Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι αποδοτικοί κινητήρες του ανανεωμένου ΜΙΝΙ

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι αποδοτικοί κινητήρες του ανανεωμένου ΜΙΝΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Οι αποδοτικοί κινητήρες του ανανεωμένου ΜΙΝΙ

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το ανανεωμένο ΜΙΝΙ αναβαθμίστηκε στα σημεία συνδυάζοντας πολυτελή χαρακτήρα με καινοτόμες επιλογές εξατομίκευσης, ενώ παράλληλα διαθέτει μια μεγάλη γκάμα αποδοτικών κινητήρων.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το 3θυρο και το 5θυρο ΜΙΝΙ, όσο και το Cabrio φέρουν νέα -απλή- σχεδιαστική φιλοσοφία με στιλιστικές επεμβάσεις, οι οποίες ενισχύουν τον premium χαρακτήρα στην μικρή κατηγορία.

Εκτός από τον μεγάλο κατάλογο του προαιρετικού εξοπλισμού, η ΜΙΝΙ προσφέρει και την καινοτόμα Multitone οροφή. Πρόκειται για μια πολύχρωμη οροφή, που δεν μοιάζει με… καμία άλλη.

Κάτω από το καπό υπάρχουν ισχυροί και αποδοτικοί βενζινοκινητήρες με 3 ή 4 κυλίνδρους. Η τεχνολογία MINI TwinPower Turbo που διαθέτουν, αποτελείται από έναν υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγή, άμεσο ψεκασμό βενζίνης και μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων. Οι τρικύλινδροι κινητήρες, ο καθένας με χωρητικότητα 1.500 cc, διατίθενται σε τρεις εκδόσεις με ισχύ από 75 PS έως 102 PS και 136 PS.

Advertisement
Advertisement

Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 178 PS ή 231 PS στα δύο μοντέλα John Cooper Works. Χάρη στη συνεχή βελτιστοποίηση της τεχνολογίας ελέγχου εκπομπών ρύπων, που περιλαμβάνει ένα φίλτρο σωματιδίων βενζινοκινητήρα, όλες οι εκδόσεις συμμορφώνονται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Euro 6d.

Advertisement

Η ηλεκτρική πλευρά
Με τον ηλεκτροκινητήρα των 184 PS, το MINI Cooper SE προσφέρει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων. Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου μιας σχέσης. Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης, που είναι τοποθετημένη βαθιά στο πάτωμα του οχήματος έχει ακαθάριστο ενεργειακό περιεχόμενο 32,6 kWh και προσφέρει αυτονομία από 203 έως 234 km, σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Advertisement

Κιβώτιο ταχυτήτων
Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης του 3θυρου MINI, του 5θυρου MINI και του MINI Cabrio συνδυάζονται με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, στάνταρ. Με εξαίρεση τη βασική έκδοση κινητήρα για το 3θυρο και το 5θυρο MINI, μπορούν επίσης να μεταφέρουν την ισχύ τους στους εμπρός τροχούς μέσω ενός 7-τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic με διπλό συμπλέκτη (Μοντέλα John Cooper Works: 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic).

Διαβάστε επίσης:
Οι τιμές του ανανεωμένου MINI στην Ελλάδα
MINI: Μόνο ηλεκτρικά από το 2030
Μετέτρεψε το Mini του σε ηλεκτρικό με 3.000 δολάρια (VIDEO)

Advertisement