Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι “έξυπνες λύσεις” του νέου Skoda Enyaq iV

Ελλάδα 22:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι “έξυπνες λύσεις” του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι “έξυπνες λύσεις” του νέου Skoda Enyaq iV

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το νέο Skoda Enyaq iV συνδυάζει την ηλεκτρική και ξέγνοιαστη οδήγηση με έξυπνες ιδέες αποθήκευσης.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Skoda Enyaq iV εκμεταλλεύεται πλήρως τις τεχνικές δυνατότητες και την ευελιξία που προσφέρει η MEB, ενώ σε συνδυασμό με το μήκος των 4,7 μέτρων, το μεταξόνιο των 2.765 mm και την απουσία σήραγγας μετάδοσης, συμβάλλουν στη μεγάλη ευρυχωρία της καμπίνας. Ειδικότερα οι πίσω επιβάτες έχουν άπλετο χώρο και ο χώρος αποσκευών ξεκινάει από τα 585 λίτρα.

Ένα Skoda δεν μπορεί να λέγεται… Skoda εάν δεν περιλαμβάνει και Simple Clever λύσεις.

Advertisement
Advertisement

Αυτές οι έξυπνες λύσεις καθιστούν την καθημερινή χρήση του οχήματος εύκολη και βολική, για παράδειγμα η θήκη εισιτηρίων στην κολόνα Α και τα άγκιστρα της τσάντας στον χώρο αποσκευών. Πλέον, στην ανατολή της εποχής της ηλεκτροκινητικότητας, οι νέες λειτουργίες Simply Clever παρέχουν έξυπνες απαντήσεις σε ερωτήσεις όπως «Πού μπορώ να αποθηκεύσω το καλώδιο φόρτισης;» και «Πώς μπορώ να κρατήσω τα χέρια μου καθαρά όταν χειρίζομαι το καλώδιο;» Το καλώδιο φόρτισης μπορεί εύκολα να καθαριστεί με ένα καθαριστικό καλωδίων πριν αποθηκευτεί σε μια ειδική τσάντα στο χώρο αποσκευών.

Ένα προστατευτικό κάλυμμα καλύπτει την υποδοχή φόρτισης του Enyaq iV κατά τη φόρτιση. Αναφορικά με την καμπίνα, η “κρυψώνα” της ομπρέλας στην πόρτα του αυτοκινήτου, βοηθάει στην εξοικονόμηση του χώρου, αλλά παράλληλα είναι σχεδιασμένη για να στραγγίζει το νερό της βροχής εκτός αυτοκινήτου. Στον χώρο αποσκευών υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, τα οποία ρυθμίζονται με αυτόν τον τρόπο ώστε να αποτρέπουν την ανεπιθύμητη μετακίνηση αποσκευών κατά την διάρκεια του ταξιδιού. Όταν αυτά τα διαχωριστικά στοιχεία δεν χρησιμοποιούνται, “κρύβονται” στους χώρους πίσω από τους θόλους των τροχών.

Advertisement

Ακόμα, οι τσέπες πίσω από τα εμπρός καθίσματα, μπορούν να αποθηκεύσουν laptop, τετράδια και το smartphone σας, χάρη στις διαφορετικές -σε διαστάσεις- θέσεις. Μεγάλη ευκολία προσφέρουν και τα αναδιπλώμενα τραπεζάκια, τα οποία βρίσκονται και αυτά πίσω από τα εμπρός καθίσματα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την τοποθέτηση αναψυκτικών και όχι μόνο.

Advertisement

Επιπρόσθετα, καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα δεν διαθέτουν σήραγγα μετάδοσης, οι σχεδιαστές της Skoda το εκμεταλλεύτηκαν για να δημιουργήσουν ένα νέο εσωτερικό concept για το Enyaq iV που περιλαμβάνει έξυπνες επιλογές αποθήκευσης. Δημιούργησαν μια κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί ένα δεύτερο διαμέρισμα αποθήκευσης χωρητικότητας 11,4 λίτρων επιπλέον του Jumbo Box 6,2 λίτρων, κάτω από το κεντρικό υποβραχιόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Enyaq iV: Ποια έκδοση σας ταιριάζει;
Το “κέντρο ελέγχου” 13 ιντσών του νέου Skoda Enyaq iV
Η μοναδική οπτική ταυτότητα του νέου Skoda Enyaq iV

Advertisement