Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz B-Class

Ελλάδα 17:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz B-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Οδηγούμε τη νέα Mercedes-Benz B-Class

ΔΟΚΙΜΕΣ

Η Mercedes-Benz B-Class περνά σε μια νέα ωριμότερη φάση κατά την οποία θα προσπαθήσει να κάνει ελκυστικότερα τα ξεχασμένα από το Θεό MPV. Το newsauto.gr την ανέκρινε εκτός έδρας και σας μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις.

Advertisement
Advertisement

Αποστολή στην Ισπανία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

H Mercedes-Benz δίνει τη δυνατότητα και στους νέους οικογενειάρχες να μην συμβιβαστούν σε ότι αφορά στα χωροταξικά επιλέγοντας ένα κόμπακτ αμάξωμα με όλα τα ποιοτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά που γνωρίσαμε από την A-Class. Η εισαγωγή της νέας γενιάς των compact αυτοκινήτων βοήθησε σημαντικά στην ανανέωση της μάρκας Mercedes-Benz. Υπολογίστε πως το 2017, ο μέσος όρος ηλικίας των Κινέζων αγοραστών που προτίμησαν τη Mercedes-Benz ήταν τα 35 χρόνια. Από το λανσάρισμα της Β-Class στην αγορά το 2005, πουλήθηκαν περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτή τη νέα γενιά παρά τον MPV χαρακτήρα δεν παραγκωνίστηκε η εξωτερική σχεδίαση, η οποία παρότι θυμίζει πολύ την αδελφή A-Class διατηρεί το δικό της πρόσωπο το οποίο μάλιστα την κάνει να τραβά τα βλέμματα. Ο μικρός συντελεστής οπισθέλκουσας, ο οποίος δεν ξεπερνά το 0,24 συμβάλλει καταλυτικά στο χαμηλό επίπεδο θορύβου στην καμπίνα καθώς και στην περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου. Εξωτερικά τώρα, το μήκος της B-Class ανέρχεται στα 4.419 mm (+26 από το απερχόμενο), το πλάτος στα 1.796 mm (+10) και το ύψος στα 1.562 mm (-4), με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2.729 mm (+30).

Mercedes-Benz-B-Class-tsiro-530

Η ποιοτική καμπίνα διαθέτει όλο το τεχνολογικό οπλοστάσιο της A-Class καθώς και την αισθητική της ενώ σημειώστε πως η ευρυχωρία εξασφαλίζεται περαιτέρω όταν οι πίσω θέσεις δύναται να μετακινηθούν κατά το διαμήκη άξονα κατά 14 εκατοστά, μεταβάλλοντας τον χώρο φόρτωσης. Ο τελευταίος κυμαίνεται από 455 έως 1.540 λίτρα με ριγμένες τις πλάτες των πίσω καθισμάτων.

Advertisement

Στην παλέτα των κινητήρων η B-Class εφοδιάζεται με δύο σύνολα βενζίνης και τρία ντίζελ – προδιαγραφών Euro 6d παρακαλώ. Έτσι έχουμε λοιπόν, οι Β 180 και Β 200 χρησιμοποιούν το πετυχημένο σύνολο βενζίνης-τούρμπο των 1.332 cc με ισχύ τόσο 136 αλλά και 163 ίππους (ροπή 20,4 και 25,4 kgm αντίστοιχα). H Β 180 d φορά πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων με 116 ίππους και 26,4 kgm ροπής, ενώ πιο ψηλά υπάρχουν οι Β 200d και Β 220d οι οποίες επιστρατεύουν ένα δίλιτρο σύνολο απόδοσης 150 και 190 ίππων. Στα συστήματα μετάδοσης τώρα τα δύο μεγαλύτερα σύνολα συνεργάζονται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων, με τις υπόλοιπες να χρησιμοποιούν το εξαιρετικό 7τάχυτο επίσης αυτόματο DCT.

Mercedes-Benz-B-Class-tsiro-640-1

Advertisement

Στο δρόμο και στο καλά ασφαλτοστρωμένο οδικό δίκτυο της Μαγιόρκα η B-Class ελάχιστα διαφέρει σε δυναμικά χαρακτηριστικά από την A-Class. Αυτό σημαίνει εξαιρετική κατευθυντικότητα, σοβαρή ποιότητα κύλισης και κυρίως ομοιογενή χαρακτηριστικά που την καθιστούν ασφαλέστατη και ενίοτε ευχάριστη. Τέλος σημειώστε πως η παραγωγή της έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Ράστατ της Γερμανίας, με το λανσάρισμα να τοποθετείται στα τέλη Φεβρουαρίου.

Mercedes-Benz-B-Class-tsiro-640