Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT CLIO 2023

Renault Clio: Το γαλλικό στιλ στα καλύτερά του

Ελλάδα 21:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Clio: Το γαλλικό στιλ στα καλύτερά του

RENAULT CLIO 2023

Renault Clio: Το γαλλικό στιλ στα καλύτερά του

RENAULT CLIO 2023

Σε όλες τις πέντε γενιές του, το Clio παρέμεινε μια εμβληματική επιλογή στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Και τώρα η Renault το κάνει ακόμα καλύτερο.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη παράδοση της Renault στην παραγωγή των πιο σημαντικών μικρών αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας είναι κάτι που όλοι αναγνωρίζουν. Πολλά και σπουδαία αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία σε παλαιότερες δεκαετίες και που πήραν το όνομα που φθάνει έως τις μέρες μας στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την πρώτη γενιά του Clio.

Τρεις και πλέον δεκαετίες αργότερα, με πάνω από 16 εκατομμύρια πωλήσεις και πέντε γενιές να έχουν μεσολαβήσει, το Clio είναι χωρίς καμία αμφιβολία το αυτοκίνητο που δίνει το στίγμα της κάθε εποχής στα μικρά μοντέλα. Ένας διαχρονικός συνδυασμός γαλλικού στιλ στο σχέδιο, κορυφαίας ποιότητας στο σαλόνι και τεχνολογίας που δεν αφορά μόνο την ασφάλεια αλλά και την ευχαρίστηση του οδηγού.

Και τώρα έρχεται η σειρά για την ανανεωμένη γενιά να συνεχίσει την μακρά και επιτυχημένη πορεία του μοντέλου, σε μία προσπάθεια της Renault να εκσυγχρονίσει την εμφάνισή του, να προσθέσει επιπλέον στοιχεία εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας και παράλληλα να τονίσει ακόμα περισσότερο την τεχνολογική και μηχανολογική υπεροχή του Clio απέναντι σε όλο τον ανταγωνισμό της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Η γοητευτική νέα σχεδίαση του Clio αποπνέει κομψότητα και γαλλική φινέτσα, δίνοντας στο super mini της Renault την αύρα ενός ακριβότερου και premium αίσθησης αυτοκινήτου, πέρα και πάνω από τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας.

Παρά το γεγονός ότι παραμένει αμετάβλητο ως προς τις διαστάσεις του (μήκος 4.053 mm, πλάτος 1.988 mm και ύψος 1.439 mm), το νέο Clio δείχνει αμέσως πολύ πιο μοντέρνο και δυναμικό, χάρη στις πολλές και σημαντικές αλλαγές που έχουν γίνει σε διάφορα σημεία του αμαξώματος.

Advertisement

Οι περισσότερες από αυτές εντοπίζονται στο εμπρός μέρος, εκεί όπου οι σχεδιαστές της γαλλικής εταιρίας ανέλαβαν να φτιάξουν ένα αυτοκίνητο που θα συμβαδίζει με τις σύγχρονες αισθητικές απόψεις της εταιρίας και θα καθιστά το Clio μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση για την κατηγορία του.

Advertisement

Στον συνολικό «αθλητικό» χαρακτήρα του νέου Clio συμβάλει και το νέο καπό με τις πιο έντονες πτυχώσεις οι οποίες προσθέτουν μία σπορτίφ πινελιά που τόσο πολύ ταιριάζει στον κορυφαίο οδηγικό χαρακτήρα του γαλλικού best-seller.

Το ανανεωμένο εμπρός μέρος του Clio αποπνέει μια δυναμική παρουσία, γεμάτο ενέργεια και ξεχωριστό στιλ. Τα εντελώς νέα φωτιστικά σώματα με το χαρακτηριστικά μοντέρνο σχήμα αλλά και η διαφορετική μάσκα με την τοποθέτηση του νέου σήματος της εταιρίας στο κέντρο, έχουν δημιουργήσει ένα κομψό σχήμα με ταυτότητα αλλά και έντονο δυναμισμό.

Advertisement

Εμπνευσμένα από το λογότυπο της Renault, τα φώτα ημέρας LED σε κάθε πλευρά σχηματίζουν το μισό ενός όρθιου ρόμβου, τονίζοντας τη δυναμική και λαμπερή εμφάνιση του εμπρός μέρους, ενώ παράλληλα ακολουθούν τη συνολική εικόνα της μάρκας.

Οι λεπτοί προβολείς full-LED, που διαθέτουν όλες οι εκδόσεις, συμβάλλουν σε μια μοντέρνα και τεχνολογικά προηγμένη εμφάνιση. Είναι πιο μικροί σε διαστάσεις, και διαθέτουν έως και πέντε δέσμες φωτός, με αυτόματη κατανομή μεταξύ της μεσαίας και μεγάλης σκάλας.

Επίσης οι εκδόσεις Techno και Esprit Alpine διαθέτουν μια αεροτομή εμπνευσμένη από τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τοποθετημένη κάτω από τη μάσκα.

Το πίσω μέρος είναι εξίσου δυναμικό με το εμπρός, με τις αλλαγές να εντοπίζονται κατά κύριο λόγο στα νέα φωτιστικά σώματα με κρυστάλλινα καλύμματα, το νέο λογότυπο της εταιρίας τοποθετημένο στο κέντρο και διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα (αεροτομή οροφής, διαχύτης κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα) ανάλογα με την έκδοση.

Το νέο Clio διατίθεται σε επτά εκλεπτυσμένα χρώματα αμαξώματος: Glacier White, Star Black, Shale Grey, Iron Blue, Flame Red, Valencia Orange και Rafale Grey.

Υπάρχουν επίσης πολλές επιλογές σε ζάντες με διάμετρο έως και 17 ίντσες και έξι διαφορετικά σχέδια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων επιλογών από κράμα αλουμινίου που διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις.

Συνολικά, με την αισθητική αναβάθμισή του, το νέο Clio αποκτά τα επιπλέον εφόδια ώστε να παραμείνει ο ηγέτης στην κατηγορία του.

Και αυτό γιατί πέρα από το ξεχωριστό του στιλ που έγινε ακόμα πιο μοντέρνο και ελκυστικό, καταφέρνει να συνδυάζει ότι ζητά ο σύγχρονος καταναλωτής σε ποιότητα και τεχνολογία.

Η Renault γνωρίζει πως να φτιάχνει τα καλύτερα μικρά μοντέλα της Ευρώπης. Και το αποδεικνύει για άλλη μια φορά με αυτό το νέο Clio.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Clio E-Tech στο Βέλγιο
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Renault Clio
Νέο Renault Scenic E-Tech: Στην τελική ευθεία