Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Kangoo: Το van της χρονιάς με τα δεκάδες πλεονεκτήματα

Ελλάδα 4:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Renault Kangoo: Το van της χρονιάς με τα δεκάδες πλεονεκτήματα

Renault 2021-1

Renault Kangoo: Το van της χρονιάς με τα δεκάδες πλεονεκτήματα

Renault 2021-1

Το νέο Kangoo συνεχίζει την μεγάλη και ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της Renault στα ελαφρά επαγγελματικά και τις επιβατικές τους εκδόσεις, κερδίζοντας όχι μόνο τα πιο σημαντικά βραβεία της χρονιάς αλλά και την διαρκή εμπορική επιτυχία σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Advertisement
Advertisement

Για πάνω από 120 χρόνια η Renault δηλώνει το παρών στην οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης, καθώς η παραγωγή ελαφρών επαγγελματικών ήταν και παραμένει κυρίαρχη δραστηριότητα για την γαλλική εταιρία.

Μία δραστηριότητα με πολλούς και σημαντικούς σταθμούς στην πορεία όλων αυτών των χρόνων, μία εκ των οποίων, το Kangoo, έφερε πραγματική επανάσταση στο πως σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα ελαφρύ van.

H νέα του γενιά, ανανεωμένη εκ βάθρων και με σημαντικά βελτιωμένα χαρακτηριστικά έχει ήδη κερδίσει την θέση που του αξίζει, λαμβάνοντας τον επίζηλο τίτλο του “Van της Χρονιάς για το 2022”.

Advertisement
Advertisement

Ένας τίτλος που επιβραβεύει τις προσπάθειες της Renault για την παραγωγή ενός van με τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας και πρακτικών ιδεών, το οποίο συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες που κάνουν εύκολη την ζωή των επαγγελματιών στην καθημερινότητά τους.

Το σύγχρονο και πρωτοποριακό van της Renault κατάφερε να υπερκεράσει τους 13 αντιπάλους του που παρουσιάστηκαν τους τελευταίους μήνες και να πάρει τις περισσότερες ψήφους από τους 24 εκλέκτορες που συμμετέχουν στην επιτροπή.

Advertisement

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε ότι είναι η 4η φορά που ένα van της Renault κερδίζει αυτή την σημαντική διάκριση, με το Renault Master να έχει κερδίσει τον τίτλο το 1998, το Renault Trafic το 2002 και το ηλεκτρικό Renault Kangoo Z.E. το 2012.

Advertisement

Η νέα γενιά του Renault Kangoo συνεχίζει την μεγάλη παράδοση που έχει αποκτήσει ως μοντέλο, απευθυνόμενο σε κάθε επαγγελματία που έχει τις υψηλότερες απαιτήσεις από το όχημά του και ένα εργαλείο-σύντροφο που θα κάνει εύκολο και πολύ πιο αποδοτικό το καθημερινό του έργο.

Από τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου Renault Kangoo είναι τα εξής:

  • Απίστευτη ευκολία φόρτωσης μέσα από την καινοτομία “Open Sesame by Renault”. Λόγω της απουσίας μεσαίας κολώνας, το Kangoo έχει το μεγαλύτερο πλευρικό άνοιγμα στην αγορά, με την δεξιά συρόμενη πόρτα να φθάνει σε πλάτος το 1,45 μέτρα. Εφοδιάζεται επίσης και με το σύστημα “Easy Inside Rack”, ένα συρόμενο ράφι στήριξης για ασφαλή μεταφορά αντικειμένων μεγάλου μήκους εσωτερικά στην οροφή, έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη δυνατή εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου φόρτωσης.
  • Η χωρητικότητα της καρότσας φθάνει έως τα 3,9 κ.μ., με μέγιστο ωφέλιμο φορτίο τα 600-800 κιλά και ελκτική ικανότητα στα 1.500 κιλά.
  • Ο χώρος εργασίας είναι μοντέρνος, με την χαρακτηριστική κορυφαία ποιότητα της Renault, και με πανταχού παρούσα την επιβατική “αύρα” της εταιρίας. Η ηχομόνωση και η θερμομόνωση είναι βελτιωμένες, υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι 60 λίτρων και προαιρετικά μπορούν να φιλοξενηθούν έως και τρεις επιβάτες. Με την αναδίπλωση της πλάτης του μεσαίου καθίσματος, η καμπίνα μπορεί να μετατραπεί σε κινητό γραφείο.
Advertisement

  • Διαθέτει σύγχρονες τεχνολογίες διασύνδεσης και δικτύωσης χάρη στο νέο σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK. Το σύστημα αυτό εφοδιάζεται με οθόνη 8 ιντσών, μία έξυπνη βάση για την στήριξη του smarthphne, δυνατότητα επαγωγικής φόρτισης του κινητού τηλεφώνου στα 15 W, hansd-free κάρτα-κλειδί της Renault καθώς και δύο θύρες USB και δύο πρίζες για ρεύμα 12V.
  • Εφοδιάζεται με 12 συστήματα υποβοήθησης οδήγησης (ADAS) τελευταίας γενιάς, που περιλαμβάνουν: Σύστημα υποβοήθησης της ορατότητας προς τα πίσω, ενεργό σύστημα φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, σύστημα αποτροπής ταλάντωσης ρυμουλκούμενου, καθώς και σύστημα υποβοήθησης κίνησης σε αυτοκινητόδρομο και σε μποτιλιάρισμα, που συνδυάζει τη λειτουργία του προσαρμοζόμενου Cruise Control, με το σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας.

  • Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα κινητήρων με έμφαση στην οικονομία και την υψηλή απόδοση. Οι κινητήρες αυτοί είναι βενζίνης και πετρελαίου, όπως ο 1.3 TCe, ο 1.5 Blue dCi, που συνδυάζονται είτε με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, ή με 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη (EDC), καθώς και δύο εκδόσεις κινητήρων Ecoleader, που επιτυγχάνουν μέση κατανάλωση 4,8 λτ./100χλμ. (diesel) και 6,1 λτ./100χλμ. (βενζίνη).
  • Στην γκάμα του μοντέλου θα υπάρξει από τη νέα χρονιά και το αμιγώς ηλεκτρικό Renault Kangoo Van E-TECH, ενώ η μακριά έκδοση (Maxi) του νέου μοντέλου προγραμματίζεται για αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, το Renault Kangoo συνεχίζει την μεγάλη και επιτυχημένη πορεία που έχει διαγράψει από το 1997 που παρουσιάστηκε η πρώτη γενιά του, έχοντας πουλήσει μέχρι τώρα πάνω από 4,3 εκατομμύρια μονάδες σε όλο τον κόσμο.

Ένα παγκόσμιο best-seller το οποίο παραμένει το πιο πλήρες και καινοτόμο ελαφρύ επαγγελματικό van, το οποίο προσφέρει λύσεις για κάθε σύγχρονη ανάγκη και τεχνολογίες που λύνουν τα χέρια του επαγγελματία βοηθώντας τον να είναι πιο ξεκούραστος και πολύ πιο παραγωγικός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αποκάλυψη για το ηλεκτρικό Renault Kangoo (+video)
Παρουσίαση των νέων Renault Kangoo και Express
Έρχεται το νέο Renault Kangoo