Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2022

Skoda Kamiq: Μοντέρνο design για το σύγχρονο lifestyle

Ελλάδα 5:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq: Μοντέρνο design για το σύγχρονο lifestyle

SKODA 2022

Skoda Kamiq: Μοντέρνο design για το σύγχρονο lifestyle

SKODA 2022

Με το νέο Kamiq η Skoda δημιουργεί ένα ελκυστικό compact SUV το οποίο συνδυάζει την πρακτικότητα, με τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία και ένα ελκυστικό design που δεν περνά πουθενά απαρατήρητο.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των μικρών SUV είναι η πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη σε όλη την Ευρώπη και η Skoda δεν θα μπορούσε να μην κάνει αισθητή την παρουσία της.

Παρουσιάζοντας το νέο Κamiq η Skoda ανταποκρίνεται στον μέγιστο βαθμό στα ζητούμενα της κατηγορίας, προσφέροντας ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και ελκυστικό αυτοκίνητο το οποίο συνδυάζει τους κορυφαίους χώρους της κατηγορίας του και ένα μοναδικό επίπεδο πρακτικότητας και έξυπνων λύσεων για την καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών.

Το Kamiq ανταποκρίνεται στα ζητούμενα αυτής της κατηγορίας, όπως την μεγάλη απόσταση από το έδαφος, την ψηλή τοποθέτηση των καθισμάτων για καλύτερη ορατότητα, την ευελιξία ενός αυτοκινήτου μικρού σε διαστάσεις και εύκολου στον χειρισμό και γενικά την αίσθηση ενός εργαλείου για κάθε είδους ανάγκη για μία σύγχρονη οικογένεια με έντονο lifestyle και περιπετειώδεις ανησυχίες.

Advertisement
Advertisement

Ακολουθώντας την ήδη επιτυχημένη σχεδιαστική αντίληψη που εμφανίστηκε με τα Kodiaq και Karoq, η Skoda προχωρά στην μετεξέλιξη αυτής της αισθητικής “γλώσσας”, δημιουργώντας ένα πολύ μοντέρνο αμάξωμα με αρκετά χαρακτηριστικά στοιχεία και ευχάριστες ιδιαιτερότητες.

Με μήκος που φθάνει στα 4,241 μέτρα, το Kamiq είναι μικρότερο από τα μεγαλύτερα SUV της Skoda αλλά και μέσα στα δεδομένα της κατηγορίας του. Παράλληλα συνδυάζει όλα όσα περιμένει κανείς από ένα τέτοιο όχημα, την εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό του, τα υψηλά τοποθετημένα καθίσματα που το κάνουν πιο άνετο και πρακτικό στα μεγάλα ταξίδια, την ευχάριστη αίσθηση που δημιουργεί η ευρυχωρία αλλά και το άπλετο φως που μπαίνει στο εσωτερικό του από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες.

Advertisement

Σχεδιαστικά το αμάξωμα χαρακτηρίζεται κατά κύριο λόγο από εντυπωσιακή όσο και ελκυστική μάσκα, με τα χωριστά φωτιστικά σώματα, και τα φώτα ημέρα τοποθετημένα πάνω από τους κύριους προβολείς. Οι γραμμές είναι λιτές και ισορροπημένες δημιουργώντας ένα σχήμα που τραβάει το βλέμμα χωρίς αισθητικές ακρότητες αλλά με ξεκάθαρο χαρακτήρα και ευχάριστες λεπτομέρειες.

Advertisement

To Κamiq εφοδιάζεται στάνταρ με προβολείς LED που έχουν ενσωματωμένες διόδους για την μεσαία και την μεγάλη σκάλα. Στην έκδοση με Full LED πακέτο, υπάρχει μία πληθώρα νέων δυνατοτήτων, Το επάνω μέρος των φωτιστικών σωμάτων αποτελούν τα φώτα ημέρας, και λειτουργούν και ως δυναμικά φλας. Το κάτω μέρος αναλαμβάνει να λειτουργεί ως μεσαία ή μεγάλη σκάλα φώτων, ως πλευρικά φώτα, ως φώτα στροφής και φώτα ομίχλης.

Στο πίσω μέρος, τα full LED φωτιστικά σώματα, έχουν ενσωματωμένα δυναμικά φλας τα οποία ανάβουν από το κέντρο προς την άκρη. Τα πίσω φωτιστικά σώματα του Kamiq είναι ιδιαίτερα ισχυρά, με γρήγορη απόκριση και σχήμα C που είναι χαρακτηριστικό της Skoda.

Advertisement

Compact σε διαστάσεις αποπνέει έναν έντονο δυναμισμό ο οποίος τονίζεται ακόμα περισσότερο από το όμορφο τελείωμα στο πίσω μέρος με τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και τις έντονες ακμές της πίσω πόρτας. H γραμμή στο πλάι του αμαξώματος ενώνει οπτικά τα εμπρός με τα πίσω φώτα, ενώ ο πίσω διαχύτης αυξάνει την απόσταση από το έδαφος και κάνει ακόμα πιο όμορφη την σχεδίαση.

Ένα ακόμα βασικό στοιχείο της προσωπικότητας του νέου Kamiq είναι η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αλλά και οι πολύ όμορφοι τροχοί σε διαστάσεις από 16 έως 18 ίντσες, στοιχεία που σε συνδυασμό με μερικά προστατευτικά τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία, ολοκληρώνουν τον “περιπετειώδη” χαρακτήρα του Kamiq και του προσδίδουν ένα ευχάριστο off road στοιχείο.

Παράλληλα υπάρχει στην διάθεση των πελατών και μία τεράστια ηλιοροφή που καταλαμβάνει όλο το επάνω μέρος του αυτοκινήτου.

Τέλος, στο πίσω μέρος, αντί για το λογότυπο της εταιρίας όπως γινόταν μέχρι τώρα, υπάρχει η πλήρης αναγραφή με κεφαλαία γράμματα του ονόματος της Skoda, προσθέτοντας έξτρα στιλ και καλαισθησία σε ένα ήδη πολύ όμορφο και ελκυστικό αυτοκίνητο.

Η Skoda εφοδιάζει το νέο Kamiq με ενδιαφέρουσες σχεδιαστικές πινελιές ώστε να τονίσει ακόμα περισσότερο την στιβαρή του παρουσία, όπως για παράδειγμα το μπροστινό σπόιλερ κάτω από τον προφυλακτήρα, ενώ σε κάποιες εκδόσεις υπάρχουν διακοσμητικά μαρσπιέ στην βάση των θυρών σε χρώμα γκρι Platinum.

Τέλος το νέο Skoda Kamiq διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Style και Ambition με πλούσιο εξοπλισμό από την βασική έκδοση και πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης ανάλογα με τις ανάγκες και το γούστο του εκάστοτε καταναλωτή.

Σε κάθε περίπτωση, η Skoda με το Kamiq καταφέρνει κάτι πραγματικά μοναδικό. Να δημιουργεί ένα όμορφο αυτοκίνητο με μπόλικο στιλ και έξυπνες ιδέες και την ίδια στιγμή να είναι ότι πιο πρακτικό και λειτουργικό υπάρχει στην κατηγορία του. Μία μοναδική περίπτωση ενός μικρού SUV με χαρακτήρα και ιδιότητες μεγαλύτερου και πιο ακριβού αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία
Συγκριτική δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG vs Skoda Kamiq 1.0 G-TEC
Τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για τα Skoda Scala και Kamiq