Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο του Renault Kadjar

Ελλάδα 8:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο του Renault Kadjar

Renault 2021-1

Το πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο του Renault Kadjar

Renault 2021-1

Πληθωρικό σε διαστάσεις και χώρους και ιδιαίτερα ελκυστικό σε εμφάνιση, το Renault Kadjar προσφέρει ένα κορυφαίο επίπεδο τεχνολογικών συστημάτων για την ασφάλεια των επιβατών και την υποβοήθηση του οδηγού σε δύσκολες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Με το Kadjar η Renault δίνει την δική της εκδοχή για ένα σύγχρονο οικογενειακό SUV εστιάζοντας στην άνεση και την πρακτικότητα της καμπίνας αλλά και σε ένα κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού και τεχνολογικών εφαρμογών.

Το γεμάτο στιλ και σχεδιαστική έμπνευση SUV της γαλλικής εταιρίας είναι εξοπλισμένο με πολλά καινοτόμα ηλεκτρονικά συστήματα, ακολουθώντας την παραδοσιακή φιλοσοφία της Renault που βάζει στην πρώτη γραμμή την ασφάλεια και την ευχάριστη διαβίωση των επιβατών μακριά από τα προβλήματα που προκύπτουν στον δρόμο.

Παραμένοντας πιστή στην κεντρική αυτή επιλογή της, η Renault έχει προσθέσει ιδιαίτερα πλούσιο τεχνολογικό υπόβαθρο στο Κadjar με συστήματα που προστατεύουν τους επιβάτες και κάνουν λιγότερο αγχωτικό το έργο του οδηγού σε δύσκολες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Renault-Kadjar-2019-e1000x600

Στα συστήματα αυτά περιλαμβάνεται το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης το οποίο προειδοποιεί όταν ανιχνεύσει εμπρός από το όχημα κίνδυνο πρόσκρουσης. Υπάρχει επίσης το σύστημα Easy Park Assist το οποίο αναλαμβάνει να κάνει μόνο του τους ελιγμούς που χρειάζονται για το παρκάρισμα, ενώ ειδοποιεί για την ύπαρξη εμποδίων, χρησιμοποιώντας την κάμερα οπισθοπορείας και τους αισθητήρες με κάλυψη 360 μοιρών περιμετρικά το αυτοκινήτου.

Διατίθεται επίσης σύστημα για την προειδοποίηση υπέρβασης του ορίου ταχύτητας. Η κάμερα που βρίσκεται στο παρμπρίζ αναγνωρίζει τα σήματα κυκλοφορίας και με μία οπτική προειδοποίηση στον πίνακα οργάνων και στο σύστημα πλοήγησης ενημερώνει τον οδηγό αν έχει ξεπεράσει το όριο ταχύτητας.

Advertisement

Υπάρχει επίσης το σύστημα προειδοποίησης “τυφλού σημείου”, το οποίο χάρη σε μία φωτεινή ένδειξη στους εξωτερικούς καθρέπτες ειδοποιεί τον οδηγό ώστε να προλάβει να αντιδράσει αν ένα άλλο όχημα βρίσκεται στην περιοχή της τυφλής γωνίας.

Advertisement

Το Renault Kadjar διαθέτει επίσης σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας. Το σύστημα αυτό ενεργοποιείται όταν το όχημα κινείται σε ταχύτητες άνω των 70 χλμ/ώρα και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση ακούσιας αλλαγής λωρίδας, έτσι ώστε να επαναφέρει το αυτοκίνητο στην σωστή θέση.

Το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης αναγνωρίζει κίνδυνο πρόσκρουσης και ειδοποιεί με ηχητικό σήμα τον οδηγό για να επέμβει. Αν ο οδηγός δεν αντιδράσει, το σύστημα τίθεται αυτόματα σε λειτουργία μόνο του και φρενάρει το όχημα για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μετριαστεί η έντασή της.

Advertisement

Σε όλα αυτά τα ηλεκτρονικά συστήματα έρχεται να προστεθεί και η σταθερή επιμονή της Renault για την εξασφάλιση της κορυφαίας δυνατής παθητικής ασφάλειας. Υπάρχουν 6 αερόσακοι, προσκέφαλα με προστασία τραυματισμού στον αυχένα, ζώνες ασφαλείας με προενταντήρες ενώ για τα παιδιά υπάρχουν 2 υποδοχές στερέωσης καθισμάτων Isofix.

To νέο Κadjar εφοδιάζεται με φώτα ομίχλης που προσαρμόζονται στην διαδικασία της στροφής, και μαζί έχει και φώτα full LED Pure Vision με αυτόματη ενεργοποίηση για καλύτερη ορατότητα και μικρότερη ενόχληση των απέναντι ερχόμενων οδηγών.

Πέρα από τις τεχνολογίες ασφάλειας υπάρχουν και πολλές τεχνολογίες ψηφιακής διασύνδεσης. Η ομπρέλα συστημάτων Renault Easy Cionnect εξασφαλίζει ότι οι επιβάτες θα είναι διαρκώς συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο και τον έξω κόσμο, με το σύστημα ουσιαστικά να αποτελεί ένα ψηφιακό βοηθό που λειτουργεί και με φωνητικές εντολές.

Η κεντρική οθόνη πολυμέσων των 7 ιντσών είναι εύχρηστη και εργονομική, με εξαιρετική ανάλυση και άμεση απόκριση. Το περιβάλλον λειτουργίας αντιστοιχεί με αυτά που έχουν τα tablets και ανταποκρίνεται στις τυπικές κινήσεις των δακτύλων για την πλοήγηση μεταξύ των μενού. Εφοδιάζεται με Apple CarPlay και AndroidAuto παρέχοντας την δυνατότητα στους επιβάτες να συνδέσουν τα smartphones τους και να απολαύσουν μία επαυξημένη διαδραστική εμπειρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Renault Kadjar 1.3 TCe 140 PS Sport Edition EDC
Renault Kadjar: Η τετρακίνηση & το σύστημα Extended Grip
Ο υπέρ-σύγχρονος βενζινοκινητήρας του Renault Kadjar