Live Κίνηση
Περισσότερα
RENAULT-2022

Renault Arkana: Με κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

Ελλάδα 3:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Arkana: Με κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

RENAULT-2022

Renault Arkana: Με κορυφαία συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης

RENAULT-2022

Εντυπωσιακό σε εμφάνιση, ιδιαίτερα αποδοτικό σε κινητήρες, με premium ποιότητα κατασκευής και κορυφαία οδηγική αίσθηση, το νέο Renault Arkana  συνδυάζεται και με ένα πλήθος τεχνολογιών και συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

To νέο Renault Arkana δημιουργεί εντελώς νέα δεδομένα στην κατηγορία των σύγχρονων SUV, με ένα αμάξωμα που δημιουργεί αίσθηση με τις όμορφες γραμμές του και την σπορ αύρα που προσθέτει ο κουπέ σχεδιασμός του. 

Γνήσιο προϊόν της μακράς πορείας της γαλλικής εταιρίας στην δημιουργία ξεχωριστών στιγμών στην αυτοκίνηση, το νέο Renault Arkana συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της Renault με ένα σύγχρονο τεχνολογικό και ψηφιακό υπόβαθρο, το πιο πλήρες και σύγχρονο που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτοκίνητο της κατηγορίας του.

Έτσι πέρα από την μοναδική αισθητική του αλλά και την κορυφαία πρακτικότητα και την premium αύρα στην οδηγική του παρουσία, το νέο Renault Arkana εφοδιάζεται με ιδιαίτερα πλήρες σύνολο από τεχνολογίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια των επιβατών αλλά και την υποβοήθηση του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Συστήματα τα οποία συμβάλλουν στην πιο ξεκούραστη οδήγηση και στην μεγαλύτερη δυνατή αίσθηση σιγουριάς σε κάθε είδους συνθήκη, και για κάθε δύσκολη διαδικασία. Συνολικά, το νέο Renault Arkana διαθέτει 14 συστήματα τελευταίας γενιάς, τα οποία συνθέτουν ένα σύνολο που αντιπροσωπεύει ό,τι πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο υπάρχει στην κατηγορία του.

Ας δούμε πιο αναλυτικά τα συστήματα υποβοήθησης του νέου Renault Arkana.

Advertisement

1. Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση δικύκλων.
2. Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας, με ειδική ένδειξη στον πίνακα οργάνων.

Advertisement

3. Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση πεζών, με αυτόματη ενεργοποίηση των φρένων όταν εντοπιστεί ένας πεζός που διασχίζε απρόσεκτα τον δρόμο.
4. Προειδοποίηση σύγκρουσης με όχημα κατά την όπισθεν, έτσι ώστε να αποφευχθεί το ατύχημα όταν ξεπαρκάρει κάποιος από το γκαράζ του.
5. Σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης με αναγνώριση αυτοκινήτων, όταν το εμπρός αυτοκίνητο φρενάρει απότομα και χωρίς προφανή λόγο.

6. Σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, το οποίο είναι ενεργό από τα 70 χλμ/ώρα έως τα 160 χλμ.ώρα και διορθώνει την πορεία του αυτοκινήτου σε περίπτωση που βγει από την λωρίδα του.
7. Υποβοήθηση παρκαρίσματος, το οποίο ρυθμίζει κατάλληλα τις κινήσεις του τιμονιού χωρίς να χρειάζεται να επέμβει ο οδηγός.
8. Ορατότητα 360 μοιρών, το οποίο βασίζεται σε 4 ανεξάρτητες κάμερες για να υπάρχει πλήρης ορατότητα περιμετρικά του αυτοκινήτου.

Advertisement

9. Highway and Traffic Jam Companion, το οποίο καθορίζει την ταχύτητα τυ αυτοκινήτου και την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
10. Ρυθμιστής/περιοριστής ταχύτητας που καθορίζει την σταθερή ταχύτητα με την οποία επιθυμεί ο οδηγός να κινείται το αυτοκίνητο.
11. Προσαρμοζόμενος ρυθμιστής ταχύτητας, μέσω του οποίου κρατά ασφαλή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.

12. Προειδοποίηση τυφλού σημείου, με μία φωτεινή ένδειξη που ειδοποιεί αν υπάρχει κάποιο όχημα σε σημείο χωρίς ορατότητα.
13. Προειδοποίηση απόστασης από προπορευόμενο όχημα, όπου μία κάμερα προειδοποιεί για προπορευόμενο όχημα
14. Αισθητήρες φωτεινότητας που ενεργοποιεί αυτόματα τους προβολείς.

Eκτός από τα παραπάνω συστήματα, το Arkana είναι ένα αυτοκίνητο που φροντίζει για την μέγιστη δυνατή παθητική ασφάλεια των επιβατών, έχοντας κερδίσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP. Πέρα από την συνολική του διάκριση, κατάφερε να πάρει και υψηλές βαθμολογίες στις επιμέρους μετρήσεις, για την προστασία των επιβατών, των παιδιών και των πεζών.

Το σύνολο της βαθμολογίας, πέρα από την διάκριση των 5 αστέρων, καθιστά το Arkana ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς, αντικατοπτρίζοντας και την δέσμευση της Renault αλλά και την μεγάλη της τεχνογνωσία σε ότι αφορά την παθητική ασφάλεια των αυτοκινήτων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Renault Arkana στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα το Renault Arkana (+τιμές)
Νέο Renault Arkana: Στιλ και πρακτικότητα από ένα πρωτοποριακό σπορ crossover