Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-DACIA-LPG

Όλα τα Renault και Dacia με LPG: Τώρα είναι η ώρα!

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλα τα Renault και Dacia με LPG: Τώρα είναι η ώρα!

RENAULT-DACIA-LPG

Όλα τα Renault και Dacia με LPG: Τώρα είναι η ώρα!

RENAULT-DACIA-LPG

Με πολυετή εμπειρία και κορυφαία εργοστασιακή εγκατάσταση, τα αυτοκίνητα της Renault και της Dacia με βενζίνη/LPG αποτελούν το απόλυτο αντίδοτο στην εκρηκτική αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Advertisement
Advertisement

Η απίστευτη αύξηση των τιμών στα υγρά καύσιμα έχει δημιουργήσει μία νέα κατάσταση στην αγορά και την καθημερινότητα των οδηγών. Η χρήση του αυτοκινήτου είναι πλέον ένας οικονομικός βραχνάς για το μέσο νοικοκυριό, το οποίο καλείται να καλύψει ένα σύνολο αυξήσεων και ανατιμήσεων σε όλα τα είδη βασικής ανάγκης.

Απέναντι σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση, το Renault Group έχει να προσφέρει την ιδανική λύση για οικονομία στις μετακινήσεις σε συνδυασμό με απροβλημάτιστη λειτουργία και περιορισμένους ρύπους. Η μεγάλη γκάμα μοντέλων που χρησιμοποιούν διπλό καύσιμο βενζίνη και υγραέριο δίνουν τις απαραίτητες λύσεις στον σύγχρονο καταναλωτή, μειώνοντας δραστικά το μηνιαίο κόστος που χρειάζεται να ξοδέψει για τις μετακινήσεις τους.

Η εργοστασιακή εγκατάσταση κατευθείαν από την γραμμή παραγωγής εγγυάται την απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος, χωρίς ο οδηγός να αντιλαμβάνεται διαφορές στην απόδοση μεταξύ βενζίνης και LPG. Εξασφαλίζει επίσης την απόλυτη ασφάλεια στην λειτουργία του, τα χαμηλά λειτουργικά έξοδα και τις κορυφαίες εγγυήσεις που χαρακτηρίζουν τα αυτοκίνητα του γκρουπ Renault.

Advertisement
Advertisement

Ως καύσιμο το LPG έχει τα δικά του ξεχωριστά χαρακτηριστικά, όντας πιο έως και 60% πιο οικονομικό από την βενζίνη, έχοντας παράλληλα πιο καθαρή καύση κάτι που επιδρά θετικά στην αξιοπιστία των μηχανικών μερών. Ο συνδυασμός του με την βενζίνη και η ύπαρξη δύο δεξαμενών καυσίμου προσθέτει ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, την απίστευτη αυτονομία που μπορεί να ξεπεράσει και τα 1.000 χιλιόμετρα σε κάποια από τα μοντέλα της εταιρίας.

Το γκρουπ Renault έχει επενδύσει πολλά πάνω σε αυτή την τεχνολογία, έχοντας στην ελληνική αγορά μία σειρά από ενδιαφέροντα αυτοκίνητα για κάθε προϋπολογισμό και για διαφορετικές οδηγικές και μεταφορικές ανάγκες. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ποια είναι αυτά τα αυτοκίνητα.

Advertisement

Το Renault Clio στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG με το εργοστασιακό σύστημα LPG αποτελεί ίσως την πιο ολοκληρωμένη και οικονομική επιλογή στην γκάμα του γαλλικού best seller. H ισχύς του φθάνει στους 100 ίππους και η ροπή στα 170 Νm από τις 2.000 στροφές, με τον κινητήρα να είναι ιδιαίτερα ελαστικός και με αρκετή δύναμη να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου ταξιδιού μιας οικογένειας.

Advertisement

Η αυτονομία του σε συνδυασμό των δύο καυσίμων φθάνει έως και τα 1.185 χιλιόμετρα. Αυτό όμως που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι ότι το σύστημα υγραεριοκίνησης δεν επιβαρύνει την τιμή του Clio, αποτελώντας ουσιαστικά μία δωρεάν προσφορά της Renault στους οδηγούς που αναζητούν την μέγιστη οικονομία σε καύσιμο.

Ένα εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό είναι ότι με εκπομπές CO2 στα 107-121 γρ/χλμ, το Clio LPG δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στον Δακτύλιο. Όσο για το κέρδος σε χρήματα, έχει υπολογιστεί ότι με μέσο όρο ετήσιας κάλυψης 15.000 χιλιομέτρων ο ιδιοκτήτης του κερδίζει μέχρι και 770 ευρώ ετησίως σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα βενζίνης.

Advertisement

Το Renault Captur 1.0 TCe 100 LPG χρησιμοποιεί και αυτό τον ίδιο κινητήρα με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία που φθάνει στο εκπληκτικό νούμερο των 1.360 χιλιομέτρων, καθώς έχει μεγαλύτερες δεξαμενές από το CLIO (48 λίτρα για την βενζίνη και 40 λίτρα για υγραέριο). Με εκπομπές CO2 στα 117-126 γρ/χλμ. δεν πληρώνει ούτε και το Captur Τέλη Κυκλοφορίας και κινείται ελεύθερα καθημερινά στον Δακτύλιο.

