Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτά είναι τα μοντέλα που «σκίζουν» στο YouTube

Ελλάδα 5:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτά είναι τα μοντέλα που «σκίζουν» στο YouTube

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Αυτά είναι τα μοντέλα που «σκίζουν» στο YouTube

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Ποια είναι τα μοντέλα που αναζητούν οι χρήστες στο δημοφιλές social network, και ποια είναι η μάρκα που ηγεμονεύει;

Advertisement
Advertisement

Παροιμιώδης είναι η δημοφιλία που γνωρίζει στις μέρες μας το YouTube, διευρύνοντας συνεχώς το κοινό του, το οποίο το χρησιμοποιεί για λόγους είτε αναψυχής είτε ενημέρωσης. Οι αναζητήσεις συνδέονται με τα «θέλω» και τα ενδιαφέροντα του καθενός, με το αυτοκίνητο, φυσικά, να έχει τους δικούς του οπαδούς. Ποια είναι, όμως, τα αυτοκίνητα – πρωταθλητές βάσει των αναζητήσεων των χρηστών σε ετήσια βάση;    

Απάντηση στο παραπάνω ερώτημα επιχειρεί να δώσει η ασφαλιστική εταιρεία με έντονη δραστηριότητα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, CarInsurance.ae. Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν 532 δημοφιλή μοντέλα, καθώς και οι 71 πιο γνωστές μάρκες παγκοσμίως.

Με τέσσερα μοντέλα της Tesla καταλαμβάνουν ισάριθμες θέσεις μέσα σε αυτό το ιδιαίτερα τιμητικό top-10, ο Αμερικανός κατασκευαστής αμιγώς ηλεκτρικών μπορεί να περηφανεύεται δικαίως πως έχει τον πρώτο λόγο στη λίστα. Πρόκειται για τα Model 3, Roadster, Model Χ και Model S που συναντώνται στην 1η, 2η, 9η και 10η θέση αντίστοιχα και αναδεικνύουν την Tesla στη… βασίλισσα του αυτοκινητικού Youtube.

Advertisement
Advertisement

Ένας από τους λόγους ηγεμονίας της Tesla είναι οι πρωτοποριακές  -πλην αμφιλεγόμενες- τεχνολογίες που ενσωματώνουν τα μοντέλα της, εξάπτοντας την περιέργεια των φίλων της αυτοκίνησης.

Το τρίτο σκαλί του βάθρου καταλαμβάνεται από το Toyota Supra, ένα από τα πιο αγαπητά sports car διαχρονικά. Κατόπιν πολυετούς απουσίας από την παγκόσμια αγορά, το λανσάρισμα της πέμπτης γενιάς το 2019 ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει κύμα ενθουσιασμού.  Στην τέταρτη θέση φιγουράρει το ανέκαθεν λαοφιλές Honda Civic, που πλέον περνά στην 11η γενιά του ενσωματώνοντας state-of-the-art τεχνολογίες.

Advertisement

Στην πέμπτη θέση συναντάται το πρώτο supercar που δεν είναι άλλο από την ξακουστή Lamborghini Aventador, διακαής πόθος και… ανεκπλήρωτο όνειρο για εκατομμύρια petrolheads ανά τον κόσμο.

Τα 10 πιο δημοφιλή μοντέλα στο YouTube

Advertisement

1. Tesla Model 3 – 3,4 εκ.
2. Tesla Roadster – 1,8 εκ.
3. Toyota Supra – 1,7 εκ.
4. Honda Civic – 1,48 εκ.
5. Lamborghini Aventador – 1,46 εκ.
6. Mazda3 – 1,39 εκ.
7. Audi R8 – 1,31 εκ.
8. BMW i8 – 1,3 εκ.
9. Tesla Model X – 1,26 εκ.
10. Tesla Model S – 1,02 εκ.

Ποιες είναι, όμως, οι μάρκες με το μεγαλύτερο κοινό στο δημοφιλές social network; Με τις Lamborghini, Tesla, Ferrari, BMW και Audi να δεσπόζουν στις πρώτες θέσεις, φαίνεται πως οι χρήστες έχουν μια ροπή προς τα premium, γρήγορα μοντέλα.

Οι 10 πιο δημοφιλείς μάρκες στο Youtube

Advertisement

1. Lamborghini – 11,6 εκ.
2. Tesla – 9,91 εκ.
3. Ferrari – 4,6 εκ.
4. BMW – 3,36 εκ.
5. Audi – 1,93 εκ.
6. Bugatti – 1,75 εκ.
7. Porsche – 1,46 εκ.
8. Mini – 1,34 εκ.
9. Jaguar – 1,33 εκ.
10. Rolls-Royce – 1,24 εκ.

Τέλος, δημοφιλέστερος Youtuber είναι ο Chris Magello, ο οποίος –μέχρι τώρα (23/06)- αριθμεί 7,83 εκατ. subscribers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα 10 πιο γρήγορα καθημερινά ηλεκτρικά
Τα νέα μοντέλα που «έλιωσαν» στις δοκιμές του EuroNCAP (+videos)
Αυτά είναι τα 10 κορυφαία σε πωλήσεις αυτοκίνητα στην Ευρώπη