Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο σε τεχνολογίες διασύνδεσης, μοναδικό σε οικονομία

Ελλάδα 22:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο σε τεχνολογίες διασύνδεσης, μοναδικό σε οικονομία

SKODA 2021-1

Skoda Kamiq G-TEC: Κορυφαίο σε τεχνολογίες διασύνδεσης, μοναδικό σε οικονομία

SKODA 2021-1

Ένα σύγχρονο compact SUV καλείται να καλύψει μία μεγάλη γκάμα αναγκών. Και η Skoda με το νέο Kamiq βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας του συνδυάζοντας την απολύτως κορυφαία τεχνολογία για την ασφάλεια και την διασύνδεση των επιβατών με την απίστευτη οικονομία που προσφέρει η χρήση του φυσικού αερίου ως καύσιμο.

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση του Skoda Kamiq έφερε την τσέχικη εταιρία στην καρδιά της πιο ανταγωνιστικής ευρωπαϊκής κατηγορίας με ένα αυτοκίνητο που καταφέρνει να παίρνει άριστα σε όλους τους τομείς. Ξεχωριστό και άκρως ελκυστικό σε εμφάνιση, διαθέτει τους μεγαλύτερους χώρους στην κατηγορία του, μια μεγάλη γκάμα από κινητήρες και εκδόσεις για κάθε ανάγκη και ένα κορυφαίο επίπεδο σύγχρονων τεχνολογιών. Πρόκειται για ένα απόλυτα ολοκληρωμένο και μελετημένο στην παραμικρή του λεπτομέρεια αυτοκίνητο, το οποίο καταφέρνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας του, αποτελώντας την ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν την κορυφαία λύση στα compact SUV.

Στα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου συγκαταλέγεται και το ιδιαίτερα υψηλό τεχνολογικό του υπόβαθρο, τόσο σε συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού όσο και σε ότι έχει να κάνει με την διασύνδεση των επιβατών. Το αυτοκίνητο είναι ένας κόμβος συνδεσιμότητας, με χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν ενσωματωμένη κάρτα eSIM, ασύρματη σύνδεση ανάμεσα στο αυτοκίνητο και το smartphone μέσω του Wireless SmartLink. Yπάρχουν τρεις επιλογές για τα συστήματα πολυμέσων, με οθόνες από 6,5 έως 9,2 ίντσες.

Advertisement
Advertisement

Το κορυφαίο σύστημα Amundsen συνδυάζεται πάντα με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit προσφέρει 3D πλοήγηση, το Skoda Connect, έλεγχο χειρονομιών, μηνύματα κειμένου. Στον προαιρετικό εξοπλισμό περιλαμβάνεται ένα Wi-Fi hotspot ή ένα εξαιρετικό ηχοσύστημα της Skoda των 450W. Όποιος επιλέξει αυτό το κορυφαίο σύστημα infotainment θα έχει στην διάθεσή του και το “Κατάστημα”, μία ψηφιακή υπηρεσία όπου μπορεί ο ιδιοκτήτης εύκολα να επεκτείνει τις online υπηρεσίες του Skoda Connect και να κατεβάζει εφαρμογές, οι οποίες εμπλουτίζονται συνεχώς με καινούργιες.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Οι online υπηρεσίες του Skoda Connect νέας γενιάς προσφέρουν onlineπλοήγηση και υπηρεσίες πληροφοριών, την επιλογή για έλεγχο του οχήματος εξ αποστάσεως και την επικοινωνία με το κέντρο service της επιλογής του οδηγού. Το eCall, επικοινωνεί αυτόματα με τις αρμόδιες υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνεται και αυτό στον στάνταρ εξοπλισμό.

Advertisement

Οι online υπηρεσίες του συστήματος πολυμέσων επιτρέπουν να φτάσει κανείς στον προορισμό του με άνεση και ασφάλεια. Το σύστημα αυτό λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο online πληροφορίες για την κυκλοφορία, ενημερώνει σε online σύνδεση τους χάρτες, λαμβάνει τα δελτία καιρού, τις τιμές των καυσίμων και τους διαθέσιμους χώρους για στάθμευση.