Το αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι χάρη στην εργοστασιακή εγκατάσταση, ο κινητήρας δεν παρουσιάζει κάποια διαφορά στην εναλλαγή των καυσίμων, συνεχίζοντας να παρέχει στο Captur το κορυφαίο τεχνολογικό και ποιοτικό υπόβαθρο που το καθιστούν το πιο ολοκληρωμένο και premium μοντέλο της κατηγορίας του.

Από την πλευρά της Dacia τον πρώτο λόγο έχει ένα αυτοκίνητο που αποτελεί ένα ασυγκράτητο sucess story στις ευρωπαϊκές αγορές, παρουσιάζοντας σημαντικά υψηλές πωλήσεις και έχοντας την γενική αποδοχή του κοινού. Ο λόγος για το Dacia Duster, το οποίο και αυτό προσφέρεται με τον ίδιο κινητήρα διπλού καυσίμου, με απόδοσή στους 100 ίππους και ροπή στα 170 Nm.

Ο κινητήρας εκμεταλλεύεται την μεγάλη αγωνιστική εμπειρία της Renault και παρουσιάζει βελτιώσεις και αλλαγές έτσι ώστε να λειτουργεί το ίδιο αποδοτικά τόσο με την βενζίνη όσο και με το LPG, χωρίς να υπάρχει κάποια υστέρηση στην απόδοση ανάμεσα στα δύο καύσιμα. Εφοδιάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και μπορεί να καλύψει μία πληθώρα αναγκών και διαφορετικών απαιτήσεων ενός σύγχρονου αγοραστή, όντας ιδιαίτερα άνετο και πολιτισμένο στην άσφαλτο αλλά και το πιο καθαρόαιμο SUV της σύγχρονης αγοράς (απόσταση από το έδαφος 21 εκατοστά!) όταν χρειαστεί να κινηθεί και εκτός ασφάλτου.

Χάρη στις χαμηλές εκπομπές CO2 δεν πληρώνει Τέλη Κυκλοφορίας και μπορεί να μπαίνει καθημερινά στον Δακτύλιο. Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι το κόστος των εκδόσεων LPG είναι το ίδιο με αυτό των απλών εκδόσεων βενζίνης, κάτι που καθιστά την επιλογή του Duster διπλού καυσίμου μία ιδιαίτερα ελκυστική επιλογή για όποιον αναζητά ένα ικανότατο SUV με μεγάλη αυτονομία για ατελείωτες περιπέτειες ανά την Ελλάδα.

Την γκάμα των υγραεριοκίνητων μοντέλων του γκρουπ Renault κλείνουν τα Dacia Sandero Streetway & Sandero Stepway, τα οποία προσφέρονται και αυτά στην έκδοση 1.0 TCe 100 LPG. Με εργοστασιακό σύστημα υγραεριοκίνησης και προσεγμένη εγκατάσταση και απόλυτα ομαλή λειτουργία, καταφέρνουν και αυτά να έχουν ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και περιορισμένους ρύπους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα δύο αυτοκίνητα εξασφαλίζουν οικονομία 35% σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο με κίνηση μόνο από βενζίνη. Ενώ οι πολύ μεγάλες δεξαμενές των 50 λίτρων για βενζίνη και 40 λίτρων για LPG τους παρέχουν την απίστευτη αυτονομία των 1.500 χιλιομέτρων. Η ελευθερία κίνησης στον Δακτύλιο επιτρέπει στον οδηγό να απολαύσει δύο πολύ ευέλικτα και άνετα αυτοκίνητα μέσα στην πόλη ενώ παραμένουν το ίδιο ικανά και για ταξίδια στον αυτοκινητόδρομο.

Σε κάθε περίπτωση, η Renault επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ηγετική της θέση στην εξέλιξη μοντέλων με διπλό καύσιμο αλλά και την πρόθεσή της να παραμείνει κοντά στον καταναλωτή αυτές τις εποχές που το κόστος των καυσίμων έχει εκτοξευθεί σε ύψη που κανείς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί.

Τα best sellers της Renault και της Dacia, προσφέρουν τις κορυφαίες οδηγικές και ποιοτικές αξίες του γαλλικού γκρουπ, και παράλληλα αποτελούν μία σπουδαία λύση για οικονομικές μετακινήσεις, χωρίς παραχωρήσεις στην απόδοση αλλά και την ασφάλεια που προσφέρουν. Οι καιροί είναι δύσκολοι, όμως η Renault και η Dacia έχουν τις απαντήσεις. Η ώρα είναι τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Dacia Sandero Streetway 1.0 TCe 100 PS LPG
Δοκιμή: Renault Clio 1.0 TCe LPG
Συγκριτική δοκιμή: Renault Captur 1.0 TCe LPG vs Skoda Kamiq 1.0 G-TEC