Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Υπολογίστε την εξοικονόμηση χρημάτων με το νέο Compass 4xe

Ελλάδα 9:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Υπολογίστε την εξοικονόμηση χρημάτων με το νέο Compass 4xe

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Υπολογίστε την εξοικονόμηση χρημάτων με το νέο Compass 4xe

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Πόσο είναι το πραγματικό κέρδος που μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης του νέου plug-in hybrid Compass σε αντίθεση με αυτό του θερμικού κινητήρα; Η Jeep δίνει την απάντηση.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Jeep Compass προσφέρει μια πλήρη μηχανική γκάμα θερμικών κινητήρων, καθώς και έναν νέο plug-in υβριδικό κινητήρα.

Ο τελευταίος συνδυάζει τον αποδοτικό κινητήρα των 1.3 λίτρων με έναν ηλεκτροκινητήρα 60 ίππων, το Compass 4xe προσφέρει συνολική απόδοση –ανάλογα με την έκδοση- από 190 έως και 240 ίππους, δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης για έως και 50 χλμ. εκπομπές CO2 από 44 έως 47 g/km και κίνηση και στους τέσσερις τροχούς όποια στιγμή απαιτηθεί ή το επιλέξει ο οδηγός.

Ποια είναι όμως η πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων που μπορεί να έχει ο ιδιοκτήτης του Compass 4xe;

Advertisement
Advertisement

Η Jeep παρέχει σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να υπολογίσει αυτό το κέρδος από τον ειδικό προσομοιωτή, ανάλογα με την προσωπική μετακίνησή του. Τον πίνακα μπορείτε να τον βρείτε εδώ!

Advertisement

Ο παραπάνω προσομοιωτής παρέχει μια καθαρά ενδεικτική εκτίμηση της εξοικονόμησης χρημάτων, που μπορεί να επιτευχθεί επιλέγοντας τα plug-in hybrid Compass (επίπεδο εξοπλισμού Limited) σε σύγκριση με το τρέχον όχημα του χρήστη με θερμικό κινητήρα. Η εκτίμηση εξοικονόμησης χρημάτων που μπορεί να επιτευχθεί με τον προσομοιωτή δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση εγγύηση για πραγματική εξοικονόμηση.

Οι τιμές της έγκρισης αναφορικά με την κατανάλωση καυσίμου και ενέργειας των plug-in hybrid Compass που υπάρχουν στον προσομοιωτή βασίζονται στη διαδικασία WLTP. Αυτές οι τιμές υποδεικνύουν ότι επιτρέπουν τη σύγκριση των δεδομένων των διαφόρων οχημάτων και ενδέχεται να μην είναι αντιπροσωπευτικές των πραγματικών τιμών κατανάλωσης, οι οποίες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως, για παράδειγμα, το στυλ οδήγησης, τη διαδρομή, τις καιρικές συνθήκες και τις οδικές συνθήκες , την κατάσταση του οχήματος, τις μεθόδους χρήσης και τον εξοπλισμό του οχήματος κ.λπ.

Advertisement

Τα δεδομένα που σχετίζονται με τον αριθμό των χιλιομέτρων, τον τύπο διαδρομής, το κόστος καυσίμου και τον αριθμό των ολοκληρωμένων ηλεκτρικών φορτισμών εισάγονται ανεξάρτητα από τον χρήστη στον προσομοιωτή και η FCA δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη γι ‘αυτά.

Η εκτίμηση της εξοικονόμησης χρημάτων που υπολογίζεται από τον προσομοιωτή μπορεί να διαφέρει, ακόμη και σημαντικά, λόγω πολλών παραγόντων, όπως, για παράδειγμα, το στυλ οδήγησης και τις συνθήκες, τον τύπο διαδρομής, τις κλιματολογικές συνθήκες, τον κλιματισμό του χώρου επιβατών, την κατάσταση του οχήματος, το επίπεδο φόρτισης μπαταρίας και την ηλικία, κ.λπ.

Advertisement

Ο προσομοιωτής χρησιμοποιεί ένα έτος που αποτελείται από 350 ημέρες, εκ των οποίων 250 εργάσιμες ημέρες και 100 ημέρες Σαββατοκύριακου και επίσης υπολογίζει 15 ημέρες μη χρήσης του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέο Jeep Compass από 288 ευρώ/μήνα
Πέντε τεχνολογίες του νέου Jeep Compass
Η εύκολη απόκτηση του νέου Jeep Compass