Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Kadjar: Αποδράσεις για όλους και με μοναδικό στιλ

Ελλάδα 6:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Kadjar: Αποδράσεις για όλους και με μοναδικό στιλ

Renault 2021-1

Renault Kadjar: Αποδράσεις για όλους και με μοναδικό στιλ

Renault 2021-1

Ξεχωριστό σε σχεδίαση στο αμάξωμα και με κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, το Renault Kadjar αποτελεί μία ιδανική επιλογή για ένα οικογενειακό SUV με πληθωρική άνεση στην άσφαλτο και εξαιρετικές ικανότητες και off road.

Advertisement
Advertisement

Με το Kadjar η Renault κατάφερε να μπει δυναμικά στην κατηγορία των μεσαίων SUV, επιτυγχάνοντας τον απόλυτο συνδυασμό στιλ και ουσίας. Η πρόσφατη γενιά του είναι αισθητά ανανεωμένη, με σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις και δυνατότερους και πιο οικονομικούς κινητήρες, έχοντας ως στόχο να παραμείνει μία από τις πιο ολοκληρωμένες και ελκυστικές προτάσεις στην κατηγορία του.

Η πιο πρόσφατη ανανέωση του Kadjar το έχει κάνει ακόμα πιο δυναμικό σε εμφάνιση, χωρίς να αλλάξει τις βασικές γραμμές του σχεδίου που τόσο αρέσουν στο ευρωπαϊκό αγοραστικό κοινό που το έχει ήδη κατατάξει στις κορυφαίες θέσεις των πωλήσεων σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Επιβλητικό σε εμφάνιση και με έντονο ένα ποιοτικό χαρακτήρα που κάνει διαρκώς την παρουσία του είτε στο αμάξωμα είτε στο σαλόνι, ξεχωρίζει και από την μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 200 χιλιοστών, η οποία του προσδίδει έναν ιδιαίτερα αυθεντικό SUV χαρακτήρα με αυξημένες εκτός δρόμου ικανότητες.

Το αμάξωμα του γαλλικού SUV παραμένει ελκυστικό και μοντέρνο, και έτσι οι σχεδιαστές της Renault έκαναν πολύ επιλεγμένες αλλαγές όπως για παράδειγμα τα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω τεχνολογίας LED αλλά, τον ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, και κάποιες “πινελιές” χρωμίου στο αμάξωμα μαζί με νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου.

Renault-Kadjar-2019-j1000x600

Advertisement

Η αναβάθμιση στο εσωτερικό αφορά τα καλύτερης ποιότητας υλικά και τον πλουσιότερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, ενώ και οι χώροι είναι από τους μεγαλύτερους που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Ανανεωμένος είναι και ο πίνακας οργάνων αλλά και η οθόνη πολυμέσων, η οποία αποτελεί το κέντρο για τον έλεγχο όλων των πολύ εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης και άνεσης του οδηγού και των επιβατών.

Το σύστημα πολυμέσων R-Link 2 διαθέτει πολλές έξτρα δυνατότητες εξατομίκευσης και παρέχει και μία σειρά εφαρμογών όπως Android Auto, Αpple CarPlay και σύστημα πλοήγησης Tom Tom Traffic. Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό του Kadjar είναι το κορυφαίο πορτ-μπαγκάζ με χωρητικότητα στα 527 λίτρα τα οποία μπορούν να φθάσουν έως και τα 1.478 λίτρα με αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Advertisement

Το Kadjar διατίθεται με τον ισχυρό turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe με απόδοση 140 ίππων και 260 Nm, ο οποίος συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη EDC 7 σχέσεων (240 Nm).

Ο υπερ-σύγχρονος κινητήρας προδιαγραφών ρύπων Euro 6 D Full, χαρίζει στο δημοφιλές SUV δυνατές επιδόσεις, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 9,8 δλ. (9,5 δλ. με EDC). Με μέση κατανάλωση 6,2 λτ./100 χλμ. το Kadjar 1.3 TCe αποτελεί και ένα από τα πιο οικονομικά μοντέλα της κατηγορίας του.

Advertisement

Στην έκδοση Sport Edition το Kadjar εφοδιάζεται με μία μεγάλη εξοπλιστική γκάμα ηλεκτρονικών συστημάτων και στοιχείων άνεσης, όπως τον διζωνικό κλιματισμό, τους αισθητήρες βροχής, τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 7 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας, Σύστημα Αναγνώρισης Οδικής Σήμανσης, και πολλά ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκδοση εξοπλισμού Sport Edition Plus, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το σύστημα Υποβοήθησης της Πρόσφυσης μέσω του ESP, Extended Grip2, που αναβαθμίζει τις δυνατότητες κίνησης του Renault Kadjar ακόμα και σε εδάφη με χαμηλό συντελεστή πρόσφυσης, όπως οι λασπώδεις ή αμμώδεις επιφάνειες.

Το Extended Grip2 έχει τρία προγράμματα οδήγησης (Road, Uneven Ground & Expert), ενώ συνδυάζεται με ελαστικά all season. Όλα αυτά δημιουργούν ένα αυτοκίνητο με εξαιρετικές εκτός δρόμου δυνατότητες, μοναδικές ανάμεσα στον ανταγωνισμό της κατηγορίας του, χαρίζοντας στο Kadjar τον πιο σύνθετο και ολοκληρωμένο χαρακτήρα ανάμεσα σε όλα τα μεσαία SUV της ευρωπαϊκής αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έτσι θα ονομάζεται ο διάδοχος του Renault Kadjar! (+video)
Το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο του Renault Kadjar
Δοκιμή: Renault Kadjar 1.3 TCe 140 PS Sport Edition EDC