Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα Renault Twingo driftάρει ανελέητα (+video)

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα Renault Twingo driftάρει ανελέητα (+video)

ΝΕΑ

Ένα Renault Twingo driftάρει ανελέητα (+video)

ΝΕΑ

Στον χώρο του drift λένε πως δεν χρειάζεται μεγάλη ιπποδύναμη για να διασκεδάσετε και ο Youtuber Piotr Wiecek το κατάλαβε πλαγιολισθαίνοντας με ένα… Renault Twingo.

Advertisement
Advertisement

Έχουμε (και έχετε) δει πολλά αυτοκίνητα να κάνουν drift στο YouTube αλλά ένα Renault Twingo με ελάχιστες μετατροπές είναι η πρώτη φορά.

Ο Youtuber Piotr Wiecek από το κανάλι Candy Machine έχει οδηγήσει πολλά αυτοκίνητα ενώ ως οδηγός αγώνων drift γνωρίζει πολλά από τα μυστικά του αθλήματος. Για να διασκεδάσει πήρε ένα Twingo GT και θέλησε να το κάνει drift machine χωρίς να ξοδέψει μία περιουσία. Θυμηθείτε ότι σε αντίθεση με το προηγούμενα Twingo, αυτό έχει τον κινητήρα και την κίνηση πίσω κάτι που το κάνει μία καλή βάση για πλαγιολίσθηση. Αυτό ισχύει στην δική μας φαντασία, η οποία… γλιστρά χωρίς έλεγχο αλλά, ευτυχώς, δεν είναι έτσι. Η πουλά το Twingo ως ασφαλές και εύκολο στην οδήγηση λειτουργικό αυτοκίνητο πόλης και όχι ως τρελό μικρό τέρας οπότε έχει όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφάλειας και ελέγχου για να κάνουν το αυτοκίνητο προβλέψιμο.


Ο Wiecek το γνωρίζει αυτό, όπως όλοι μας και πηγαίνει σε ένα οίκο μετατροπών. Εκεί απλά απενεργοποιεί/αφαιρεί  όλα τα ηλεκτρονικά και κάνει κάτι το οποίο κάνουμε στην Ελλάδα από την δεκαετία του 1970: Κολλάει το διαφορικό. Έτσι το Twingo αποκτά μπλοκέ 100% (κάτι που δεν είναι σωστό, απαραίτητο και λειτουργικό) αλλά είναι άκρως διασκεδαστικό.Διασκεδαστικό για όσους έχουν την εμπειρία να ελέγξουν το εύκολο (πλέον) αλλά και απότομο (λόγω φυσικής) γλίστρημα. Το νεαρό drifrer βοηθάει και το σύστημα διεύθυνσης του Renault το οποίο στρέφεται κατά 45 μοίρες. Το αποτέλεσμα δείτε το στο video.

Advertisement
Advertisement

 

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Μία Ferrari driftάρει σε παγωμένη διαδρομή (+video)

Δείτε την BMW M2 CS να driftάρει (+video)

Advertisement

Ατελείωτο drift με Lamborghini Huracan και Huracan Evo (video)