Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2022-1

Η καινοτομία κυλά στις φλέβες του νέου Renault Arkana

Ελλάδα 13:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η καινοτομία κυλά στις φλέβες του νέου Renault Arkana

Renault 2022-1

Η καινοτομία κυλά στις φλέβες του νέου Renault Arkana

Renault 2022-1

Το νέο Renault Arkana υιοθετεί εκτός όλων των άλλων μία εντυπωσιακή εμφάνιση όπως και ένα κουπέ σπορ στιλ που πραγματικά αλλάζει άρδην τα έως τώρα δεδομένα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Στην κορυφή της πλούσιας από όλες τις απόψεις γκάμας του νέου και άκρως καινοτόμου Arkana δεσπόζει η πιο εξελιγμένη υβριδική τεχνολογία της Renault, με την κωδική ονομασία E-TECH.

Πρόκειται για ένα υβριδικό σύστημα που χρησιμοποιεί πάνω από 150 πατέντες της Renault και αξιοποιεί την μεγάλη τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η εταιρία από την εμπλοκή της στους αγώνες της Foruma 1.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα E-TECH αξιοποιεί την εν σειρά αλλά και παράλληλη λειτουργία των κινητήρων, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερη δυνατή οικονομία και κατάλληλη διαχείριση των εκπομπών CO2.

To εξελιγμένο αυτό υβριδικό σύστημα εφοδιάζεται με έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1,6 λίτρων ο οποίος είναι και αυτός ιδιαίτερα εξελιγμένος και προσαρμοσμένος στα δεδομένα της εποχής για μειωμένες εκπομπές ρύπων (διαθέτει εκτός των άλλων και ειδικό φίλτρο για μικροσωματίδια).

Advertisement

Η συνδυαστική απόδοση του υβριδικού συστήματος με τον θερμικό κινητήρα 1.6 lt αγγίζει τους 143 PS και τα 205 Nm ροπής, προσδίδοντας την δυνατότητα να κινήσει ηλεκτρικά το Arkana έως 75 km/h μέχρι και 3 km. Η λειτουργία του συστήματος E-Tech είναι υποδειγµατική µε τα εµπλεκόµενα τμήματα να συνεργάζονται αθόρυβα σαν ένα καλοκουρδισµένο ρολόι.

Η µετάβαση γίνεται ομαλά από την αµιγώς ηλεκτρική λειτουργία κατά την εκκίνηση και τις χαµηλές ταχύτητες σε υβριδική, ενώ, όσο αυξάνονται τα χιλιόµετρα και οι απαιτήσεις ο θερµικός κινητήρας αναλαµβάνει κυρίαρχο ρόλο. Σε αστικό ιστό μπορείς να κινείσαι επί το πλείστον ηλεκτρικά.

Advertisement

Το σμιλευμένο αμάξωμα του νέου και πρωτοποριακού Arkana υιοθετεί ένα πολύ όμορφο και δυναμικό σχήμα, που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ ενός σύγχρονου καταναλωτή που αναζητά όχι μόνο ένα πρακτικό αυτοκίνητο αλλά και ένα όχημα υψηλού γούστου και καινοτόμων τεχνολογιών.

Για την Renault η ξεχωριστή εμφάνιση του Arkana είναι μόνο η βάση για την δημιουργία ενός πραγματικά κορυφαίου αυτοκινήτου σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Advertisement

Γι’ αυτό τον λόγο η Renault εφοδιάζει το νέο Arkana με μία σειρά από σύγχρονους και αποδοτικούς κινητήρες που διαθέτουν καινοτόμα υβριδικά συστήματα, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο οικονομικά σε καύσιμο, να εκπέμπουν λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και παράλληλα να έχουν εξαιρετικά πολιτισμένη λειτουργία στην καθημερινή οδήγηση. Τι άλλο αλήθεια να ζητήσει κανείς;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι κουπέ γραμμές του νέου Renault Arkana (+video)
Δοκιμή: Renault Arkana Hybrid E-Tech 145
Renault Arkana: Με κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης