Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Πρωταθλητής στην οικονομία και την πρακτικότητα

Ελλάδα 11:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq G-TEC: Πρωταθλητής στην οικονομία και την πρακτικότητα

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Πρωταθλητής στην οικονομία και την πρακτικότητα

SKODA 2021-1

Με το Kamiq η Skoda μπαίνει δυναμικά στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία των compact SUV παρουσιάζοντας ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό αυτοκίνητο με τις σωστές αναλογίες σε πρακτικότητα, ποιότητα κατασκευής και μοναδική οικονομία στην χρήση, ιδίως στην έκδοση G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Advertisement
Advertisement

Ευρισκόμενη σε μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της, η Skoda ανοίγεται σε πολλά μέτωπα, και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία, είτε αυτό αφορά την ηλεκτροκίνηση είτε τις κλασικές λύσεις με τα πιο συμβατικά της μοντέλα. Γνήσιο τέκνο αυτής της εξωστρέφειας και της δυναμικής ανόδου της Skoda είναι και το Kamiq, ένα από τα πιο σημαντικά αυτοκίνητα για την τσέχικη εταιρία, καθώς βρίσκεται στην καρδιά της πιο ανταγωνιστικής και δύσκολης κατηγορίας των Ευρωπαϊκών αγορών.

Για το δικό της αυτοκίνητο η Skoda επέλεξε να ακολουθήσει την φιλοσοφία που την χαρακτηρίζει έως τώρα, με έμφαση στην πρακτικότητα και το κορυφαίο value for money, προσθέτοντας όλη την τεχνολογική υπεροχή που χαρακτηρίζει τις προτάσεις του γκρουπ VW σε ότι αφορά τα σύγχρονα συστήματα για την ασφάλεια, την υποβοήθηση και την ψηφιακή διασύνδεση των επιβατών.

Το τελικό αποτέλεσμα την δικαιώνει απόλυτα, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερα καλαίσθητο αυτοκίνητο με τους τους ξεχωριστούς προβολείς και την εντυπωσιακή μάσκα να δημιουργούν ένα ισορροπημένο αλλά και παράλληλα δυναμικό σύνολο που επιβάλλεται με την παρουσία του. Το απόλυτα ισορροπημένο σχέδιο με τις σωστές αναλογίες έρχεται να τονιστεί ακόμα περισσότερο με τους μεγάλους τροχούς από 16 έως και 18 ίντσες και την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, προσδίδοντας έτσι έναν πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στο SUV της Skoda.

Advertisement
Advertisement

Με μήκος στα 4,241 μέτρα δεν είναι το μεγαλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας του, όμως είναι με διαφορά το πιο ευρύχωρο και άνετο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Τα μεγάλα ανοίγματα των θυρών κάνουν πολύ εύκολη την είσοδο και την έξοδο των επιβατών, ενώ πίσω το εσωτερικό ύψος του KAMIQ είναι 1.003 χιλιοστά, το εσωτερικό πλάτος 1.425 χιλιοστά και ο χώρος για τα γόνατα 73 χιλιοστά -τιμές που κάθε μια τους αποτελεί ρεκόρ για την κατηγορία.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 400 λίτρων, η οποία μπορεί να αυξηθεί στα 1.395 λίτρα με την αναδίπλωση της ασύμμετρης (σε αναλογία 60:40) πλάτης του πίσω καθίσματος, που προαιρετικά μπορεί να διαθέτει και κεντρικό υποβραχιόνιο. Αν αναδιπλωθούν και τα πίσω καθίσματα ο χώρος γίνεται τεράστιος, με δυνατότητα μεταφοράς αντικειμένων έως και 2,447 μέτρα. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι διάσπαρτοι μέσα στον χώρο των επιβατών είναι και δεκάδες πρακτικοί χώροι για μικροαντικείμενα, η συνολική χωρητικότητα των οποίων φθάνει στα διόλου ευκαταφρόνητα 26 λίτρα.

Advertisement

Το σαλόνι είναι μοντέρνο και μίνιμαλ χωρίς αισθητικές ακρότητες, εστιάζοντας περισσότερο στην κορυφαία για την κατηγορία ποιότητα των υλικών και την άψογη εργονομία των χειριστηρίων. Από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το περιβάλλον που θα ζήσουν ο οδηγός και οι επιβάτες είναι το Virtual Cockpit, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, καθώς και με το Climatronic, το ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού όπως και με τα θερμαινόμενα παρμπρίζ και τιμόνι.

