Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια για τα νέα Dacia Sandero και Sandero Stepway

Ελλάδα 16:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλυπτήρια για τα νέα Dacia Sandero και Sandero Stepway

ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια για τα νέα Dacia Sandero και Sandero Stepway

ΝΕΑ

Τα Dacia Sandero και Sandero Stepway εισέρχονται στη νέα τους γενιά, με αισθητικές αλλά κυρίως μηχανικές αλλαγές.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το Sandero, όσο και η έκδοσή του Stepway αποτελούν δύο από τα πιο επιτυχημένα, σε εμπορικό επίπεδο, μοντέλα της Dacia. Το πρώτο βρίσκεται στην πρώτη θέση των μοντέλων της ευρωπαϊκής αγοράς, μιλώντας για τη λιανική, με 2,1 εκατομμύρια αντίτυπα.

Βλέποντας τον ανταγωνισμό να γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός, ήρθε η ώρα για το λανσάρισμα της 3ης γενιάς. Κύριο μέλημα των ανθρώπων της Renault είναι η σχεδιαστική φιλοσοφία που φέρουν τα μοντέλα της θυγατρικής Dacia. Έτσι και το νέο Sandero παρουσιάζει μία πιο σύγχρονη εμφάνιση σε σχέση με τον προκάτοχό του, διατηρώντας ουσιαστικά τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις, με τα μετατρόχια να έχουν αυξηθεί κατά 15 χλστ.

Advertisement
Advertisement

Αμφότερα τα μοντέλα βασίζονται στη νέα αρχιτεκτονική CMF-B, που γνωρίζουμε ήδη από το νέο Renault Clio, η οποία προσφέρει αυξημένη ακαμψία, κινητήρες νέας τεχνολογίας, αλλά και πλουσιότερο εξοπλισμό ασφαλείας. Ξεκινώντας από τα μοτέρ, η γκάμα περιλαμβάνει τρία σύνολα βενζίνης, τον τρικύλινδρο του 1,0 λίτρου, είτε σε ατμοσφαιρική εκδοχή SCe με απόδοση 65 ίππων, είτε σε υπερτροφοδοτούμενη με 90 ίππους (TCe 90), όπως και με αυτή με διπλό καύσιμο (βενζίνη-υγραέριο LPG). Η συγκεκριμένη έκδοση TCe 100 ECO-G είναι σαφώς πιο φιλική προς το περιβάλλον, εκπέμποντας μειωμένους κατά 11% ρύπους, ενώ η συνολική αυτονομία που προσφέρει φτάνει τα 1.300 χλμ.

Σε ότι αφορά τη μετάδοση, στα νέα Sandero και Sandero Stepway τοποθετούνται τα μηχανικά κιβώτια των 5 και 6 σχέσεων, όπως και αυτό των συνεχών μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT.

Advertisement

Τόσο η απλή έκδοση, όσο και η πιο Stepway διαθέτουν νέα μάσκα με φώτα ημέρας LED, που βελτιώνουν την ορατότητα κατά την νυχτερινή οδήγηση κατά 37%, επανασχεδιασμένη γρίλια, νέους προφυλακτήρες, καθώς και νέα πίσω φωτιστικά σώματα. Χάρη στα παραπάνω, η εμφάνιση του σούπερ μίνι μοντέλου της Dacia είναι πλέον πιο μοντέρνα και δυναμική, ιδίως στην έκδοση Stepway, με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (174 χλστ.), τα εμπρός και πίσω προστατευτικά και τις ράγες οροφής που μπορούν να αλλάξουν θέση, ανάλογα τις ανάγκες του εκάστοτε οδηγού.

Advertisement

Επίσης, το εσωτερικό έχει γίνει πιο ελκυστικό, καθώς υπάρχουν νέοι χρωματισμοί, ενώ νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων και η κεντρική οθόνη αφής που φτάνει σε διάμετρο τις 8 ίντσες και διαθέτει ένα νέο σύστημα πολυμέσων συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Παράλληλα, η ποιότητα κατασκευής έχει αναβαθμιστεί, με κύριο χαρακτηριστικό το βελτιωμένο φινίρισμα και την πρακτικότητα, καθώς υπάρχουν πλέον περισσότερες θήκες για μικροαντικείμενα. Όσο για τους χώρους, εδώ δεν πρόκειται να παραπονεθεί κανείς, φιλοξενώντας με άνεση τέσσερις ενήλικες και τις αποσκευές τους (328 λίτρα).

Advertisement

Τέλος, έχει αναβαθμιστεί και ο εξοπλισμός παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων έξι αερόσακους, cruise control, αυτόματο σύστημα πέδησης (ενεργό από τα 7-170 χλμ./ώρα), ειδοποίηση τυφλού σημείου Blind spot warning και υποβοήθηση στάθμευσης.

Διαβάστε επίσης:

Προσοχή! Ο επιτήδειος έμπορος ΙΧ της Θήβας μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Πότε επιστρέφει το Τραμ στο Σύνταγμα