Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2022

Skoda Kamiq: 10+1 σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

Ελλάδα 22:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq: 10+1 σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

SKODA 2022

Skoda Kamiq: 10+1 σημεία που το κάνουν να ξεχωρίζει

SKODA 2022

Το νέο Skoda Kamiq φέρνει την τσέχικη εταιρία στην κατηγορία των compact SUV με ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει σε κάθε επιμέρους τομέα αλλά και ως ένα σύνολο υψηλής απόδοσης και ποιοτικής κατασκευής.

Advertisement
Advertisement

Αποτελώντας πλέον ένα από τα πιο δυναμικά μέλη του γκρουπ VW αλλά και μία εταιρία με σημαντικές επιτυχίες σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές, η Skoda μπαίνει δυναμικά και στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη αγορά των compact SUV.

Σε μία κατηγορία δηλαδή όπου υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και διαρκώς νέα αυτοκίνητα, και όπου η Skoda βάζει ακόμα μια φορά τα δυνατά της δημιουργώντας μία κορυφαία πρόταση εφ όλης της ύλης.

Το Kamiq από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρύσει κανείς κερδίζει αμέσως τις εντυπώσεις, όχι μόνο λόγω του μοντέρνου design του αλλά και χάρη σε όλο το υπόλοιπο σύνολο, με τους μεγαλύτερους χώρους στην αγορά και ένα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού να δημιουργούν την πιο ολοκληρωμένη πρόταση της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα βασικά στοιχεία της συνταγής της Skoda που κάνουν το Kamiq το πιο ενδιαφέρον και χαρισματικό αυτοκίνητο στα σύγχρονα compact SUV.

1. Διαθέτει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και δυναμικό design με compact διαστάσεις και αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αποτελώντας την απόλυτη έκφραση του σύγχρονου μικρού SUV της αγοράς. Οι προβολείς LED και τα αντίστοιχα πίσω φώτα είναι στάνταρ, ενώ η προαιρετική έκδοση full LED διαθέτει επιπλέον AFS και δυναμικά φλας εμπρός και πίσω.

Advertisement

2. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες διαμόρφωσης του αμαξώματος, σε δύο επίπεδα εξοπλισμού και αρκετούς χρωματισμούς και επιλογές στον διάκοσμο έτσι ώστε ο κάθε πελάτης να μπορεί να προσαρμόσει το νέο Kamiq στο προσωπικό του γούστο και τις ανάγκες του.

Advertisement

3. Με μήκος στα 4.241 χιλιοστά αποτελεί έναν γνήσιο εκπρόσωπο της κατηγορίας για ανθρώπους με δυναμικό lifestyle και πολλές διαφορετικές απαιτήσεις. Παρ’ όλα αυτά το μεγάλο μεταξόνιο και η κορυφαία χωροταξική μελέτη του δίνουν το πλεονέκτημα των μεγαλύτερων χώρων της κατηγορίας του για επιβάτες και αποσκευές.

4. Πέρα από τους χώρους, το σαλόνι του Kamiq είναι μία ακόμα επίδειξη της μεγάλης εξέλιξης της Skoda και της ποιότητας που εξασφαλίζει για τους επιβάτες. Τα υλικά είναι πρώτης επιλογής κάτι που σε συνδυασμό με την απόλυτη προσοχή στην λεπτομέρεια, δημιουργούν μία premium αίσθηση και πολιτισμένης άνεσης.

Advertisement

5. Διατίθεται με ένα πλήρες ψηφιακό πακέτο διασύνδεσης και ενημέρωσης. Υπάρχει το προαιρετικό Virtual Cockpit των 10,25 ιντσών, το εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων, ο κλιματισμός Climatronic καθώς και πολλά στοιχεία έξτρα εξοπλισμού.

6. Χρησιμοποιεί το πλαίσιο MQB-A0 του ομίλου VW το οποίο εξασφαλίζει κορυφαία ακαμψία και σιγουριά στον δρόμο. Διαθέτει μεγάλη απόσταση από το έδαφος ενώ προαιρετικά είναι διαθέσιμο και με το Sport Chassis Control – μία κατά 10 χιλιοστά χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση που μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της μεταξύ Normal και Sport με τη χρήση του Driving Mode Select.

7. Υπάρχουν πολλές επιλογές σε κινητήρες, βενζίνης στα 1.0 λίτρα με 90 ή 110 ίππους και 1.5 ΤSI με 150 ίππους καθώς και η G-Tec με διπλό καύσιμο βενζίνη-LPG με απόδοση στους 90 ίππους. Διαθέσιμα είναι και μηχανικά κιβώτια πέντε ή έξι σχέσεων αλλά και το αυτόματο διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων.

8. Εφοδιάζεται με κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και συστήματα υποβοήθησης. Από την βασική έκδοση περιλαμβάνει Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών) καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων).

9. Έχει εξελιγμένες επιλογές σε συστήματα Infotainment με κεντρική οθόνη από 6,5 έως τις 9,2 ίντσες και μπορεί να εφοδιαστεί και με κορυφαία ηχητικά συστήματα. Παράλληλα παρέχεται και σύστημα φωνητικών εντολών ενώ παρέχεται και η δυνατότητα over the air ενημερώσεων.

10. Είναι εξοπλισμένο με τα στοιχεία Simply Clever που κάνουν την καθημερινότητα του οδηγού και των επιβατών πιο άνετη. Προσφέρονται επίσης στοιχεία εξοπλισμού όπως η ηλεκτρική πίσω πόρτα, ο αποσπώμενος φακός LED στο πορτ-μπαγκάζ, θήκη ομπρέλας στην πόρτα του οδηγού και πολλά ακόμα.

11. Διατίθεται σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Ambition και Style, οι οποίες διαθέτουν πολύ πλούσιο εξοπλισμό και ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα 20.200 ευρώ. Κάτι που σε συνδυασμό με τις μοναδικές ικανότητες και την εξαιρετική απόδοση σε όλους τους τομείς, καθιστούν το Kamiq την κορυφαία επιλογή για ένα σύγχρονο compact SUV στην ελληνική αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Πολυτάλαντο και με απίστευτη οικονομία
Συγκριτική δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG vs Skoda Kamiq 1.0 G-TEC
Τα πιο δημοφιλή αξεσουάρ για τα Skoda Scala και Kamiq