Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2022

Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia

Ελλάδα 8:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia

SKODA 2022

Τα κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της νέας Skoda Fabia

SKODA 2022

Γεμάτη νεανικό στιλ και με πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο η νέα Skoda Fabia διαθέτει και ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην κατηγορία της σε ότι αφορά τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης της οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Εκφράζοντας στο μέγιστο βαθμό την δυναμική της Skoda στο τοπίο της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας, η νέα Fabia ξεχειλίζει από σχεδιαστική φρεσκάδα και μηχανολογικό δυναμισμό, όντας ένα αυτοκίνητο που αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του.

Αν και compact σε διαστάσεις καταφέρνει να εξασφαλίζει μοναδικούς χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές, ενώ διατίθεται και σε μία πληθώρα εκδόσεων και κινητήρων, κάτι που σε συνδυασμό με τις αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης δημιουργούν τις προϋποθέσεις ώστε ο κάθε καταναλωτής να φτιάξει την Fabia που του ταιριάζει.

Advertisement
Advertisement

Μέσα στην γενικότερη αισθητική και κατασκευαστική υπεροχή της νέας Fabia, έρχεται να προστεθεί και ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών και συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση στο έργο του οδηγού.

Εκμεταλλευόμενη πλήρως τις δυνατότητες που ανοίγει η χρήση της πλατφόρμας MQB-A0 του γκρουπ VW, η Skoda εφοδιάζει την Fabiaμε νέες τεχνολογίες και εξελιγμένα συστήματα.

Για την παθητική ασφάλεια φροντίζει το στιβαρό πλαίσιο με την μεγαλύτερη αντοχή στην στρεπτική ακαμψία, το οποίο συνδυάζεται με 9 αερόσακους (μεταξύ αυτών και αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού).

Advertisement

Όλα αυτά έχουν εξασφαλίσει στη νέα Fabia την υψηλότερη διάκριση στα τεστ του Εuro NCAP, κερδίζοντας πέντε αστέρια αλλά και πολύ υψηλές βαθμολογίες στις επιμέρους μετρήσεις για την προστασία των ενήλικων, των παιδιών και των πεζών.

Advertisement

Η χρήση της πλατφόρμας MQB-A0 έχει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς επιτρέπει στην εταιρία να εφοδιάσει την Fabia με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία έρχονται από αυτοκίνητα ανώτερης κατηγορίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συστήματα όπως το Travel Assist και το Park Assist κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στη νέα Fabia.

Advertisement

To Τravel Assist είναι μία “ομπρέλα” συστημάτων, το οποίο μπορεί να παρέχει αυτόματη υποστήριξη της οδήγησης κατά την πορεία του αυτοκινήτου αλλά και με βάση την λωρίδα που κινείται.

Το σύστημα ενεργοποιείται με έναν διακόπτη στο τιμόνι και συνδυάζει την λειτουργία του Αdaptive Cruise Control (με Front Assist) και του Lane Assist.

Σε ταχύτητες έως 210 χλμ/ώρα το σύστημα παραμένει σε λειτουργία, με το Adaptive Cruise Control να προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα με βάση τα υπόλοιπα οχήματα που προπορεύονται, ενώ το Lane Assist βοηθά ώστε η Fabia να διατηρείται στην λωρίδα της.

Για να λειτουργήσει το σύστημα υπάρχουν σένσορες Hands-on Detect πάνω στο τιμόνι, οι οποίο αναγνωρίζουν αν οδηγός έχει τα χέρια του στην στεφάνη και παρακολουθεί την κίνηση του αυτοκινήτου.

H νέα Fabia εφοδιάζεται επίσης με σύστημα Blind Spot Detect το οποίο αναγνωρίζει και προειδοποιεί τον οδηγό για οχήματα που απέχουν έως 70 μέτρα και βρίσκονται στις “τυφλές γωνίες” του οχήματος.

Υπάρχει επίσης το Park Assist το οποίο λειτουργεί με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα, εμφανίζοντας κατάλληλες παράλληλες και κάθετες θέσεις στάθμευσης και αν ο οδηγός το επιθυμεί αναλαμβάνει να παρκάρει μόνο του το αυτοκίνητο.

Στην Fabia διατίθεται και το σύστημα Light Assist, το οποίο κάνει αυτόματη αλλαγή σε μεγάλη σκάλα των προβολέων, ενώ περιλαμβάνει και αισθητήρα βροχής, αυτόματη σκίαση του μεσαίου καθρέπτη και λειτουργίες Tunnel Light, Coming Home, και Leaving Hom

Τέλος υπάρχει σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας και το Front Assist με Προστασία Πεζών και Ποδηλατών, δημιουργώντας έτσι ένα κορυφαίο πακέτο συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, ίσως το πιο πλήρες που έχει να παρουσιάσει η κατηγορία των μικρών μοντέλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η νέα Skoda Fabia στο Golden Hall
Στην Ελλάδα η νέα Skoda Fabia (+τιμές)
Skoda Fabia: Πέντε αστέρια στις δοκιμές του Euro NCAP