Advertisement

Η Απομακρυσμένη Πρόσβαση είναι μία ακόμα λειτουργία που περιλαμβάνεται στο Skoda Connect, προσφέροντας έναν εντελώς νέο τρόπο ελέγχου του αυτοκινήτου εξ αποστάσεως μέσα από το smartphone. Για παράδειγμα παρέχει την δυνατότητα στον ιδιοκτήτη του να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητό του μέσω της αντίστοιχης υπηρεσία, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο αν δεν θυμάται αν έχει κλειδώσει το όχημά του ή χρειάζεται να το ξεκλειδώσει σε κάποιον οικείο του ενώ βρίσκεται μακριά.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Advertisement

Για όσους έχουν την κακή συνήθεια να μην θυμούνται που έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους, το Skoda Connect διαθέτει ειδικό σύστημα μέσω του οποίου λαμβάνει τα δεδομένα της θέσης του αυτοκινήτου μία φορά μετά από κάθε διαδρομή και να εμφανίσει αυτή την πληροφορία στο smartphone έτσι ώστε ο ιδιοκτήτης να οδηγηθεί άμεσα και εύκολα σε αυτό.

Εγκαθιστώντας την παρεχόμενη εφαρμογή Skoda Connect σε ένα smartphone ή σε ένα smartwatch, ο οδηγός μπορεί να χρησιμοποιεί την Απομακρυσμένη Πρόσβαση για να ελέγξει αν όλα τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι κλειστά, για να διαπιστώσει πόσο καύσιμο έχει απομείνει στο ρεζερβουάρ ή για να προβάλλει και να αρχειοθετήσει δεδομένα οδήγησης όπως την χιλιομετρική ένδειξη του αυτοκίνητο ή τις ταχύτητες οδήγησης.

Το Wireless SmartLink παρέχει μία σύνδεση μεταξύ του smartphone και του συστήματος infotainment, μέσω των Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink. Ο οδηγός ή οι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα πλοήγησης, να ακούνε μουσική μέσα από τις αγαπημένες τους εφαρμογές, να διαχειριστούν τα μηνύματα κειμένου ή τις τηλεφωνικές κλήσεις και πολλά ακόμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Στο νέο Skoda Kamiq υπάρχει και το Phone Box, μία θήκη αποθήκευσης κινητού τηλεφώνου στην κεντρική κονσόλα, που παρέχει δυνατότητα κλήσεων μέσω της συσκευής ακόμα και όταν το σήμα είναι αδύναμο. Το Phone Box επιτρέπει επιπλέον και την φόρτιση ενός smartphone, χρησιμοποιώντας το ασύρματο πρότυπο Qi.To Kamiq διαθέτει επίσης στον βασικό του εξοπλισμό δύο σύγχρονες φωτιζόμενες μπροστινές θύρες USB-C για την μεταφορά δεδομένων και την φόρτιση. Δύο επιπλέον θύρες USB-C μπορούν να προστεθούν προαιρετικά για τους πίσω επιβάτες και την φόρτιση των συσκευών τους.

Πέρα από την κορυφαία τεχνολογία διασύνδεσης, το Kamiq G-TEC διαθέτει και μία μοναδική δυνατότητα, την απίστευτη οικονομία σε καύσιμο. Ο κινητήρας ΤSI αποδίδει 90 ίππους και 160 Nm ροπής, ενώ η τροφοδοσία σε φυσικό αέριο από τις τρεις δεξαμενές των 13,8 κιλών και βενζίνης από το ρεζερβουάρ των 9 λίτρων εξασφαλίζουν μία συνδυασμένη αυτονομία που αγγίζει τα 630 χιλιόμετρα. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η μέση κατανάλωση είναι στα μόλις 3 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα διαδρομής ενώ και οι εκπομπές CO2 είναι και αυτές αρκετά χαμηλά, στα μόλις 101 γρ./100 χλμ.

Το Skoda Kamiq G-TEC είναι ετοιμοπαράδοτο, προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, Αmbition και Style, και υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Skoda One το οποίο προσφέρει άτοκη χρηματοδότηση για ένα χρόνο, προνομιακό επιτόκιο από 3,5% για ακόμα χαμηλότερη δόση, προκαταβολή από 0% και πληρωμή πρώτης δόσης σε 4 μήνες από την αγορά. Παράλληλα το αυτοκίνητο διατίθεται και για online παραγγελία μέσα από την πολύ εξελιγμένη πλατφόρμα της ελληνικής αντιπροσωπείας, μέσω της οποίας υπάρχει και σημαντικό όφελος στην τελική τιμή του αυτοκινήτου.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Skoda Kamiq G-TEC: Η απόλυτη λύση για το οικονομικότερο SUV
Skoda Scala G-TEC: O πρωταθλητής της οικονομίας
Skoda Kamiq G-TEC: Πιο οικονομικό δεν γίνεται