Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τιμή – ρεκόρ για μία υπερσπάνια Ferrari Enzo!

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τιμή – ρεκόρ για μία υπερσπάνια Ferrari Enzo!

ΝΕΑ

Τιμή – ρεκόρ για μία υπερσπάνια Ferrari Enzo!

ΝΕΑ

Η συγκεκριμένη Enzo, είναι μία από τις λίγες που παρήχθησαν στο κόκκινο χρώμα με τον ίδιο κωδικό που είχαν τα μονοθέσια της Ferrari στην F1 και μόλις 568 χιλιόμετρα στο κοντέρ! Αυτό και μόνο αρκεί για να αναδειχθεί ως η ακριβότερη που έχει πωληθεί ποτέ, μετά από εκείνη του Πάπα Φραγκίσκου που είχε πωληθεί για πάνω από 6 εκ. ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο μοντέλο της Ferrari, είναι έτσι και αλλιώς σπάνιο αφού μόλις 400 κύλησαν τους τροχούς τους από το Maranelo.

Τα ελάχιστα χιλιόμετρα στο κοντέρ, η άψογη κατάσταση της συγκεκριμένης Ferrari Enzo του 2003 και το γεγονός πως είναι μια από τις λίγες που έχουν βαφτεί στο Rosso Scuderia χρώμα του αμαξώματος, εκτόξευσαν την τιμή της στα 3,2 εκατομμύρια ευρώ. Η αισθητική της και το ότι έχει τον ατμοσφαιρικό V12 με τη χωρητικότητα των 6,0 λίτρων, είναι στοιχεία που αυξάνουν εκθετικά το βαθμό της επιθυμίας που μπορεί να νιώσει ο κάθε συλλέκτης για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Για τα σημερινά αισθητικά δεδομένα των hypercars, η σχεδίαση της Enzo μπορεί να είναι σχετικά συνηθισμένη. Αυτό όμως δεν ίσχυε το 2003 που αρχικά παρουσιάστηκε και την έκανε να φαίνεται εξωπραγματική με αυτό το ρύγχος που αποτελούσε απευθείας παραπομπή στα μονοθέσια της F1 της ιταλικής φίρμας. Η απόδοση του κινητήρα φτάνει τους 660 ίππους και η μέγιστη τιμή της ροπής τα 67,1 kgm.

Η μετάδοση στους τροχούς του πίσω άξονα γίνεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων (που και αυτό λέγεται F1). Το βάρος των 1.489 κιλών ήταν αυτό που απογείωνε την αίσθηση σε επίπεδο επιδόσεων και έμεινε σε τόσο χαμηλά επίπεδα, χάρη στο αμάξωμα από ανθρακόνημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο έχουν κοστίσει στη Ferrari τα έως τώρα ατυχήματα;
Ποιός ηθοποιός θα υποδυθεί τον Enzo Ferrari;
Μια Ferrari Roma κόλλησε σε στενό δρόμο (video)