Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2022-1

Dacia Duster LPG: Η πιο ελκυστική επιλογή για οικονομικά ταξίδια

Ελλάδα 9:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Dacia Duster LPG: Η πιο ελκυστική επιλογή για οικονομικά ταξίδια

Renault 2022-1

Dacia Duster LPG: Η πιο ελκυστική επιλογή για οικονομικά ταξίδια

Renault 2022-1

Το Dacia Duster αναδεικνύεται στο δυνατό χαρτί της κατηγορίας του συνδυάζοντας ένα εξαιρετικό value for money με την δυνατότητα καύσης LPG. Πραγματικά αχτύπητος συνδυασμός.

Advertisement
Advertisement

Η επιτυχία της Dacia και ιδίως του Duster δεν είναι διόλου τυχαία. Και η αποδοχή του σε δύσκολες ευρωπαϊκές αγορές, με τις πωλήσεις του να έχουν ξεπεράσει τις 2 εκατομμύρια μονάδες οφείλεται στα πολλά και ουσιαστικά προσόντα που διαθέτει το SUV της Dacia.

Προσόντα που εστιάζονται κυρίως στην εξαιρετική σχέση τιμής προς απόδοση, τις μοναδικές εκτός δρόμου δυνατότητες, τους μεγάλους χώρους και τον πλούσιο εξοπλισμό. Και μαζί την πληθώρα εκδόσεων, σε δικίνητη και τετρακίνητη μετάδοση, αλλά και σε εκείνη με τον κινητήρα διπλού καυσίμου, βενζίνης και LPG.

Σε μια εποχή που τα καύσιμα έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και οι καθημερινές μετακινήσεις ροκανίζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η επιλογή του υγραερίου είναι ίσως ο πιο έξυπνος τρόπος για να γλιτώσει κανείς χρήματα χωρίς να κάνει κανέναν συμβιβασμό.

Advertisement
Advertisement

Η έκδοση αυτή διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Duster το οποίο παραμένει ένα από τα πιο ικανά σύγχρονα SUV, έχοντας απόσταση από το έδαφος 21,7 εκατοστά, μικρούς προβόλους και ειδικά ελαστικά για όλες τις εποχές.

Αντίστοιχη προσπάθεια αναβάθμισης έχει γίνει και στο σαλόνι του αυτοκινήτου, με νέα και πιο ποιοτικά υλικά, εξαιρετικούς χώρους για επιβάτες και αποσκευές αλλά και ένα πλούσιο πακέτο εξοπλισμού.

Advertisement

Προσφέρει δύο σύγχρονα συστήματα πολυμέσων, με νέα, μεγαλύτερη οθόνη αφής 8” και ενισχυμένες δυνατότητες ψηφιακής διασύνδεσης και επικοινωνίας.

Διαθέτει επίσης ένα πλήρες πακέτο τεχνολογιών για την υποβοήθηση του οδηγού όπως Προειδοποίηση Τυφλού Σημείου, η Υποβοήθηση Στάθμευσης, η Υποβοήθηση Εκκίνησης σε Ανηφόρα, το Hill Descent, η Πολλαπλή Κάμερα και πολλά ακόμα.

Advertisement

Από την γκάμα των κινητήρων σε βενζίνη και diesel, αυτή που δείχνει να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά είναι αυτή με την δυνατότητα καύσης βενζίνης και υγραερίου.

Χρησιμοποιεί τον τρικύλινδρο κινητήρα του 1 λίτρου, με την απόδοση να φθάνει τους 100 ίππους και η ροπή τα 170 Nm. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ιδιαίτερα εξελιγμένο μηχανικό σύνολο, το οποίο θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι εξ αρχής εξελιγμένος για να χρησιμοποιεί και τα δύο καύσιμα, βενζίνη και LPG.

Advertisement

To στοιχείο αυτό έχει σημαντικά αποτελέσματα στον τρόπο λειτουργίας του κινητήρα, καθιστώντας τον ιδιαίτερα πολιτισμένο και αθόρυβο. Ενώ παράλληλα είναι και ιδιαίτερα οικονομικός αλλά και με μειωμένες εκπομπές ρύπων.

Οι επιδόσεις του είναι επίσης μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου SUV, ενώ χάρη στην ύπαρξη δύο δεξαμενών καυσίμου (για βενζίνη και LPG) μπορεί να καλύψει άνετα πάνω από 1.000 χιλιόμετρα με ένα γέμισμα.

Μία ακόμα σημαντική παράμετρος της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ότι η εγκατάσταση του συστήματος υγραερίου γίνεται στο εργοστάσιο. Κάτι που σημαίνει ότι εξασφαλίζεται έξτρα ασφάλεια για την λειτουργία του αλλά και ότι καλύπτεται από όλες τις εγγυήσεις που δίνει το εργοστάσιο για το Duster.

Παράλληλα, χάρη στις χαμηλές εκπομπές ρύπων μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στον Δακτύλιο ενώ δεν πληρώνει και Τέλη Κυκλοφορίας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πολύ συμφέρουσα τιμή αγοράς, κάνουν το Dacia Duster LPG μία από τις πιο συμφέρουσες επιλογές για όποιον θέλει ένα ευρύχωρο, άνετο και πάντα ικανό SUV για να απολαύσει τα ταξίδια του με το μικρότερο δυνατό κόστος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Dacia Duster είναι… γεννημένο για ακραίες περιπέτειες (+video)
Dacia Duster LPG: To best seller των SUV ακόμα πιο ελκυστικό
Με το Dacia Duster 1.5 dCi 4×4 στον Φενεό