Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Τα 6+1 σημεία που το κάνουν μοναδικό

Ελλάδα 11:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Τα 6+1 σημεία που το κάνουν μοναδικό

SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Τα 6+1 σημεία που το κάνουν μοναδικό

SKODA FABIA 2022

Το νέο Skoda Fabia είναι μεγαλύτερο, πιο οικονομικό και ασφαλέστερο, αποτελώντας πλέον το μέτρο σύγκρισης για την κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Με μία παράδοση που πάει πίσω δύο και πλέον δεκαετίες και με σημαντικές πωλήσεις σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, το Skoda Fabia έχει ήδη δημιουργήσει το δικό του όνομα και το φανατικό κοινό του. Ένα κοινό που εκτιμά την εξαιρετική σχέση αξίας/τιμής που χαρακτηρίζει όλα τα μοντέλα της Skoda και που στο Fabia βρίσκει την ιδανική έκφραση για ένα αυτοκίνητο που απευθύνεται σε ένα πολύ πιο ευρύ κοινό.

Στη νέα του γενιά, την 4η στην σειρά, το Skoda Fabia παρουσιάζεται εκ βάθρων ανανεωμένο και σημαντικά αναβαθμισμένο σε όλους τους τομείς. Χάρη στην χρήση του εξελιγμένου πλαισίου MQB-A0 αλλά και στην ενσωμάτωση εξελιγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων, το νέο Fabia είναι ένα μικρό αυτοκίνητο με τους χώρους, τις ανέσεις και την γενικότερη “αύρα” μεγαλύτερης και πιο ακριβής κατηγορίας.

Ας δούμε μερικά από τα βασικά χαρακτηριστικά που το κάνουν να αποτελεί αυτή την στιγμή την πιο πλήρη και ελκυστική επιλογή στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

1. Μοντέρνο design. Η νέα σχεδίαση έχει έντονο συναισθηματικό φορτίο, και πολύ νεανικό “αέρα”. Υπάρχει διάχυτη μία σπορ διάσταση στην σχεδιαστική προσέγγιση της μάρκας, με τα νέα εμπρός φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τις πολύ ισορροπημένες αναλογίες και την γεμάτη προσωπικότητα και δυναμισμό μάσκα.

Advertisement

2. Η καλύτερη αεροδυναμική στην κατηγορία του. Η σχεδίαση του αμαξώματος δεν σχετίζεται μόνο με την αισθητική του αρτιότητα αλλά και με τις κορυφαίες για την κατηγορία επιδόσεις του στην αεροδυναμική.

Ο συντελεστής Cx βρίσκεται στο 0,28, τιμή πραγματικά μοναδική για αυτοκίνητο αυτού του μεγέθους. Εκτός από την μείωση του θορύβου, η αεροδυναμική σχεδίαση συμβάλλει και στην μείωση της κατανάλωσης, καθώς υπάρχει βελτίωση κατά 0,2 λτ/100 χλμ. σε καύσιμο και 5 γρ/χλμ σε εκπομπές CO2.

Advertisement

3. Oι μεγαλύτερο χώροι της κατηγορίας. Με μήκος στα 4,11 μέτρα και μεταξόνιο στα 2,56 μέτρα εξασφαλίζει εξαιρετικούς χώρους για πέντε επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ βρίσκεται επίσης στην κορυφή της κατηγορίας με χωρητικότητα στα 380 λίτρα, ή στα 1.190 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Advertisement

4. Εξελιγμένο premium σαλόνι. Το νέο Skoda Fabia παρέχει την τελευταία γενιά στα συστήματα infotainment με κεντρική οθόνη που μπορεί να φθάσει έως και τις 9,2 ίντσες. Διαθέτει ενσωματωμένη κάρτα eSIM ώστε να βρίσκεται διαρκώς online, και παρέχει διαρκή επαφή με το Skoda Connect και τις υπηρεσίες που προσφέρει.

5. Προηγμένη ασφάλεια. Με έως και εννέα αερόσακους το νέο Skoda Fabia είναι ανάμεσα στα ασφαλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του. Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την επίδοση των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης EuroNCAP. Παράλληλα προσφέρει μία πλειάδα συστημάτων για την υποβοήθηση του οδηγού.

6. Λύσεις Simply Clever. Το νέο Skoda Fabia ακολουθεί πιστά την φιλοσοφία της εταιρίας με τα έξυπνα συστήματα που κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του οδηγού. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνονται στοιχεία όπως η αφαιρούμενη διπλή ποτηροθήκη στην κεντρική κονσόλα, η θήκη για την ομπρέλα στην πόρτα του οδηγού, η διπλή τσέπη στο πίσω κάθισμα για tablet και κινητό τηλέφωνο, οι πολλές θύρες USB-C για φόρτιση φορητών συσκευών, το σύστημα KESSY για εύκολη είσοδο στο αυτοκίνητο, το σύστημα διχτυών στο πορτ-μπαγκάζ για στερέωση των αντικειμένων και πολλά ακόμα.

7. Η κορυφαία σχέση τιμής προς απόδοση. Το νέο Skoda Fabia είναι συνολικά αναβαθμισμένο και σαφώς πιο ποιοτικό από το μοντέλο που αντικαθιστά, αντιπροσωπεύοντας πλέον μία πολύ υψηλότερης αξίας αυτοκίνητο. Και όλα αυτά με την τιμή του να παραμένει προσγειωμένη, καθώς η βασική αλλά πλήρως εξοπλισμένη έκδοση ξεκινά από τα 14.990 ευρώ.

Με τους χώρους και τις ανέσεις που προσφέρει αλλά και το τεχνολογικό υπόβαθρο ασφάλειας και διασύνδεσης, αυτή η τιμή αντιπροσωπεύει ίσως την πιο έξυπνη και ελκυστική αγορά της κατηγορίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς τα πήγε η νέα Skoda Fabia στο τεστ αποφυγής ταράνδου;
Skoda Fabia: Με χώρους και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας
Skoda Fabia: Ασφάλεια και σιγουριά πέντε αστέρων