Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Autofit: Φροντίζει για ένα δροσερό καλοκαίρι!

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Autofit: Φροντίζει για ένα δροσερό καλοκαίρι!

ΝΕΑ

Autofit: Φροντίζει για ένα δροσερό καλοκαίρι!

ΝΕΑ

Για να μην ψήνεσαι το καλοκαίρι μέσα στο αυτοκίνητό σου, επισκέψου την Autofit για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου και σέρβις του κλιματισμού σου.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί ο καιρός να συνεχίζει να παίζει ένα περίεργο παιχνίδι τις τελευταίες εβδομάδες με πολλά σκαμπανεβάσματα, ωστόσο ήδη έχουμε αρχίσει να αισθανόμαστε την άνοδο της θερμοκρασίας και τον καυτό ήλιο. Ιδιαίτερα μέσα στο αυτοκίνητο η κατάσταση ακόμα και τώρα, που δεν έχουμε δει ακόμα «σοβαρές» θερμοκρασίες, μπορεί να γίνει ανυπόφορη.

Ερχόμενοι από έναν μακρύ χειμώνα όπου η χρήση του κλιματιστικού ήταν ελάχιστη, πλέον όλο και περισσότερο θέτουμε σε λειτουργία το σύστημα προκειμένου να μείνουμε δροσεροί και ήρεμοι όση ώρα βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητο.

Όπως είναι λογικό λοιπόν το να ελέγξουμε και να συντηρήσουμε το κλιματιστικό του αυτοκινήτου μας πριν πιάσουν οι μεγάλες ζέστες είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Η λέξη «απαραίτητο» δεν είναι τυχαία καθώς έχει παρατηρηθεί ότι μέσα στην περίοδο μη χρήσης του κλιματισμού όλο το χειμώνα συσσωρεύονται βλαβεροί μικροοργανισμοί και βακτήρια στο κύκλωμα του συστήματος με αποτέλεσμα να υπάρχουν επιπτώσεις στην υγεία των επιβατών κατά τη χρήση του.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικοί άλλωστε συμβουλεύουν τους οδηγούς ότι τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο θα πρέπει να ελέγχεται το σύστημα κλιματισμού από εξειδικευμένους τεχνικούς προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστα προβλήματα τη στιγμή που χρειάζεσαι πραγματικά λίγη δροσιά.

Το δίκτυο της AUTOFIT έχει δημιουργήσει λοιπόν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα ελέγχου του συστήματος ψύξης του αυτοκινήτου το οποίο περιλαμβάνει έλεγχο κυκλώματος A/C και πλήρωση φρέον, απολύμανση αεραγωγών καμπίνας επιβατών και έλεγχο απόδοσης του συστήματος A/C. Η προσφορά Ελέγχου και Σέρβις A/C της Autofit ισχύει έως και την 31η Ιουλίου.

Advertisement

Πώς όμως θα καταλάβουμε ότι κάτι δεν πάει καλά με το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου σας; Οι έμπειροι τεχνικοί της AUTOFIT δίνουν μερικές συμβουλές για τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει ένα ταλαιπωρημένο σύστημα A/C.

Advertisement

Ένα βασικό στοιχείο που θα παρατηρήσει κάποιος όταν θέσει σε λειτουργία τον κλιματισμό είναι ότι ο αέρας που φτάνει στην καμπίνα δεν είναι κρύος. Αυτό σημαίνει ότι είτε το ψυκτικό υγρό είναι ελάχιστο, είτε υπάρχει κάποια διαρροή από τις σωληνώσεις ή ακόμα και ένας ελαττωματικός συμπιεστής.

Ακόμα ένα σύμπτωμα κακής λειτουργίας είναι η ασυνέπεια στη θερμοκρασία του αέρα που φέρνει το σύστημα στην καμπίνα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιηθεί καθαρισμός του κυκλώματος με αντλία κενού. Σημαντικό επίσης είναι να μην υπάρχουν ενοχλητικοί θόρυβοι κατά τη λειτουργία του A/C καθώς αυτοί σχετίζονται συνήθως με πρόβλημα στον συμπιεστή.

Advertisement

Τέλος, ίσως το πιο εμφανές σημάδι ότι υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα είναι οι δυσάρεστες οσμές που αναδύονται όταν λειτουργεί ο κλιματισμός. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν συσσωρευμένα βακτήρια στο σύστημα αεραγωγών, κάτι αρκετά ανησυχητικό για την υγεία των επιβατών. Επειδή με την υγεία δεν παίζουμε, καλό είναι άμεσα να λύσουμε το πρόβλημα με μια επίσκεψη στην AUTOFIT.

Κλείστε τώρα το ραντεβού σας για καλοκαιρινό έλεγχο σε ένα από τα συνεργεία του δικτύου AUTOFIT.

Η AUTOFIT λοιπόν μας βοηθάει να απολαύσουμε και αυτό το καλοκαίρι τις διαδρομές μας. Με την προσφορά στον Έλεγχο και Σέρβις A/C που τρέχει από 1 Ιουνίου έως και 31 Ιουλίου όλοι μπορούν να επωφεληθούν και να περάσουν ένα δροσερό και απροβλημάτιστο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εγγυημένο σέρβις με τη σφραγίδα της AUTOFIT
AUTOFIT: Ολοκληρωµένες λύσεις service, για όλες τις µάρκες αυτοκινήτων
Προσοχή: Καπνός και μικροσωματίδια – Έτσι πρέπει να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό