Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT_2023

Renault Clio: Αποτελεί σήμερα όσο ποτέ το σημείο αναφοράς στην κατηγορία

Ελλάδα 9:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Clio: Αποτελεί σήμερα όσο ποτέ το σημείο αναφοράς στην κατηγορία

RENAULT_2023

Renault Clio: Αποτελεί σήμερα όσο ποτέ το σημείο αναφοράς στην κατηγορία

RENAULT_2023

To Renault Clio σηματοδοτεί με έμφαση το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, ένα κορυφαίο αυτοκίνητο της κατηγορίας B σε όλους ανεξαιρέτως τους επιμέρους τομείς, επενδύοντας στις αξίες της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

To Renault Clio αποτελεί την επιτομή του στιλ και της ποιότητας στην κατηγορία του. Ένα αυτοκίνητο κορυφαίο σε όλους τους επιμέρους τομείς αλλά και ως συνολική απόδοση.

Το Clio συνδυάζει ότι πιο επίκαιρο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες για την ασφάλεια και την ψηφιακή διασύνδεση με ένα μηχανολογικό υπόβαθρο που βάζει το όριο του εφικτού για την μικρή κατηγορία οχημάτων.

Το ελκυστικό αμάξωμα χαρακτηρίζεται από μοντέρνες γραμμές και πολύ όμορφες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες. Η εντυπωσιακή μάσκα με τα φωτιστικά σώματα σχήματος “C” και τεχνολογία full LED δημιουργούν μία έντονη προσωπικότητα, ενώ λεπτομέρειες από χρώμιο στις χειρολαβές και σε άλλα σημεία του αμαξώματος δημιουργούν ένα σχήμα που διακρίνεται για την κομψότητα και την αίσθηση στιβαρότητας που το προσδίδει ένα premium αέρα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Εσωτερικά, πέρα από την καλαίσθητη σχεδίαση και τα πολύ προσεγμένα υλικά κορυφαίας ποιότητας, εμφανίζεται ιδιαίτερα άνετο και ευρύχωρο, με κορυφαίους χώρους, τους μεγαλύτερους στην κατηγορία των supermini. Το ψηφιακό περιβάλλον του Renault Clio είναι το πιο πλήρες και εξελιγμένο ανάμεσα στα μοντέλα της μικρής κατηγορίας, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλον μία οθόνη 7 ιντσών ως πίνακα οργάνων με πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης και μία οθόνη για το σύστημα πολυμέσων η οποία μπορεί να φθάσει έως και τις 9,3 ίντσες παρακαλώ.

Η οθόνη προσφέρει επίσης πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και εφοδιάζεται με το σύστημα EASY LINK το οποίο παρέχει μία πλειάδα συστημάτων διασύνδεσης και ψηφιακών παροχών στον οδηγό και τους επιβάτες. Σαφώς όμως, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ιδίως στις ημέρες μας με το ασύμφορο κόστος των καυσίμων, παρουσιάζει η ολοκληρωμένη έκδοση με διπλό καύσιμο, βενζίνη και εργοστασιακό υγραέριο (LPG).

Advertisement

Πρόκειται κυριολεκτικά για έναν ιδανικό συνδυασμό που δεν υστερεί πουθενά σε απόδοση, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την απίστευτη οικονομία σε καύσιμο, την τεράστια αυτονομία αλλά και την πιο καθαρή λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τα μικρότερα έξοδα για συντήρηση όπως επίσης και το μικρό κόστος χρήσης.

Advertisement

Η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG αποδίδει 100 ίππους και ροπή στα 170 Nm από τις 2.000 στροφές. Η αυτονομία του με την χρήση και των δύο καυσίμων φθάνει έως και τα 1.185 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να βρίσκονται ανάμεσα μόλις στα 107 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Renault Clio ειδικά στην περίπτωση της συγκεκριμένης έκδοσης, είναι ότι η εγκατάσταση της διάταξης του υγραερίου γίνεται κατευθείαν από το εργοστάσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία στην λειτουργία αλλά και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Καλύπτεται επίσης και από τις εργοστασιακές εγγυήσεις που εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιες όπως και στα υπόλοιπα Clio.

Advertisement

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ουσιαστικά η τιμή του δεν επιβαρύνει την τελική του τιμή. Αυτό επιτυγχάνεται στην εργοστασιακή εγκατάσταση του συστήματος LPG με αποτέλεσμα να πρόκειται στην ουσία για μία δωρεάν προσφορά της Renault προς τους καταναλωτές που ζητούν την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Δεν έχουμε παρά να επιβραβεύσουμε την κίνηση της Renault να στέκεται δίπλα στους πελάτες της σε δύσκολες οικονομικά εποχές προσφέροντας τους ένα κορυφαίο προϊόν σε προσιτή τιμή και χαμηλά λειτουργικά έξοδα σε καθημερινή βάση. Το Renault Clio LPG σκέφτεται τον οδηγό, σέβεται το περιβάλλον.

Εδώ θα γνωρίσεις αναλυτικά το νέο Renault Clio:

https://www.renault.com.gr/cars/allnewclio/overview.html

Η συνολική γκάμα των κινητήρων του μοιάζει ακόμη πιο εντυπωσιακή. Ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στον κινητήρα 1.0 Sce βενζίνης 65 ίππων, τον ισχυρό turbo κινητήρα TCe απόδοσης 90 ίππων και 160 Nm ροπής, τον 1.0 TCe LPG διπλού καυσίμου (βενζίνης-υγραερίου) 100 ίππων / 170 Νm ροπής –μία ολοκληρωμένη πρόταση οικονομίας και επιδόσεων- ιδανική για την περίοδο που η μέση τιμή της αμόλυβδης χτυπάει κόκκινο. Σαφώς, δεν θα μπορούσε να λείπει και ο εξαιρετικός πετρελαιοκινητήρας Blue dCi 100 ίππων με 260 Nm ροπής, 6άρι μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και φυσικά εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από τον ολοκαίνουριο κινητήρα E-TECH υβριδικής τεχνολογίας και απόδοσης 140 ίππων. Το Clio σε αυτή την έκδοση κινητήρα μπορεί να κινηθεί ακόμη και 100% ηλεκτρικά και για το 80% των αστικών του μετακινήσεων, ενώ η μεγάλη ιπποδύναμη εγγυάται ένα εκρηκτικό πακέτο οδηγικής απόλαυσης.

Η ποικιλία στη γκάμα των κινητήρων για το νέο Clio έρχεται απλά να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κορυφαίο μοντέλο με υψηλή αισθητική και δεκάδες τεχνολογίες. Ορισμένες από αυτές είναι το σύστημα παραμετροποίησης Μultisense, τα full led φωτιστικά σώματα, το Renault Εasy Connect, η οθόνη multimedia αφής έως 9,3 ιντσών ή ακόμη και το ηχοσύστημα BOSE 7 ηχείων. Μην το σκέφτεστε άλλο, το Renault Clio έχει απαντήσεις σε όλα τα δύσκολα ερωτήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio LPG: Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
Renault Clio LPG: Premium ποιότητα, κορυφαία οικονομία
Στο Τόκιο το κύκνειο άσμα του Renault Megane RS