Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία

Ελλάδα 0:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία

SKODA 2021-1

Το νέο Kamiq αποτελεί μία κορυφαία στιγμή στην εξέλιξη της Skoda, εκεί που ενώνονται όλες οι αξίες της μάρκας, όπως η πρακτικότητα, η κορυφαία ποιότητα και υψηλή σχέση τιμής προς απόδοση. Στην έκδοση G-TEC έρχεται να προστεθεί και η απίστευτη οικονομία στο κόστος χρήσης.

Advertisement
Advertisement

Τα compact SUV είναι η κυρίαρχη τάση αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες πωλήσεις σε όλες τις αγορές. Και η παρουσία της Skoda σ’ αυτή την κατηγορία γίνεται με ένα πραγματικά ξεχωριστό αυτοκίνητο, από εκείνα που απαντούν σε όλες τις ανάγκες του σύγχρονου αγοραστή.

Το Kamiq, η πρώτη προσπάθεια της Skoda στα compact SUV έρχεται ως φυσική συνέχεια των άλλων δύο μοντέλων της σε μεγαλύτερες κατηγορίες, το Karoq και το Kodiaq, και καταφέρνει να φέρνει τον “αέρα” αυτοκινήτου μεγαλύτερης και πιο πολυτελούς κλάσης στα μικρά SUV. Με ένα πολύ όμορφο και σχεδιαστικά αρμονικό αμάξωμα, με μεγάλους χώρους και δεκάδες πρακτικές λύσεις, και πλήρως ενημερωμένο στην σύγχρονη τεχνολογία για την ασφάλεια και την διασύνδεση, το Kamiq αγκαλιάστηκε αμέσως από το αγοραστικό κοινό ενώ συγκέντρωσε και αρκετά βραβεία από τις πιο διακεκριμένες ευρωπαϊκές επιτροπές.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη και πιο καθοριστική εντύπωση δημιουργείται από την αισθητική του αμαξώματος, με τους ξεχωριστούς προβολείς και την εντυπωσιακή μάσκα να δημιουργούν ένα ισορροπημένο αλλά και παράλληλα δυναμικό σύνολο που επιβάλλεται με την παρουσία του. Το απόλυτα ισορροπημένο σχέδιο με τις σωστές αναλογίες έρχεται να τονιστεί ακόμα περισσότερο με τους μεγάλους τροχούς από 16 έως και 18 ίντσες και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προσδίδοντας έτσι έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στο SUV της Skoda.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Με μήκος στα 4,241 μέτρα αποτελεί μία καθαρόαιμη πρόταση στα μικρά SUV όμως η Skoda, όπως κάνει και με τα υπόλοιπα μοντέλα της, φρόντισε ώστε να δημιουργήσει το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Οι χώροι για επιβάτες είναι πραγματικά κορυφαίοι για τα δεδομένα του μεγέθους του, με τέσσερις ή και ακόμα πέντε επιβάτες να βολεύονται άνετα και χωρίς παραχωρήσεις τόσο εμπρός από τα γόνατά τους όσο και στον “αέρα” πάνω απο τα κεφάλια τους. Τα μεγάλα ανοίγματα των θυρών κάνουν πολύ εύκολη την είσοδο και την έξοδο των επιβατών, ενώ πίσω το εσωτερικό ύψος του KAMIQ είναι 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά -τιμές που κάθε μια τους αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία.

Advertisement

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο. Με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων μπορούν να μεταφερθούν ιδιαίτερα ογκώδη αντικείμενα με μήκος έως και 2.447 χιλιοστά, ενώ στο εσωτερικό υπάρχουν και έξτρα διάσπαρτοι χώροι για μικροαντικείμενα, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει στα 26 λίτρα.

Το σαλόνι και η γενικότερη αισθητική του ταμπλό ακολουθεί την σύγχρονη τάση της Skoda που θέλει τα αυτοκίνητά της minimal σε σχεδίαση αλλά κορυφαία σε ποιότητα των πλαστικών και με άψογη συναρμογή ικανή να αντέξει για πολλά χρόνια. Ενδεικτικά στοιχεία του τεχνολογικά ενημερωμένου χαρακτήρα του Kamiq είναι το Virtual Cockpit, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, καθώς και με το Climatronic, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού όπως και με τα θερμαινόμενα παρμπρίζ και τιμόνι.

Advertisement

Από εκεί και πέρα διαθέτει όλα τα συστήματα για την ασφάλεια των επιβατών (μπορεί να εφοδιαστεί με έως και εννέα αερόσακκους), ενώ υπάρχουν και όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού. Σε αυτά περιλαμβάνονται από τον βασικό κιόλας εξοπλισμό τα Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών) καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων).

