Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault

Renault Captur: Το απόλυτο Crossover

Ελλάδα 23:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Captur: Το απόλυτο Crossover

Renault

Renault Captur: Το απόλυτο Crossover

Renault

Με πληθωρικές διαστάσεις και εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαίους χώρους και ακόμα περισσότερη χρηστικότητα, σύγχρονες τεχνολογίες άνεσης, συνδεσιμότητας και ασφάλειας, (5 αστέρια στο EuroNCAP) είναι εδώ για να πρωταγωνιστήσει.

Advertisement
Advertisement

Το Captur, το πρώτο σε πωλήσεις B–Crossover στην Ευρώπη το 2016 με 215.670 μονάδες, επαναπροσδιορίζει για ακόμα μία φορά την κατηγορία.

Εκτός από το πιο δημοφιλές Crossover του B-Segment στην Ευρώπη το Captur κατάφερε χάρη στο σχεδιαστικό προφίλ και το συνολικότερο χαρακτήρα του να δημιουργήσει μια νέα φιλοσοφία στην κατηγορία. Δυναμικές γραμμές, καθαρόαιμα crossover χαρακτηριστικά κορυφαία πρακτικότητα και πλήρη γκάμα κινητήρων (βενζίνης, diesel, LPG, E-TECH Plug-in) είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνέβαλαν στην πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία του μοντέλου. Τώρα το ανανεωμένο Renault Captur με βελτιώσεις σε όλα τα επίπεδα φιλοδοξεί να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της Renault στην όλο και πιο δημοφιλή κατηγορία των crossovers.

Οθόνη πολυμέσων

Advertisement
Advertisement

Στοιχείο κλειδί του «Smart Cockpit», είναι η οθόνη πολυμέσων των 9,3 ιντσών, που έχει τη μεγαλύτερη επιφάνεια θέασης της κατηγορίας. Πρόκειται, ουσιαστικά για ένα κανονικό tablet που δίνει στο εσωτερικό έναν ιδιαίτερα μοντέρνο αέρα και προσφέρει εξαιρετική αναγνωσιμότητα χάρη στην ελαφρά κλίση προς το μέρος του οδηγού.

Ψηφιακός πίνακας οργάνων

Advertisement

Το νέο Renault Captur προσφέρει πίνακα οργάνων με ψηφιακή οθόνη. Η έγχρωμη αυτή οθόνη με διαστάσεις από 7 έως 10,25 ίντσες παρέχει τη δυνατότητα εξατομίκευσης της εμφάνισης των πληροφοριών με έναν εξαιρετικά εύκολο τρόπο. Στην έκδοση των 10,25 ιντσών ενσωματώνονται και οι πληροφορίες από το σύστημα πλοήγησης.

«Αιωρούμενη» κεντρική κονσόλα

Advertisement

Πρόκειται για ένα ακόμα θεμελιώδες στοιχείο που χαρακτηρίζει το «Smart Cockpit» στο νέο Renault Captur. Υπερυψωμένη για άριστη εργονομία, με ιδανική θέση για τον επιλογέα ταχυτήτων, η κεντρική κονσόλα στην πλέον εξελιγμένη της μορφή, δημιουργεί την εντύπωση ότι αιωρείται. Πέρα από την αισθητική πλευρά, η σχεδίαση της συγκεκριμένης κονσόλας έχει και πρακτικό πλεονέκτημα καθώς εξασφαλίζει μεγαλύτερη χωρητικότητα για αποθήκευση μικροαντικειμένων, όπως πχ ο ειδικός χώρος για επαγωγική φόρτιση του smartphone στην κάτω μεριά της. Η «αιωρούμενη» κονσόλα σε συνδυασμό με τον επιλογέα ταχυτήτων του κιβωτίου EDC τεχνολογίας «shift by wire» (οι αλλαγές γίνονται μέσω ηλεκτρονικής μετάδοσης των εντολών, χωρίς ντίζες), προσφέρει εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και απόλυτη ακρίβεια στις αλλαγές.

Καθίσματα

Advertisement

Τα καθίσματα του νέο Renault Captur παραπέμπουν σε αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας. Προσφέρουν πολύ καλύτερο, σε σχέση με το μοντέλο 1ης γενιάς, επίπεδο στήριξης χάρη στο κατά 15 χλστ. αυξημένο μήκος της έδρας τους και καλύτερη πλευρική στήριξη του σώματος στις στροφές. Η ειδική κατασκευή της πλάτης βελτιώνει σημαντικά το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών (+ 17χλστ.), ενώ τα καινούργια, λεπτότερα, ελλειπτικά προσκέφαλα βελτιώνουν την περιφερειακή ορατότητα.

Χώρος αποσκευών

Στο νέο Renault Captur ο συνολικός όγκος του χώρου αποσκευών φτάνει τα, κορυφαία, 536 λίτρα, δηλαδή 81 λίτρα περισσότερα από το μοντέλο 1ης γενιάς. Επίσης, η συνολική χωρητικότητα των διαφόρων χώρων αποθήκευσης στην καμπίνα φτάνει τα 27 λίτρα. Ο όγκος του πορτ-μπαγκάζ μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με τις ανάγκες, χάρη στη δυνατότητα μετακίνησης του πίσω καθίσματος σε διαδρομή έως και 16 εκ. αλλά και χάρη στο κάλυμμα του πατώματος που έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης σε δύο θέσεις, ώστε να δημιουργείται ένας χώρος δύο επιπέδων που διευκολύνει στις καθημερινές μετακινήσεις. Με αυτή την επιλογή και την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος αποκαλύπτεται ένας εντελώς επίπεδος χώρος φόρτωσης αντικειμένων μήκους έως και 1,57 μ. (+11 εκ.).

Διαβάστε επίσης

Renault Captur E-Tech Plug-in: Κίνηση χωρίς περιορισμούς

Renault Captur: Ασφάλεια 5 αστέρων

Δοκιμή: Renault Captur 1.3 TCe Initiale Paris