Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η πίστα των Σερρών στο προσκήνιο

Ελλάδα 16:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η πίστα των Σερρών στο προσκήνιο

ΑΓΩΝΕΣ

Η πίστα των Σερρών στο προσκήνιο

ΑΓΩΝΕΣ

Ενώ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωνε το… πόσο ανήσυχη είναι η Motorsport Greece σε ότι αφορά σε μελλοντικά events μηχανοκίνητου αθλητισμού, δείχνει πως στον στρατηγικό σχεδιασμό του είναι και οι υπάρχουσες υποδομές.

Advertisement
Advertisement

Ενώ λοιπόν τόνιζε σε ερώτηση του NewsAuto πως «…υπάρχουν επαφές στις οποίες μετέχουν και οι εκπρόσωποι της πίστας της Χαλανδρίτσας, ενώ σύντομα θα υπάρξει και ανάλογο διερευνητικό ταξίδι», πρώτα είχε μία σημαντική συνάντηση που αφορούσε την πίστα των Σερρών. Ο Κος Αυγενάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σερρών, Αλέξανδρο Χρυσάφη, με βασικό θέμα συζήτησης την αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου.

Την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, την προώθηση των δράσεών του και την ένταξή τους στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

«Με τον Δήμαρχο Σερρών μοιραζόμαστε την ίδια διάθεση για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας, η οποία δεν αφορά μονάχα στην εξασφάλιση και διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων, με τα γνωστά πολυποίκιλα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες και τη συνολική οικονομική ενίσχυση, αλλά πρωτίστως στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και των υποδομών. Ζητήματα κρίσιμα που άπτονται στα ζωτικά θέματα ασφάλειας και κατ’ επέκταση στην καλλιέργεια της αναγκαίας κουλτούρας για ασφαλή οδηγική συμπεριφορά στην ελληνική κοινωνία. Σύντομα, σε συνεργασία και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, θα εξετάσουμε από κοντά την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση που ολοκληρώνει ο Δήμος για την αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου και τη μετατροπή του σε υπερσύγχρονη πίστα αγώνων, αντάξια της συνολικής πορείας ανάπτυξης στην οποία ωθείται τους τελευταίους μήνες ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στην πατρίδα μας», δήλωσε ο Κος Αυγενάκης.

Advertisement
Advertisement

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης επισήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Αθλητισμού με τον οποίο είχαμε μία πολύ ουσιαστική συζήτηση για το μέλλον του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών. Είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω στον κ.Αυγενάκη τους βασικούς άξονες της πρότασης του Δήμου Σερρών για την περαιτέρω αξιοποίηση του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, του μοναδικού Αυτοκινητοδρομίου στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια».

Και συνέχισε: «Πιστεύω ότι με τη συνδρομή και του συντοπίτη μας Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών θα έχει κυρίαρχη θέση στον εθνικό σχεδιασμό που υπάρχει για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Είναι μοναδικό πλεονέκτημα να έχουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή».

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιον θα βάλει η Alfa Romeo στο πλευρό του Bottas;
Κυβέρνηση: Κάνουμε ενέργειες για Formula1 στην Ελλάδα
Θα εξαγοράσει η Audi τη McLaren;