Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έρχεται τον Ιανουάριο η νέα Mercedes CLA

Ελλάδα 15:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται τον Ιανουάριο η νέα Mercedes CLA

ΝΕΑ

Έρχεται τον Ιανουάριο η νέα Mercedes CLA

ΝΕΑ

Μέσω μίας αρκετά καλυμμένης φωτογραφίας η Mercedes επιβεβαίωσε την πρεμιέρα της νέας CLA στην έκθεση τεχνολογίας Consumer Electronics Show στο Las Vegas (8 με 11 Ιανουαρίου 2019).

Advertisement
Advertisement

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ (gskevo@gmail.com)

Αν αναρωτιέστε γιατί η Mercedes CLA κάνει ντεμπούτο σε μία έκθεση για ηλεκτρονικά και ψηφιακή τεχνολογία είναι επειδή η Mercedes, έχει να παρουσιάσει πολλές νέες εφαρμογές μέσω του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX. Επιπλέον η Mercedes θεωρεί πως μία έκθεση τεχνολογίας θα έχει (νεανικό) διαφορετικό κοινό από μία έκθεση αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Στη φετινή Έκθεση Καταναλωτών για την Ψηφιακή Τεχνολογία (C.E.S), η Mercedes παρουσιάζει μία αναβαθμισμένη έκδοση του συστήματος ψυχαγωγίας MBUX και φυσικά θα κάνει την παγκόσμια αποκάλυψη, της CLA δεύτερης γενιάς.

Παρόλο που μπορεί να φαίνεται λίγο ασυνήθιστο για έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων να παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο σε μία έκθεση επικεντρωμένη στην τεχνολογία, η αλήθεια είναι πως έχει ένα νόημα αφού τα αυτοκίνητα premium έχουν μετατραπεί σε κινητούς υπολογιστές.

Το νέο μοντέλο αποτελεί μια πιο κομψή (και ακριβότερη) εναλλακτική λύση από την A-Class Sedan και ο κύριος λόγος που θα είναι στην έκθεση C.E.S είναι επειδή η Mercedes έχει νέα τεχνολογία για να δείξει σε σχέση με το MBUX.

Advertisement

Παρά το γεγονός ότι το είδαμε μόλις πριν από περίπου ένα χρόνο, ο διάδοχος του COMAND, έχει νέες εφαρμογές και επιπλέον χαρακτηριστικά. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δεδομένα δεν είναι διαθέσιμα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 8 Ιανουαρίου, όταν η ανανεωμένη CLA θα κάνει πρεμιέρα στο CES.

Εν τω μεταξύ, το teaser που κυκλοφόρησε δείχνει ακριβώς πως περιμένουμε να είναι η CLA: Ένα sedan/ coupe με ένα ελαφρώς πιο έντονες καμπύλες. Ελπίζουμε ότι υπάρχουν και άλλες αλλαγές στο styling σε σύγκριση με την A-Class Sedan, για να φανεί περισσότερο έντονος ο premium χαρακτήρας του μοντέλου.

Advertisement

Εμείς πάντως περιμένουμε ανυπόμονα τα CLA 35 (με λίγο πάνω από 300 ίππους) και το νέο CLA 45 με περισσότερους από 400 ίππους.