Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξαφνική λοίμωξη μέσα στο καλοκαίρι;

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξαφνική λοίμωξη μέσα στο καλοκαίρι;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξαφνική λοίμωξη μέσα στο καλοκαίρι;

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ξεκινάει η εποχή που το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μας  δουλεύει… υπερωρίες!

Advertisement
Advertisement

Όμως πόσοι προβαίνουν σε συντήρηση και καθαρισμό αυτού και μάλιστα σήμερα με έναν απο τους πιο ταχεος μεταδιδόμενους ιούς ανάμεσά μας;

Και αν ο κάτοχος πηγαίνει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο, αυτό έχει στον προγραμματισμό του ως υποχρεωτική εργασία την ετήσια συντήρηση του κλιματιστικού.

Ομως, όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, μεγάλο ποσοστό των κατόχων αυτοκινήτων στην Ελλάδα, δεν επισκέπτονται το συνεργείο για συντήρηση, παρα μόνο εφόσον χρειαστεί, στο συνεργείο της «γειτονιάς» που τα φτιάχνει όλα για όλες τις μάρκες, για τα απαραίτητα.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα: Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες και μετρήσεις, τα 2/3 των ιώσεων (και των αλλεργιών) συνδέονται άμεσα με τον αέρα που αναπνέουμε μέσα στο αυτοκίνητο μας. «Υπεύθυνο» για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο αυτοκίνητο είναι το φίλτρο καμπίνας, που πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση για να συγκρατεί τα σωματίδια, τους ρύπους και τις οσμές που έρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Η άριστη κατάσταση του φίλτρου επιτυγχάνεται με τον ετήσιο έλεγχο και την αντικατάστασή του και σε συνδυασμό με απολύμανση σε ολόκληρο το σύστημα κλιματισμού, μπορεί να εγγυηθεί ένα υγιεινό περιβάλλον.

Αν λοιπόν κολλήσατε ξαφνικά μία ίωση «εκτός εποχής» ή σας εμφανίστηκαν κάποιες αλλεργίες, που δεν είχατε ποτέ, εκτός από τον ιατρό σας, επισκεφτείτε με το αυτοκίνητό σας και το συνεργείο σας.

Advertisement

Ιδιαίτερα αν βάζετε το αυτοκίνητό σας συχνά σε δημόσιους κλειστούς χώρους στάθμευσης, όπως σε mall parking κλπ…


ΑΚΟΜΑ:

Κλιματισμός: Τα 5 λάθη που κάνουμε
«Σφίγγουν» οι ζέστες, το air condition θέλει σέρβις
Autofit: Φροντίζει για ένα δροσερό καλοκαίρι!

Advertisement