Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-DACIA-LPG

Renault Clio LPG: Premium ποιότητα, κορυφαία οικονομία

Ελλάδα 1:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio LPG: Premium ποιότητα, κορυφαία οικονομία

RENAULT-DACIA-LPG

Renault Clio LPG: Premium ποιότητα, κορυφαία οικονομία

RENAULT-DACIA-LPG

To Renault Clio αποτελεί την επιτομή του στιλ και της ποιότητας στην κατηγορία του. Και με την έκδοση με υγραέριο έρχεται να προσθέσει και μία ακόμα σημαντική παράμετρο, την μοναδική οικονομία σε λειτουργικά κόστη.

Advertisement
Advertisement

Ένα αυτοκίνητο με την δική του ξεχωριστή παρουσία και το κορυφαίο status στην κατηγορία του συνεχίζει και στις ημέρες μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή και το ακαταμάχητο ευρωπαϊκό best seller. To Renault Clio παραμένει και σε αυτή τη γενιά του το σημείο αναφοράς στην κατηγορία του, όντας ένα αυτοκίνητο κορυφαίο σε όλους τους επιμέρους τομείς αλλά και ως συνολική απόδοση.

Με ξεχωριστό σε στιλ αμάξωμα και πλούσιο τεχνολογικό background, το νέο Renault Clio συνδυάζει ότι πιο επίκαιρο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες για την ασφάλεια και την ψηφιακή διασύνδεση με ένα μηχανολογικό υπόβαθρο που βάζει το όριο του εφικτού για την μικρή κατηγορία.

Το ελκυστικό του αμάξωμα χαρακτηρίζεται από τις μοντέρνες γραμμές και τις πολύ όμορφες λεπτομέρειες. Η εντυπωσιακή μάσκα με τα φωτιστικά σώματα σχήματος “C” και τεχνολογία full LED δημιουργούν μία έντονη προσωπικότητα, ενώ λεπτομέρειες από χρώμιο στις χειρολαβές και σε άλλα σημεία του αμαξώματος δημιουργούν ένα σχήμα που διακρίνεται για την κομψότητα και την αίσθηση στιβαρότητας που το προσδίδει ένα premium αέρα για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Advertisement
Advertisement

Την ίδια ποιοτική αίσθηση ανώτερης κατηγορίας αποκομίζει κανείς και από το σαλόνι. Πέρα από την καλαίσθητη σχεδίαση και τα πολύ προσεγμένα υλικά κορυφαίας ποιότητας, το εσωτερικό του νέου Renault Clio είναι ιδιαίτερα άνετο και ευρύχωρο, με κορυφαίους χώρους για την κατηγορία του.

Το ψηφιακό περιβάλλον του νέου Renault Clio είναι το πιο πλήρες και εξελιγμένο ανάμεσα στα μοντέλα της μικρής κατηγορίας, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλον μία οθόνη 7 ιντσών ως πίνακα οργάνων με πολλαπλές δυνατότητες διαμόρφωσης και μία οθόνη για το σύστημα πολυμέσων η οποία μπορεί να φθάσει έως και τις 9,3 ίντσες.

Advertisement

Η οθόνη αυτή προσφέρει πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης και εφοδιάζεται με το σύστημα EASY LINK το οποίο παρέχει μία πλειάδα συστημάτων διασύνδεσης και ψηφιακών παροχών στον οδηγό και τους επιβάτες.

Advertisement

To σύστημα Easy Link έχει την δυνατότητα Auto Update με λειτουργία αυτόματης ενημέρωσης για διάστημα 3 ετών. Με την λειτουργία αυτή ο οδηγός έχει την δυνατότητα να διαθέτει την πιο πρόσφατη έκδοση των χαρτών στο σύστημα Navigation έτσι ώστε να απολαμβάνει τα ταξίδια του με το λιγότερο δυνατό άγχος.

Πέρα όμως από το κορυφαίας αισθητικής και ποιότητας αμάξωμα, το νέο Renault Clio χαρακτηρίζεται και από την πληθωρική μηχανολογική του συγκρότηση. Ιδίως σε ότι αφορά τους κινητήρες, όπου η γκάμα με την οποία προσφέρεται στην ελληνική αγορά είναι η πιο πλούσια από άποψη εκδόσεων και καυσίμων που χρησιμοποιεί.

Από αυτές, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ιδίως στις ημέρες μας με το ασύμφορο κόστος των καυσίμων, παρουσιάζει η έκδοση με διπλό καύσιμο, βενζίνη και LPG. Ένας ιδανικός συνδυασμός που δεν υστερεί πουθενά σε απόδοση, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, όπως την εξαιρετική οικονομία σε καύσιμο, την τεράστια αυτονομία αλλά και την πιο καθαρή λειτουργία του κινητήρα, με αποτέλεσμα τα μικρότερα έξοδα για συντήρηση.

Advertisement

Η έκδοση 1.0 TCe 100 LPG αποδίδει 100 ίππους και ροπή στα 170 Nm από τις 2.000 στροφές. Η αυτονομία του με την χρήση και των δύο καυσίμων φθάνει έως και τα 1.185 χιλιόμετρα, με τις εκπομπές ρύπων να βρίσκονται ανάμεσα στα 107-121 γρ/χλμ, κάτι που σημαίνει ότι δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας και κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο.

Το πιο ενδιαφέρον στην περίπτωση του Renault Clio LPG είναι ότι η εγκατάσταση της διάταξης του υγραερίου γίνεται κατευθείαν από το εργοστάσιο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε αξιοπιστία στην λειτουργία αλλά και την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Καλύπτεται επίσης και από τις εγγυήσεις που εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιες όπως και στο κανονικό Clio.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι ουσιαστικά η τιμή του δεν επιβαρύνει την τελική του τιμή. Αυτό επιτυγχάνεται στην εργοστασιακή εγκατάσταση του συστήματος LPG με αποτέλεσμα να πρόκειται στην ουσία για μία δωρεάν προσφορά της Renault προς τους καταναλωτές που ζητούν την μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Στις εποχές που ζούμε, με τις τιμές των καυσίμων να έχουν εκτοξευθεί σε ιστορικά υψηλά, το Renault Clio LPG μοιάζει η απόλυτη λύση για όσους αναζητούν ένα κορυφαίας ποιότητας και τεχνολογίας μικρό αυτοκίνητο, το οποίο θα επιβαρύνει την τσέπη του αγοραστή του όσο το δυνατόν λιγότερο, όχι μόνο κατά την αγορά αλλά και -πολύ περισσότερο- στην καθημερινή χρήση.

Το LPG είναι η πιο πρόσφορη λύση, και το Clio έρχεται να την κάνει προσιτή σε ένα ευρύ κοινό που ψάχνει την οικονομία σε ένα premium πακέτο ανέσεων και ποιότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Clio 1.0 TCe LPG
Renault και Dacia με LPG: Γιατί το υγραέριο είναι η απόλυτη λύση
Όλα τα Renault και Dacia με LPG: Τώρα είναι η ώρα!