Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι νέες compact Mercedes που θα έρθουν στην Ελλάδα το 2019

Ελλάδα 18:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι νέες compact Mercedes που θα έρθουν στην Ελλάδα το 2019

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι νέες compact Mercedes που θα έρθουν στην Ελλάδα το 2019

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μετά την άφιξη της νέας γενιάς της A-Class μέσα στο 2018, η Mercedes ετοιμάζεται όχι μόνο να ανανεώσει πλήρως αλλά να αυξήσει περισσότερο από ποτέ τις επιλογές της compact οικογένειάς της. Ας δούμε ποιες θα είναι αυτές και πότε θα έρθουν στην Ελλάδα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

H οικογένεια compact, ή μικρομεσαίων εάν προτιμάτε, μοντέλων της Mercedes ουσιαστικά πήρε σάρκα και οστά στην προηγούμενη γενιά της A-Class, όταν εκτός αυτής και της B-Class που προϋπήρχαν στη γκάμα της γερμανικής μάρκας, προστέθηκαν η 4θυρη κουπέ CLA, η crossover GLA και αργότερα η 5θυρη κουπέ CLA Shooting Brake.

Πλέον, με την άφιξη της νέας γενιάς της A-Class μέσα στο 2018, αναμένουμε όχι μόνο την πλήρη ανανέωση της εν λόγω γκάμας με τις νέες γενιές των B-Class, CLA και GLA, αλλά και την περαιτέρω εξάπλωσή της με την προσθήκη νέων μελών όπως της πρώτης Mercedes A-Class Sedan στην ιστορία, αλλά και της νέας GLB, της SUV «αδελφής» της GLA. Στόχος τους είναι φυσικά η περαιτέρω τόνωση των πωλήσεων της μάρκας, σε μια κατηγορία που κερδίζει συνεχώς όλο και περισσότερους οπαδούς.

Μπαίνοντας λοιπόν στο 2019, θα υποδεχθούμε αρχικά στη χώρα μας μέσα στους πρώτους μήνες του έτους τη νέα Mercedes A-Class Sedan. Με όμορφες γραμμές και αυξημένο πορτ-μπαγκάζ 420 λίτρων, η νέα σεντάν εκδοχή της A-Class φιλοδοξεί να απευθυνθεί στους λάτρεις των παραδοσιακών μοντέλων 3 όγκων. Τιμολογιακά, η νέα Mercedes θα κοστίζει στην Ελλάδα από 33.041 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine, V177, 2018 Mercedes-Benz A-Class Sedan, V177, 2018

Παράλληλα με το λανσάρισμα της νέας A-Class Sedan, αναμένουμε τους πρώτους μήνες του 2019 το ξεκίνημα των πωλήσεων και της 3ης γενιάς της Mercedes B-Class, που ήδη έχουμε οδηγήσει στο εξωτερικό. Το νέο μικρομεσαίο MPV θα ξεχωρίζει στον τομέα της πρακτικότητας, παρέχοντας πολύ καλούς χώρους για τους επιβάτες του και πορτ-μπαγκάζ με ωφέλιμο όγκο από 455 έως και 1.540 λίτρα.

Die neue Mercedes-Benz B-Klasse: Mehr Sports für den Tourer The new Mercedes-Benz B-Class: More Sports for the Tourer

Advertisement

Στα μέσα της φετινής χρονιάς, η Mercedes θα ντεμπουτάρει στη χώρα μας τις νέες γενιές των CLA και CLA Shooting Brake. Το νέο compact 4πορτο κουπέ δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί από τη Mercedes, αφού είναι προγραμματισμένο να ντεμπουτάρει στην Έκθεση τεχνολογίας CES στο Las Vegas στις 8 Ιανουαρίου, όμως αναμένουμε μια αρκετά δυναμική σχεδίαση με ξεχωριστές γραμμές αμαξώματος.

181217134308_CLATeas

Advertisement

Προς τα τέλη του έτους η Mercedes θα φέρει στην Ελλάδα τη νέα GLB. Πρόκειται για ένα μοντέλο στο οποίο αναφερόμαστε αρκετά χρόνια και πλέον, το 2019 είναι η χρονιά που θα το δούμε και με… σάρκα και οστά.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε λοιπόν σήμερα, η GLB θα είναι ένα compact SUV που θα προσφέρει περισσότερη πρακτικότητα σε σχέση με τη GLA, εξ ου και θα έχει ένα πιο τετραγωνισμένο αμάξωμα. Οι κινητήρες της, όπως και το τεχνικό κομμάτι της, θα προέλθουν από την A-Class, ενώ εκτός από δικίνητες θα έχει και τετρακίνητες εκδόσεις. Και, σε ό,τι αφορά τέλος στην επόμενη γενιά της GLA, αυτή θα λανσαριστεί στη χώρα μας μέσα στο 2020 διατηρώντας ένα πιο σπορτίφ στυλ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πλήρη ανανέωση της compact οικογένειας Mercedes.

Advertisement

null null