Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Υπρ Βελγίου: 1-2-3 τα Hyundai, τρομακτικό ατύχημα Fourmaux (video)

Ελλάδα 23:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Υπρ Βελγίου: 1-2-3 τα Hyundai, τρομακτικό ατύχημα Fourmaux (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Υπρ Βελγίου: 1-2-3 τα Hyundai, τρομακτικό ατύχημα Fourmaux (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σε μονόλογο της Hyundai Motorsport εξελίχθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλι Υπρ Βελγίου, όγδοου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Advertisement
Advertisement

Τα i20 Coupe WRC κέρδισαν και τις επτά ειδικές διαδρομές της ημέρας που ολοκληρώθηκαν (σ.σ. η όγδοη ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας), με τον τοπικό ήρωα Thierry Neuville να κλείνει την ημέρα στην κορυφή.

Όμως ο Βέλγος ήταν ο τρίτος κατά σειρά οδηγός της Κορεάτικης ομάδας που τοποθέτησε εαυτόν στην πρώτη θέση της κατάταξης. Η πρώτη ειδική διαδρομή ανήκε στον Ott Tanak, o Craig Breen ήταν ταχύτερος στις επόμενες δύο κλέβοντας τα ηνία, προτού στο φινάλε του πρωινού loop o Neuville εκτοπίσει τους teammates του.

Ουδείς μπόρεσε να τον σταματήσει έκτοτε, έκανε το τέσσερα στα τέσσερα παρότι κάποια στιγμή τα γυαλιά του είχαν γλιστρήσει επηρεάζοντας σημαντικά το οπτικό του πεδίο και προηγείται με διαφορά 7.6 δευτερολέπτων από τον Breen.

Advertisement
Advertisement

tanak-belgium-2021-rd8-rbpool-a1000x600

O Tanak έχασε ισχύ στο i20 WRC στο απογευματινό loop, όμως κατάφερε να κρατηθεί μπροστά από τα Yaris και να συμπληρώσει το Top-3. Έχοντας πίσω του, μία ανάσα πίσω του, τρεις οδηγούς της Toyota! Ο Εσθονός είναι 1.4sec μπροστά από τον Kalle Rovanperä, 2.2sec μπροστά από τον Elfyn Evans και 8.2 μπροστά από τον Sebastien Ogier.

O Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν δυσαρεστημένος με το set-up του αυτοκινήτου του, οι αλλαγές που έκανε στο σέρβις ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση και παρότι είχε και ένα κλατάρισμα, παραμένει στο παιχνίδι.

Advertisement

Για την M-Sport ήταν μία καταστροφική ημέρα. Ειδικά για τον Adrien Fourmaux που έχασε το πίσω μέρος του Ford Fiesta WRC στην ΕΔ3, με αποτέλεσμα ένα τρομακτικό ατύχημα από το οποίο τόσο αυτός, όσο και ο συνοδηγός του, βγήκαν ανέπαφοι. Όσο για τον teammate του, Gus Greensmith, μόλις 200 μέτρα μετά την εκκίνηση της ΕΔ4 έστειλε το δικό του Fiesta σε ένα χαντάκι. Δείτε τις δύο εξόδους, στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 1hr 04min 27.0sec
2. C Breen / P Nagle IRL Hyundai i20 +7.6sec
3. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 +31.2sec
4. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +32.6sec
5. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +33.4sec
6. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +39.4sec

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 119.92 αγωνιστικά χιλιόμετρα, που χωρίζονται σε οκτώ ειδικές διαδρομές.

Διαβάστε επίσης:
Ηyundai Ελλάς: Στηρίζει τη συμμετοχή του Λ. Αθανασούλα στο Ακρόπολις
Αποχωρεί από το MotoGP ο Valentino Rossi
Ιταλική F4: Μαχητικό πνεύμα στην Imola από Μαρκογιάννη

Advertisement