Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Αλλάζει τα πάντα στα μικρά αυτοκίνητα

Ελλάδα 17:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Αλλάζει τα πάντα στα μικρά αυτοκίνητα

SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Αλλάζει τα πάντα στα μικρά αυτοκίνητα

SKODA FABIA 2022

Το νέο Skoda Fabia  φέρνει έναν νέο αέρα στην κατηγορία του,  συνδυάζοντας ανέσεις και χώρους μεγαλύτερων αυτοκινήτων με κορυφαία επίπεδα τεχνολογίας και μία πολύ ελκυστική τιμή αγοράς που το καθιστά το απόλυτο value for money της ελληνικής αγοράς.

Advertisement
Advertisement

Το Skoda Fabia ήταν και παραμένει ένα κομβικό αυτοκίνητο για την τσέχικη εταιρία και ένα από τα οχήματα που αποτέλεσαν την βάση για την εξέλιξη της Skoda σε μία από τις κυρίαρχες αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης.

Στη νέα γενιά της, την τέταρτη κατά σειρά, το Fabia επιστρέφει θέλοντας να επαναπροσδιορίσει τις αξίες και τα δεδομένα της κατηγορίας, ενσωματώνοντας στοιχεία και φιλοσοφία που έρχονται από μεγαλύτερα και πιο ακριβά αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Χωρίς να απαρνηθεί τις κλασικές αξίες της μάρκας, όπως το εξαιρετικό value for money, το νέο Fabia έχει μεγαλώσει σημαντικά, έχει αποκτήσει έναν πιο premium αέρα ποιότητας και ανέσεων και παράλληλα παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας της σε ότι αφορά τους χώρους και την πρακτικότητα.

Αυτή είναι το πρώτο Skoda Fabia που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜQB-A0 του γκρουπ VW, κάτι που οδήγησε σε σημαντική αύξηση των διαστάσεων.

Advertisement

Το μήκος έχει φθάσει πλέον στα 4.108 χιλιοστά, δημιουργώντας το πρώτο Fabia που ξεπερνά τα 4 μέτρα. Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μεταξόνιο, στα 2,564 μέτρα, κατά 94 χιλιοστά μεγαλύτερο από την προηγούμενη γενιά, ενώ αυξημένο είναι και το πλάτος στα 1,780 μέτρα.

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις στο αμάξωμα έχουν δημιουργήσει το πιο ευρύχωρο σαλόνι στην κατηγορία του, τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές. Ως προς το τελευταίο το πορτ-μπαγκάζ αγγίζει τα 380 λίτρα και μπορεί να φθάσει έως και τα 1.190 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα.

Advertisement

Στο νέο Fabia υπάρχουν εννέα διαφορετικοί χρωματισμοί για το αμάξωμα, κάποια εκ των οποίων μπορούν να συνδυαστούν σε πολύ όμορφες διχρωμίες με την οροφή και τους καθρέπτες. Διατίθεται επίσης και μία τεράστια ηλιοροφή στον έξτρα εξοπλισμό.

Το design του νέου Fabia χαρακτηρίζεται από μια πιο σπορ διάθεση και ένα έντονο δυναμισμό. Οι νέοι προβολείς με τεχνολογία LED (διατίθενται και σε εκδοχή Full LED) προσθέτουν έναν ιδιαίτερα σύγχρονο και μοντέρνο χαρακτήρα στο εμπρός μέρος, κάτι που διατηρείται και στην πίσω όψη με τα νέα εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα.

Advertisement

Στο όλο σχέδιο έρχονται να προστεθούν κάποιες πολύ σικάτες λεπτομέρειες, όπως οι πανέμορφες και αεροδυναμικές ζάντες, οι ενεργές περσίδες ψύξης στην εισαγωγή του κινητήρα και οι εκλεπτυσμένες πινελιές από χρώμιο.

Πέρα από την σύγχρονη αισθητική του αμαξώματος, η Skoda φρόντισε ώστε να δημιουργήσει ένα κορυφαίας αεροδυναμικής αυτοκίνητο, με στόχο το πιο ήσυχο ταξίδι αλλά και την βελτίωση της οικονομίας σε καύσιμο. Έτσι μετά από τρία και πλέον χρόνια εξέλιξης η νέα Fabia έχει Cd στο 0,28 όταν η προηγούμενη γενιά ήταν στο 0,32. Μία τιμή ιδιαίτερα εντυπωσιακή η οποία αποτελεί και ρεκόρ για τα μικρά αυτοκίνητα.

Στην κορυφαία αυτή αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου συμβάλλουν πολλά στοιχεία όπως οι νέας σχεδίασης εξωτερικής καθρέπτες, οι νέες ζάντες από 15 έως και 18 ίντσες, η νέα σχεδίαση του δαπέδου, καθώς και το σύστημα των ενεργών περσίδων στην μάσκα, οι οποίες πέρα από την βελτίωση στην αεροδυναμική οδηγούν και σε μείωση της κατανάλωσης κατά 0,2 λτ/100 χλμ.

Η νέα πλατφόρμα έχει φέρει και ένα ακόμα σημαντικό όφελος στο νέο Skoda Fabia. Η στιβαρότητα και η ακαμψία βρίσκεται πλέον σε πολύ υψηλά επίπεδα, κάτι που βελτιώνει σημαντικά την οδική συμπεριφορά αλλά και την αντοχή σε ενδεχόμενο σύγκρουσης.

Ενδεικτικό της προσοχής που έχει δοθεί στην κατασκευή του νέου Skoda Fabia είναι το γεγονός ότι το πάνω από το 80% του πλαισίου τους είναι κατασκευασμένο από χάλυβα υπερ-υψηλής αντοχής.

Σε κάθε περίπτωση, με το νέο Fabia η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία των supermini, με ένα αυτοκίνητο που διαθέτει σύγχρονη και εκλεπτυσμένη σχεδίαση, μοντέρνες γραμμές και ένα ποιοτικό υπόβαθρο που ξεφεύγει από τα δεδομένα της κατηγορίας.

Μία νέα Fabia που μπαίνει στην κορυφή των compact αυτοκινήτων, έχοντας τον αέρα και την αύρα ακριβότερων αυτοκινήτων, διατηρώντας παράλληλα την μοναδική σχέση ποιότητας προς τιμή που χαρακτηρίζει κάθε Skoda. Η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινά από τα 14.990 ευρώ είναι ιδιαίτερα ελκυστική για όσα προσφέρει το αυτοκίνητο, τόσο στον τομέα των ανέσεων και των χώρων όσο και σε σύγχρονες τεχνολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μάθετε τη νέα Skoda Fabia σε 60 sec (video)
Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia
Skoda Fabia: Με χώρους και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας