Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

«Ξύπνησαν» οι κόκκινοι

Ελλάδα 12:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ξύπνησαν» οι κόκκινοι

ΑΓΩΝΕΣ

«Ξύπνησαν» οι κόκκινοι

ΑΓΩΝΕΣ

Λόγο να πανηγυρίζουν οι Ισπανοί αλλά και οι Ιταλοί έδωσε το πρωί ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο οδηγός της Ferrari σημείωσε την καλύτερη επίδοση στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Ισπανικού γκραν πρι, ξεσηκώνοντας έτσι τόσο τους συμπατριώτες του όσο και τους τιφόζι! Για τη Σκουντερία, ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας της φόρμουλα 1 είναι κρίσιμος αφού θα φανεί πως αν οι σημαντικές αναβαθμίσεις στην F2012 θα μπορέσουν να την κάνουν πιο ανταγωνιστική. Παρότι την Παρασκευή δεν δίνονται βαθμοί, ούτε μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, η πρωτιά του Αλόνσο δεν μπορεί παρά να αποτελεί λόγο αισιοδοξίας.

Advertisement
Advertisement

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.24.754, επίδοση που πέτυχε 20 λεπτά πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ήταν κατά 0.378 δεύτερα καλύτερη από εκείνη του δεύτερου στην κατάταξη, Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Racing).

Ακολούθησαν στην κατάταξη οι Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber) και Τζένσον Μπάτον, με τον οδηγό της McLaren να δοκιμάζει ξανά με το νέο, υπερυψωμένο ρύγχος της MP4-27. Άλλωστε όλη η Παρασκευή είναι αφοσιωμένη σε τέτοιου είδους δοκιμές νέων μερών αφού καθόλου τυχαία, ο αγώνας της Ισπανίας χαρακτηρίζεται ως… το δεύτερο ξεκίνημα της σεζόν.

Την 5η καλύτερη επίδοση σημείωσε ο δοκιμαστής της Williams, Βαλτέρι Μπότας, που αντικατέστησε τον Μπρούνο Σένα και ακολούθησαν οι Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes GP), Ρομέν Γκροζάν (Lotus), Λιούις Χάμιλτον (McLaren), Κίμι Ράικονεν (Lotus) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Force India).

Advertisement
Advertisement

Εκτός του Μπότας, οι δοκιμαστές είχαν την τιμητική τους το πρωί, με τον Ζουλς Μπιανκί να οδηγεί αντί του Πολ ντι Ρέστα για τη Force India, τον Αλεξάντερ Ρόσι αντί του Χέικι Κοβαλάινεν στη Caterham και τον Ντάνι Κλος αντί του Ναρέιν Καρθικέγιαν στην HRT.

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών στη Βαρκελώνη, θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).