Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Πήρε κεφάλι ο Evans (vids)

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Πήρε κεφάλι ο Evans (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Πήρε κεφάλι ο Evans (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Αλλαγή ρόλων στην κορυφή της γενικής κατάταξης του Ράλι Φινλανδίας, που αποτελεί τον δέκατο γύρο του WRC για το 2021.

Advertisement
Advertisement

Ένα γύρο όπου όπως όλα δείχνουν, δεν θα αναδείξει παγκόσμιο πρωταθλητή αφού για να γίνει αυτό, ο Sebastien Ogier θα έπρεπε να φύγει από τη Σκανδιναβική χώρα με προβάδισμα 61 πόντων. Αντίθετα, με τα τωρινά δεδομένα, η διαφορά των 44 βαθμών από τον Elfyn Evans θα μειωθεί.

Βλέπετε ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι πέμπτος και μακριά από τους προπορευόμενους ενώ ο Ουαλός teammate του στην Toyota Gazoo WRT, πρώτος! Και πέρασε στην κορυφή μετά από ένα καταιγιστικό πρωινό.

Ο Evans κέρδισε και τις τέσσερις ειδικές διαδρομές του πρωινού loop, με αποτέλεσμα να σκαρφαλώσει από την τρίτη θέση, στην πρώτη. Και κερδίζοντας το τελευταίο τεστ στα δάση, εξασφάλισε τα ηνία στο τέλος του σκέλους.

Advertisement
Advertisement

Ο Ott Tanak δεν είχε απάντηση το πρωί, ωστόσο, στο μεσημεριανό service έκανε αλλαγές στο set up του Hyundai i20 Coupe WRC και κατάφερε να βρει ρυθμό. Πήρε τις πρώτες τρεις ειδικές διαδρομές του απογευματινού loop, συν την υπέρ-ειδική με την οποία ολοκληρώθηκε η δράση της ημέρας. Έτσι είναι στα 9.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans.

Άλλα 10.4 δευτερόλεπτα πιο πίσω είναι ο Craig Breen, που σήμερα δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των προαναφερθέντων. Όμως δεν απειλείται κιόλας, αφού το ιδιωτικό Yaris WRC του Esapekka Lappi είναι μακριά.

Advertisement

Όσο για τον Ogier, το πρωί δεν ένιωθε σιγουριά πίσω από το τιμόνι, πράγμα που βελτιώθηκε μετά από διορθωτικές κινήσεις στο σέρβις, όπως δεν είχε κανένα σκοπό να ρισκάρει. Η ποινή που έλαβε στο τέλος της ημέρας, όταν προστέθηκε ένα λεπτό στο χρόνο του επειδή στη δωδέκατη ειδική διαδρομή δεν είχε δέσει σωστά το λουράκι του κράνους του, δεν άλλαξε κάτι.

Ακολουθούν τα Ford Fiesta WRC της M-Sport με τους Gus Greensmith και Adrien Fourmaux ενώ η λίστα απωλειών, περιελάμβανε τρανταχτά ονόματα. Ξεκινώντας από τον νικητή του Ράλι Ακρόπολις, Kalle Rovanpera. Ο Φινλανδός είχε μόλις ανέβει τέταρτος όταν έχασε τον έλεγχο του Yaris και κατέληξε μετωπικά σε ένα ανάχωμα. Ο teammate του Takamoto Katsuta είχε μία άσχημη προσγείωση σε άλμα, διαλύοντας την ανάρτηση του ιαπωνικού αγωνιστικού.

Advertisement

Απώλειες είχε όμως και η Hyundai, με τον Thierry Neuville να εγκαταλείπει από την πέμπτη θέση, ενώ ήταν δηλαδή μπροστά από τον Ogier, με διαρροή υγρών στον κινητήρα του Yaris WRC.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το σκέλος του Σαββάτου:

Advertisement

1. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris 1hr 57min 46.7sec
2. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 +9.1sec
3. C Breen / P Nagle IRL Hyundai i20 +19.5sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris +44.8sec
5. S Ogier / J Ingrassia FRA Toyota Yaris +2min 23.7sec
6. G Greensmith / C Patterson GBR Ford Fiesta +4min 16.9sec

Την Κυριακή τα πληρώματα καλύπτουν έχουν μπροστά τους τέσσερις ειδικές διαδρομές, που θα απλωθούν σε 45.74 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Επικό video αναζητά τον «Βασιλιά της Ouninpohja»

Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Μαρκογιάννη «γέννησε» προσδοκίες

Δοκιμές στο Μαρόκο για το Audi RS Q e-tron του Ράλι Ντακάρ