεπτόταν πολύ συχνά την Ferrari και ευλογούσε μάλιστα τους ανθρώπους της και τα αυτοκίνητα στο εργοστάσιο.

 

Για την επίσκεψή του οι υθύνοντες της Ferrari έπρεπε να βρουςν ένα όχημα. Επειδή δεν είχαν κάποιο αυτοκίνητο διαθέσιμο πήραν ένα πρωτότυπο της ανοιχτής Ferrari Mondial και της έβγαλαν το εμπρός κάθισμα του συνοδηγού.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο Ποντίφικας θα μπορούσε να σταθεί όρθιος και να χαιρετά τους εργαζόμενους και το κόσμο που βρέθηκε εκεί.

Σε κάποια επίσκεψη του ο Luca Corderi di Montezemolo, του υποσχέθηκε πως θα του έδινε  την τελευταία Enzo παραγωγής και αυτή ήταν η 400η . Μάλιστα ο ίδιος ο Montezemolo έγραψε στο εσωτερικό του πίσω κομματιού αυτής της Enzo τη φράση:

Advertisement

«Questa Enzo unica nella storia della Ferrari quale segno della solidarietà per chi soffre ispirata da un Grande Papa, Giovanni Paolo II». (Αυτή η Enzo, είναι η μοναδική στην ιστορία της Ferrari, ως ένδειξη αλληλεγγύης για όσους υποφέρουν, και είναι εμπνευσμένη από έναν Μεγάλο Πάπα, τον Ιωάννη Παύλο Β‘).

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Monterey για 5.400.000 ευρώ με περίπου 200 χλμ στο οδόμετρο, τα οποία (ο θρύλος και το βιβλίο Ferrari myths and stories) λέει πως τα έκανε ο Πάπας. Στο βιβλίο αυτό είναι δημοσιευμένη και η παρακάτω ιστορία:

Advertisement

«Μόλις παρέλαβε το αυτοκίνητο ο Πάπας, πήρε τον οδηγό του κάθισε στο κάθισμα του συνοδηγού και αποφάσισαν να βγουν βόλτα.

Ξεκινάνε λοιπόν για ένα πέρασμα έξω από την Ρώμη. Ο οδηγός έτρεμε και την σκιά του και καθότι φοβόταν οδηγούσε με πολύ λίγα χιλιόμετρα. Πάτα το γκάζι του λέει ο Πάπας. Μα Άγιε είναι οι carabinieri στο δρόμο και φοβάμαι. Ανέβασε ταχύτητα ξαναλέει ο ποντίφικας.

Advertisement

 

Τι να κάνει ο οδηγός πάτησε λίγο την Enzo αλλά και στα 120 χλμ πάλι η ταχύτητα ήταν μικρή. Πάτα το ακόμα  λίγο φώναξε ο Πάπας. Μα άγιε πάπα μου οι carabinieri είναι κοντά ξανάλεγε ο οδηγός ε…ώσπου βαρέθηκε ο Πάπας και είπε στον οδηγό του: Θα οδηγήσω εγώ».

Στη συνέχεια παίρνει το αυτοκίνητο αρχίζει να πιέζει στην Οτοστράντα με 160, 200, 250 χλμ. Βλέπουν ξαφνικά  οι carabieri την Enzo με 250 χλμ  και την σταματάνε. Βλέπει ο αστυνομικός τον Πάπα και…. μένει άφωνος. Πως να γράψει τον Άγιο Αρχηγό της Εκκλησίας;

Καλεί τον διοικητή από τον ασύρματο και του λέει: «Αρχηγέ, έχω εδώ έναν πολύ μεγάλο  τον σταμάτησα να τρέχει με 250.  Τι πρέπει να κάνω; Να τον γράψω; Με 250; Όποιος και να ναι γράψε τον» απαντά ο αρχηγός.

«Μα Αρχηγέ, είναι πολύ μεγάλος!

«Πόσο μεγάλος;. Τι είναι; Βουλευτής, Υπουργός, ο Πρωθυπουργός; Ο πρόεδρος;»

«Όχι, αρχηγέ, ακόμη πιο μεγάλος».

«Ε, τι πιο μεγάλος ρε, πόσο πιο μεγάλος;»

«Αρχηγέ, ένα θα σου πω μόνο… Έχει οδηγό τον Πάπα!!! Νομίζω πρέπει να είναι ο… Θεός!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τιμή – ρεκόρ για μία υπερσπάνια Ferrari Enzo!
Ferrari: Έρχονται και άλλες Icona
Ακριβότερος από μια Ferrari 812 Superfast ο κινητήρας της Enzo