Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Express Van: Στιλ και πρακτικότητα για τον σύγχρονο επαγγελματία

Ελλάδα 12:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Express Van: Στιλ και πρακτικότητα για τον σύγχρονο επαγγελματία

Renault 2021-1

Renault Express Van: Στιλ και πρακτικότητα για τον σύγχρονο επαγγελματία

Renault 2021-1

Με το νέο Express Van η Renault καταφέρνει να συνδυάσει ένα μοναδικό σχεδιαστικό στιλ και επιβατικές ανέσεις στην καμπίνα με τις κορυφαίες για την κατηγορία του μεταφορικές ικανότητες ενός εξελιγμένου ελαφρού επαγγελματικού.

Advertisement
Advertisement

Η κατηγορία των ελαφρών επαγγελματικών υπήρξε πάντα προνομιακό πεδίο δράσης για την Renault έχοντας κατασκευάσει κατά καιρούς μερικά από τα πιο ολοκληρωμένα και επιδραστικά αυτοκίνητα-εργαλεία για τους επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο.

Με το νέο Express Van η Renault συνεχίζει αυτή την μακρά παράδοση, αναβαθμίζοντας στοιχεία όπως η σχεδίαση ή οι επιβατικές ανέσεις που παρέχει στον οδηγό και επαυξάνοντας τις μεταφορικές του ικανότητες έτσι ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα πλήθος διαφορετικών αναγκών για αστικές ή περιαστικές μεταφορές.

Σχεδιαστικά ακολουθεί την αισθητική των επιβατικών της εταιρίας, με φωτιστικά σώματα LED σχήματος C τα οποία συνδυάζονται με μία ιδιαίτερα κομψή και δυναμική μάσκα. Τα φωτιστικά αυτά σώματα, πέρα από την αισθητική εξυπηρετούν και στον καλύτερο φωτισμό, όντας 90% πιο φωτεινά από τα συμβατικά.

Advertisement
Advertisement

Το υπόλοιπο αμάξωμα διατηρεί την σχεδιαστική “αύρα” της Renault, με ένα αρμονικό προφίλ και όμορφες γραμμές, χωρίς πάντως να αδιαφορεί για την πρακτικότητα, όπως για παράδειγμα το ευρύ άνοιγμα των πλευρικών θυρών. Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην αεροδυναμική του αμαξώματος έτσι ώστε να υπάρχει αισθητή μείωση στην κατανάλωση καυσίμου, τομέας ιδιαίτερα κρίσιμος για ένα επαγγελματικό όχημα.

Στην καμπίνα η Renault δημιούργησε ένα εντελώς “επιβατικό” περιβάλλον, με ένα μοντέρνο οριζόντιο ταμπλό και ιδιαίτερα μεγάλους χώρους για τους επιβαίνοντες. Αναβαθμισμένα είναι τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του ταμπλό και στον διάκοσμο, ενώ προσεκτικά έχουν μελετηθεί όλοι οι διακόπτες έτσι ώστε να εξασφαλίζουν την μέγιστη λειτουργικότητα για τον επαγγελματία οδηγό.

Advertisement

Τα καθίσματα είναι ιδιαίτερα άνετα και με πολύ καλή πλευρική στήριξη με μεγάλα και μαλακά προσκέφαλα. Οι ρυθμίσεις του καθίσματος είναι πολλές έτσι ώστε ο επαγγελματίας οδηγός να βρει εύκολα την σωστή θέση οδήγησης και να παραμείνει ξεκούραστος στις πολύωρες μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

Advertisement

Το κάθισμα του οδηγού μάλιστα για ακόμα μεγαλύτερη άνεση μπορεί να εφοδιαστεί με υποβραχιόνιο. Η “επιβατική” αίσθηση της καμπίνας τονίζεται ακόμα περισσότερο με την αυξημένη ηχομόνωση η οποία εξασφαλίζει κορυφαία για την κατηγορία άνεση και ποιότητα στην οδήγηση.

Στην άνεση και την εξυπηρέτηση του οδηγού στον καθημερινό φόρτο εργασίας έρχονται να προστεθούν μία μεγάλη γκάμα από ηλεκτρονικά συστήματα και τεχνολογικές ευκολίες, τόσο σε ότι αφορά την κίνηση όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με την μέγιστη αξιοποίηση του χώρου φόρτωσης στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Advertisement

Το νέο Renault Express Van διαθέτει τις καλύτερες αναλογίες στην κατηγορία του, με 1,91 μ. μήκος χώρου φόρτωσης (με πλήρες διαχωριστικό), για ένα όχημα συνολικού μήκους 4.39 μ. και πλευρική συρόμενη πόρτα πλάτους 716 χλστ, που είναι η κορυφαία τιμή στην κατηγορία του.

Εξαιρετικά πρακτικό και ψαγμένο στον σχεδιασμό του, το νέο Renault Express Van παρέχει προσφέρει ωφέλιμο φορτίο 650 κιλών με τον κινητήρα diesel. Παράλληλα, το προσφέρει κορυφαία τιμή χωρητικότητας αποθήκευσης στην καμπίνα και μέγιστο όγκο φόρτωσης που φτάνει τα 3.7 κυβικά μέτρα.

Το Renault Express Van εφοδιάζεται με έναν εξαιρετικό και δοκιμασμένο κινητήρα, τον 1.5 Blue dCi με απόδοση στους 75 και 95 ίππους και 220 ή 240 Nm ροπής αντίστοιχα. Συνδυάζεται με κιβώτιο 6 σχέσεων επιτυγχάνοντας κατανάλωση 5,0 λτ/100 χλμ. και 134 γρ/χλμ εκπομπές CO2.

Μάλιστα το αυτοκίνητο διαθέτει και πρόγραμμα λειτουργίας Eco-Mode, το οποίο εξασφαλίζει περισσότερη οικονομία έως και 12%. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει ειδική ένδειξη στο ταμπλό που δείχνει πότε είναι η ιδανική στιγμή για αλλαγή της σχέσης στο κιβώτιο, κάτι που επιδρά θετικά στην κατανάλωση με επιπλέον μείωση έως και 5% στις απαιτήσεις σε καύσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παρουσίαση των νέων Renault Kangoo και Express
Renault After Sales: Ο πελάτης στο επίκεντρο και μετά την αγορά
Πιο φθηνά ηλεκτρικά από τη Renault – Πώς θα το πετύχει;