Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα ασφαλτόστρωσης στην πίστα των Σερρών

Ελλάδα 2:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα ασφαλτόστρωσης στην πίστα των Σερρών

ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκίνησαν σήμερα τα έργα ασφαλτόστρωσης στην πίστα των Σερρών

ΑΓΩΝΕΣ

Επένδυση σχεδόν 500.000 ευρώ σε άσφαλτο, cerbs κ.λπ. όπως και σε νέα χρονομέτρηση που πλέον θα γίνεται σε τρία σημεία της πίστας. Θα είναι και πάλι στη διάθεση του κοινού από τον Σεπτέμβρη.

Advertisement
Advertisement

Η πόλη των Σερρών διαθέτει ένα αυτοκινητοδρόμιο υψηλών προδιαγραφών και θεωρείται το κορυφαίο που υπάρχει στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Η συγκεκριμένη δεν είναι απλά μία πίστα με… άσφαλτο αλλά προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται να έχει ένας αγωνιζόμενος, μία αγωνιστική ομάδα ακόμα και ο ιδιώτης που θέλει να δοκιμάσει στο όριο το αυτοκίνητο, την μοτοσικλέτα ή κάθε είδους αγωνιστικό πρωτότυπο.

Από το 1998, οπότε και ολοκληρώθηκε η κατασκευή της πίστας με χρήματα του Δήμου Σερρών και τέθηκε σε λειτουργία, έχει αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή, κάτι που όλοι οι τοπικοί Φορείς αλλά και οι κάτοικοι της πόλης το αναγνωρίζουν. Η αγάπη που έχουν δείξει γι’ αυτό το έργο έχει πιάσει τόπο και συγκεντρώνει κάθε εβδομάδα φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τις γειτονικές χώρες. Στην αναβάθμιση της πίστας το ρόλο της έχει παίξει και η τοπική λέσχη ΛΑΜΣ που ξέρει τι θέλει ο αγωνιζόμενος ενώ συνεργάζεται άψογα με τους διοικούντες για το καλό του αυτοκινητοδρομίου αλλά και της πόλης.

Advertisement
Advertisement

Και νέα χρονομέτρηση σε 3 σημεία!

Στο πλαίσιο αναβάθμισης της πίστας ξεκίνησαν ήδη και από την περασμένη εβδομάδα τα έργα. Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο έριξε δοκιμαστική άσφαλτο ενώ σήμερα το πρωί ξεκίνησε το φρεζάρισμα για να ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες το ρίξιμο νέας ασφάλτου.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν σε περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνουν νέα άσφαλτο, cerbs κ.ά. Επιπλέον και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto, θα τοποθετηθεί νέα χρονομέτρηση που θα καταγράφει χρόνους σε τρία διαφορετικά σημεία (μέχρι σήμερα ήταν μόνο ένα).

Advertisement

Επένδυση μισό εκατ. ευρώ

Advertisement

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 450.000 ευρώ, ενώ και με τις υπόλοιπες εργασίες το τελικό ποσό θα πλησιάσει κοντά στις 500.000 ευρώ. Τα έργα θα ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ωστόσο το αυτοκινητοδρόμιο θα παραμείνει κλειστό μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα ανοίξει και πάλι για να υποδεχτεί τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα νέα της πιάτσας, 298…

Advertisement

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όγδοη θέση για Λασκαράτο στις 4 ώρες της Monza
Πρώτη η Ελλάδα στην αύξηση των πωλήσεων
Ράλι Ακρόπολις: Στο πρόγραμμα και το 2022