Από εκεί και πέρα διαθέτει όλα τα συστήματα για την ασφάλεια των επιβατών (μπορεί να εφοδιαστεί με έως και εννέα αερόσακκους), ενώ υπάρχουν και όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού. Σε αυτά περιλαμβάνονται από τον βασικό κιόλας εξοπλισμό τα Lane Assist (Υποβοήθηση Λωρίδας), Front Assist με City Emergency Brake και Predictive Pedestrian Protection (Εμπρός Υποβοήθηση με Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης στην πόλη και Προληπτική Προστασία Πεζών) καθώς και Multi-Collision Brake (Πέδηση Αποφυγής Πολλαπλών Συγκρούσεων).

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες διασύνδεσης είναι απλά οι πιο εξελιγμένες στην κατηγορία του, καθώς διαθέτει μεγάλες οθόνες υψηλής ανάλυσης από 6,5 έως 9,2 ίντσες στις πιο πλούσιες εκδόσεις, ενώ υπάρχει και η ψηφιακή βοηθός (Digital Assistant) της SKODA που ονομάζεται Laura μπορεί να ανταποκριθεί στις φωνητικές εντολές. Επίσης διαθέσιμες είναι η τεχνολογία SmartLink για τη σύνδεση συσκευών μέσω του Apple CarPlay, του Android Auto ή του MirrorLink (προαιρετικό το Wireless SmartLink), ένα Wi-Fi hotspot, δύο θύρες USB-C μπροστά και δύο πίσω και ένα Phone Box που επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση smartphones.

Στα στάνταρ χαρακτηριστικά των σύγχρονων αυτοκινήτων της Skoda βρίσκονται και οι έξυπνες ιδέες για τα μικροπροβλήματα της καθημερινότητας υπό τον τίτλο Simply Clever. Yπάρχουν επίσης δεκάδες δυνατότητες διαμόρφωσης του αυτοκινήτου σε χρωματισμούς του αμαξώματος σε συνδυασμό με αντίστοιχες επιλογές για το σαλόνι έτσι ώστε ο κάθε αγοραστής να βρει το Kamiq που ταιριάζει στην αισθητική και το προσωπικό του lifestyle.

Η γκάμα κινητήρων του Kamiq περιλαμβάνει μερικά από τα πιο εξελιγμένα σύνολα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας, προσφέροντας λύσεις και επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες και τις οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε αγοραστή. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η έκδοση G-TEC με καύσιμο το φυσικό αέριο CNG. Ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο από τις τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και βενζίνης από το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων εξασφαλίζουν μία συνδυασμένη αυτονομία που αγγίζει τα 630 χιλιόμετρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μέση κατανάλωση είναι στα μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι και αυτές αρκετά χαμηλά, στα μόλις 101 γρ./100 χλμ. Χάρη στην εργοστασιακή εγκατάσταση και την μεγάλη εμπειρία της Skoda στα συστήματα με καύσιμο CNG, η λειτουργία του κινητήρα είναι ιδιαίτερα ομαλή και η μετάβαση από το ένα καύσιμο στο άλλο δεν γίνεται αντιληπτή. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου ως καύσιμο είναι ότι δεν απαιτεί αλλαγή στην υπάρχουσα τεχνολογία των κινητήρων, είναι απόλυτα ασφαλές, δεν νοθεύεται ενώ ήδη το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου έχει αρχίσει και μεγαλώνει και στην χώρα μας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για πανελλαδική κάλυψη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πέρα από τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και την μοναδική οικονομία σε καύσιμο, το Skoda Kamiq είναι και ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο στην οδήγησή του. Χάρη στην εξελιγμένη ανάρτηση, την αυξημένη απόσταση από το έδαφος και τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής 18,7 και 28,4 μοιρών αντίστοιχα, το Kamiq είναι ένα αυτοκίνητο πασπαρτού, το οποίο μπορεί να κινηθεί με ιδιαίτερη άνεση και ασφάλεια στην άσφαλτο, ενώ μπορεί να φθάσει και αρκετά μακριά σε εκτός δρόμου αποδράσεις. Προαιρετικά είναι διαθέσιμο και με το Sport Chassis Control – μία κατά 10 χιλιοστά χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση που μπορεί να μεταβάλλει τα χαρακτηριστικά της μεταξύ Normal και Sport με τη χρήση του Driving Mode Select. Συνολικά αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των compact SUV καθώς πέρα από τις δεκάδες πρακτικές λύσεις και τους απόλυτα κορυφαίους χώρους είναι και ένα αυτοκίνητο που απολαμβάνεις να οδηγείς και να ταξιδεύεις μαζί του, όντας άνετο και ιδιαίτερα πολιτισμένο και αθόρυβο ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο στην ψηφιακή διασύνδεση και στην οικονομία
Skoda Octavia G-TEC: To κορυφαίο οικογενειακό με την απόλυτη οικονομία
Skoda Kamiq G-TEC: Με φυσικό αέριο για οικονομία