Live Κίνηση
Περισσότερα
Renault 2021-1

Renault Clio: Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης

Ελλάδα 18:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Renault Clio: Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης

Renault 2021-1

Renault Clio: Κορυφαίες τεχνολογίες ασφάλειας και υποβοήθησης

Renault 2021-1

Με ασφάλεια πέντε αστέρων και τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες υποβοήθησης στην κατηγορία του, το Renault Clio αποτελεί ένα σούπερ μίνι με χαρακτήρα και ποιότητα μεγαλύτερου και πιο ακριβού μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

Mε το νέο Clio 5ης γενιάς, η Renault συνεχίζει την αδιάλειπτη παράδοσή της στην δημιουργία των πιο εξελιγμένων και ποιοτικών μικρών μοντέλων της ευρωπαϊκής αυτοκίνησης, έχοντας πίσω της μία μακρά ιστορία από αυτοκίνητα που άφησαν το στίγμα τους σε κάθε εποχή.

Με το νέο και συνολικά αναβαθμισμένο Clio έρχεται να προσφέρει όλα τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μικρά Renault, όπως το μοναδικό στιλ, την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής, την πρακτικότητα και τους μεγάλους χώρους και βέβαια την κορυφαία οδική συμπεριφορά η οποία αποτελεί και σημείο αναφοράς για την κατηγορία αυτή.

Στη νέα γενιά του Clio η γαλλική εταιρία φρόντισε να κατασκευάσει και ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα ανεξαρτήτως κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Clio κατάφερε να κερδίσει 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, και παράλληλα πέτυχε εξαιρετικές τιμές αξιολόγησης στους επιμέρους τομείς ακόμα και σε σχέση με ακριβότερα και μεγαλύτερα αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Clio είναι το 22ο μοντέλο της Renault που κερδίζει την μεγαλύτερη διάκριση στα crash test, κάτι που επιτεύχθηκε στο εξαιρετικό του πλαίσιο με την κορυφαία στιβαρότητα αλλά και στα δεκάδες συστήματα για την ασφάλεια και την υποβοήθηση του οδηγού.

Το νέο Clio έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση του 96% για την ασφάλεια των επιβατών, τιμή που ξεπερνά πολλά αυτοκίνητα σε ανώτερη κατηγορία τιμής. Αντιστοίχως, με 89% έχει επιτύχει την απολύτως κορυφαία τιμή της κατηγορίας, όσον αφορά στην προστασία των παιδιών.

Advertisement

Με 72%, στην αξιολόγηση της προστασίας των πεζών, βρίσκεται στο Top 3 της κατηγορίας ενώ με 75% βρίσκεται στα δύο κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας του σχετικά με την αξιολόγηση για τα συστήματα υποβοήθησης τα οποία εφοδιάζουν το μοντέλο ακόμα και από την βασική του έκδοση.

Advertisement

Βασισμένο στην καινούρια, σπονδυλωτή πλατφόρμα CMF–B το νέο Clio επωφελείται από την ενισχυμένη δομή αμαξώματος, την ανασχεδιασμένη δομή των νέων καθισμάτων του και τις νέες ζώνες ασφαλείας που προσφέρουν κορυφαία υποστήριξη σε όλους τους επιβάτες, ασχέτως σωματότυπου και θέσης μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ εξοπλίζονται με πυροτεχνικούς προεντατήρες και περιοριστές φορτίου.

Το υψηλό επίπεδο ασφαλείας του νέου Clio χαρακτηρίζεται και από την τεχνολογία Fix4Sure μέσω της οποίας προστατεύονται οι επιβάτες ώστε να μην εμφανίζεται το φαινόμενο του “υποβρυχίου”, η κατάσταση δηλαδή στην οποία οι επιβάτες γλιστρούν κάτω από την ζώνη με κίνδυνο να τραυματιστούν.

Advertisement

Παράλληλα, το νέο Clio παρέχει και την δυνατότητα για τοποθέτηση παιδικών καθισμάτων τόσο στις πίσω θέσεις όσο και στην θέση του συνοδηγού με βάσεις Isofix, ενώ χάρη στην ισχυρή κατασκευή του πλαισίου προστατεύει τα κεφάλια των πίσω επιβατών σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης.

Το νέο Clio διαθέτει από την βασική του έκδοση μία πλούσια γκάμα στοιχείων εξοπλισμού για την ασφάλεια με 6 αερόσακους, ABS με σύστημα υποβοήθησης απότομου φρεναρίσματος, σύστημα υποβοήθησης διατήρησης πορείας καθώς και προειδοποίησης εκτροπής από τη λωρίδα, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οδικής σήμανσης και ενημέρωσης τήρησης ορίων ταχύτητας, προειδοποίηση εγγύτητας, σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, cruise control με περιοριστή ταχύτητας, ηχητική και οπτική ενημέρωση λυσίματος όλων (ακόμα και των πίσω) ζωνών ασφαλείας, emergency call, 100% full LED εμπρός φώτα (με σύστημα αυτόματης εναλλαγής φώτων υψηλής σκάλας ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού), όλα στάνταρ από τη βασική έκδοση.

Ένα ακόμα εξελιγμένο χαρακτηριστικό του νέου Renault Clio είναι η δυνατότητά του να εφοδιαστεί με σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης το οποίο χάρη στα εξελιγμένα χαρακτηριστικά του μπορεί να παρέχει δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2 τόσο στον αυτοκινητόδρομο όσο και στο μποτιλιάρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Renault Clio: Mε την πιο πλήρη γκάμα κινητήρων
Δοκιμή: Renault Clio E-Tech
Renault Clio E-TECH: Με υβριδική τεχνολογία από την F1