Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2022

Skoda Kamiq: Το urban crossover με το ξεχωριστό στιλ

Ελλάδα 3:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq: Το urban crossover με το ξεχωριστό στιλ

SKODA 2022

Skoda Kamiq: Το urban crossover με το ξεχωριστό στιλ

SKODA 2022

Το νέο Kamiq εισάγει την σχεδιαστική φιλοσοφία και το δυναμικό στιλ της Skoda στα προσιτά compact SUV, δημιουργώντας έναν ακαταμάχητο πρωταγωνιστή στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Αν αυτή την στιγμή υπάρχει μία κατηγορία στην οποία όλοι οι κατασκευαστές βάζουν τα δυνατά τους να φθάσουν σε μοναδικά επίπεδα ολοκλήρωσης και κατασκευαστικής τελειότητας, αυτή είναι η κατηγορία των μικρών SUV.

Kαι η Skoda με το νέο Kamiq έρχεται να δηλώσει το “παρών” με ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο έχει να παρουσιάσει η εταιρία, συνδυάζοντας μοναδικές τεχνολογικές παροχές και κορυφαίους χώρους σε συνδυασμό με ένα πολύ ξεχωριστό στιλ στο αμάξωμα.

Έτσι μετά το Κodiaq και το Karoq, η Skoda φέρνει στην αγορά το μικρότερο μέλος της εταιρίας, το Kamiq, με το όνομα προέρχεται από τη γλώσσα των Ινούιτ, των Εσκιμώων που κατοικούν στο Βορρά του Καναδά και στη Γροιλανδία και ετυμολογικά υποδηλώνει «κάτι που ταιριάζει απόλυτα, σαν δεύτερη επιδερμίδα, σε κάθε κατάσταση».

Advertisement
Advertisement

Από την πρώτη του στιγμή το Kamiq παρουσιάστηκε στην αγορά ως ένα σύγχρονο urban crossover, με απόλυτη έμφαση στο αστικό lifestyle και έναν περιπετειώδη χαρακτήρα ο οποίος μπορεί να βρει έκφραση στις κοντινές ή και πιο μακρινές αποδράσεις στην φύση.

Το Skoda Kamiq συνδυάζει την ευελιξία και τα δυναμικά στοιχεία ενός compact μοντέλου με τα παραδοσιακά πλεονεκτήματα ενός SUV – την πιο ψηλή θέση οδήγησης, την καλύτερη ορατότητα, την πιο εύκολη είσοδο και έξοδο καθώς και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Advertisement

Βασίζεται στην πλατφόρμα MQB του γκρουπ VW, διαθέτοντας εξαιρετικούς χώρους και ποιότητα κατασκευής σε συνδυασμό με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας.

Advertisement

Παράλληλα οι σχεδιαστές της εταιρίας το εφοδίασαν με ένα δυναμικό design στο αμάξωμά του και πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά πρακτικότητας, αποτελώντας ένα από τα πιο ολοκληρωμένα και ελκυστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

To Κamiq διαθέτει ένα ιδιαίτερα τολμηρό και δυναμικό σχήμα, με τους εμπρός διαιρούμενους full LED προβολείς να δημιουργούν μία άμεσα αναγνωρίσιμη εικόνα. Οι πλευρικές γραμμές, ενώνουν αρμονικά το εμπρός με το πίσω μέρος, εκεί όπου υπάρχει μία νέα ποδιά η οποία ανεβάζει ακόμα περισσότερο την απόσταση από το έδαφος.

Advertisement

Τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full LED εμπρός όσο και πίσω τονίζουν ακόμα περισσότερο τον μοντέρνο χαρακτήρα του νέου Kamiq, παρέχοντας παράλληλα κορυφαία επίπεδα φωτεινότητας για τον οδηγό και ακόμα πιο ξεκούραστη οδήγηση κατά την διάρκεια της νύχτας, χωρίς να ενοχλούνται οι άλλοι οδηγοί.

Με μήκος στα 4,241 μέτρα βρίσκεται στο επίκεντρο της κατηγορίας του όντας αρκετά compact σε διαστάσεις αλλά με τεράστιους χώρους χάρη στο μεταξόνιο των 2,651 μέτρων αλλά και την εξαιρετική χωροταξική μελέτη των σχεδιαστών της εταιρίας.

Η εξωτερική του εμφάνιση και ο δυναμισμός του τονίζονται ακόμα περισσότερο από τις πολύ όμορφες επιλογές σε ζάντες από 16 έως 18 ίντσες ενώ διατίθεται και μία τεράστια ηλιοροφή η οποία εξασφαλίζει κορυφαία φωτεινότητα στο σαλόνι για τους επιβάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία
Δοκιμή: Skoda Kamiq 1.0 G-TEC 90 PS (+video)
Το «σκληροτράχηλο» Skoda Kamiq Scoutline (video)