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Οι δυνατότητες διασύνδεσης είναι κορυφαίες για την κατηγορία του, με το Kamiq να εφοδιάζεται με την τελευταία γενιά συστημάτων πολυμέσων του γκρουπ VW με οθόνες από 6,5 έως και 9,2 ίντσες. Η ψηφιακή βοηθός (Digital Assistant) της SKODA που ονομάζεται Laura μπορεί να ανταποκριθεί στις φωνητικές εντολές και υποστηρίζεται από online δεδομένα – εκτός από τις απλές εντολές καταλαβαίνει επίσης φράσεις και προτάσεις που εκφέρονται κανονικά. Επίσης διαθέσιμες είναι η τεχνολογία SmartLink για τη σύνδεση συσκευών μέσω του Apple CarPlay, του Android Auto ή του MirrorLink (προαιρετικό το Wireless SmartLink), ένα Wi-Fi hotspot, δύο θύρες USB-C μπροστά και δύο πίσω και ένα Phone Box που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphones.

Από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Kamiq είναι οι δεκάδες δυνατότητες εξατομίκευσης που προσφέρει η εταιρία σε χρωματισμούς του αμαξώματος αλλά και σε επιλογές για τον διάκοσμο και τις επενδύσεις του σαλονιού, με μερικά πολύ όμορφα και εξαιρετικής ποιότητα νέα υλικά. Υπάρχουν επίσης διαθέσιμα και τα πολύ ευρηματικά στοιχεία του στάνταρ εξοπλισμού υπό την ονομασία Simply Clever τα οποία χρησιμεύουν στο να κάνουν τη ζωή των επιβατών πιο εύκολη λύνοντάς τους τα χέρια σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας.

Η προαιρετική, αυτόματη προστασία άκρων στις πόρτες δεν υπάρχει σε κανένα άλλο compact SUV, ενώ διαθέσιμες είναι τόσο η ηλεκτρική πόρτα πορτμπαγκάζ με λειτουργία Tip-To-Close όσο και ένας ηλεκτρικά αναδιπλούμενος κοτσαδόρος. Από το επίπεδο εξοπλισμού Ambition και πάνω, υπάρχει αποσπώμενος φακός LED στο πορτμπαγκάζ. Το ενσωματωμένο χωνί στο δοχείο του πλυστικού υγρού για το παρμπρίζ, η ξύστρα πάγου στο πορτάκι του ρεζερβουάρ καυσίμου με το μετρητή βάθους πέλματος και η θήκη ομπρέλας (περιλαμβάνει και την ομπρέλα) στην πόρτα του οδηγού είναι όλα στοιχεία Simply Clever. 

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Η γκάμα κινητήρων του Kamiq περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εξελιγμένα σύνολα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας λύσεις και επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε αγοραστή. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η έκδοση G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο CNG. Ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο από τις τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και βενζίνης από το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων εξασφαλίζουν μία συνδυασμένη αυτονομία που αγγίζει τα 630 χιλιόμετρα.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μέση κατανάλωση είναι στα μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι και αυτές αρκετά χαμηλά, στα μόλις 101 γρ./100 χλμ. Χάρη στην εργοστασιακή εγκατάσταση και την μεγάλη εμπειρία της Skoda στα συστήματα με καύσιμο CNG, η λειτουργία του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ομαλή και η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο δεν γίνεται αντιληπτή. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου ως καύσιμο είναι ότι δεν απαιτεί αλλαγή στην υπάρχουσα τεχνολογία των κινητήρων, είναι απόλυτα ασφαλές, δεν νοθεύεται ενώ ήδη το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου έχει αρχίσει και μεγαλώνει και στην χώρα μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πανελλαδική κάλυψη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέρα από τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και την μοναδική οικονομία σε καύσιμο, το Skoda Kamiq είναι και ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο στην οδήγησή του. Απίστευτα άνετο και αθόρυβο στο ταξίδι στην άσφαλτο, εξασφαλίζει ιδιαίτερα πολιτισμένες και ξεκούραστες μετακινήσεις, με τους επιβάτες του να απολαμβάνουν ένα ποιοτικό και γεμάτο ανέσεις χώρο. Χάρη στην εξελιγμένη ανάρτηση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής 18,7 και 28,4 μοιρών αντίστοιχα, το Kamiq είναι ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ιδιαίτερη άνεση και ασφάλεια στην άσφαλτο, ενώ μπορεί να φθάσει και αρκετά μακριά σε εκτός δρόμου αποδράσεις. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και με το Sport Chassis Control – μία κατά 10 χιλιοστά χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση που μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της μεταξύ Normal και Sport με τη χρήση του Driving Mode Select.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV
Skoda Scala G-TEC: O πρωταθλητής της οικονομίας
Skoda Kamiq G-TEC: Πιο οικονομικό δεν γίνεται