Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Μαρκογιάννη «γέννησε» προσδοκίες

Ελλάδα 11:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Μαρκογιάννη «γέννησε» προσδοκίες

ΑΓΩΝΕΣ

Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Μαρκογιάννη «γέννησε» προσδοκίες

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Τζώρτζης Μαρκογιάννης, ο νεαρός Έλληνας οδηγός που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο πρωτάθλημα της Ιταλικής Formula 4 powered by Abarth, πραγματοποίησε στο Red Bull Ring την καλύτερη εμφάνισή του στο θεσμό.

Advertisement
Advertisement

Ο 16χρονος βρέθηκε ακόμα και εντός δεκάδας και τελικά είδε την καρό σημαία του τρίτου αγώνα στην αυστριακή πίστα στη δωδέκατη θέση, έχοντας κερδίσει δεκαπέντε και μάλιστα υπό πολύ δύσκολες συνθήκες!

Το Spielberg, που φιλοξενεί και Grand Prix της Formula 1, αποτέλεσε το πέμπτο πεδίο μάχης της σεζόν του 2021 για το θεσμό όπου γεννιούνται οι θρύλοι. Προσέφερε συναρπαστικές μάχες και θέαμα, ενώ για τον Τζώρτζη, ήταν η πιο δυναμική του παρουσία φέτος.

Μετά τον πρώτο αγώνα που κέρδισε και έχασε θέσεις, στον δεύτερο αγώνα έδωσε δείγματα του μαχητικού του πνεύματος. Παρότι εκκίνησε 26ος ανάμεσα στους 32 μονομάχους της κατηγορίας, ο οδηγός της CRAM Motorsport κέρδιζε συνεχώς θέσεις και ανέβαινε στην κατάταξη. Όμως η αναρρίχηση σταμάτησε όταν πέρασε τον Leonardo Bizzotto της BVM Racing, που δεν υπολόγισε σωστά το φρενάρισμα στην επόμενη στροφή, με αποτέλεσμα η εμπρός αεροτομή του Ιταλού να σκίσει το λάστιχο του Έλληνα οδηγού, οδηγώντας τον στην αμμοπαγίδα.

Advertisement
Advertisement

Αυτή η ατυχία δεν πτόησε τον Μαρκογιάννη – αντίθετα τον πείσμωσε. Έτσι στον τρίτο αγώνα έδωσε την πιο εντυπωσιακή του παράσταση στους έξι γύρους του θεσμού και έχει λάβει έως τώρα μέρος (σ.σ. δύο πέρυσι και τέσσερις φέτος). Και μάλιστα, υπό δύσκολες συνθήκες, αφού η βροχή που προηγήθηκε της εκκίνησης ανέβασε κατακόρυφα τον δείκτη δυσκολίας.

Παρότι ήταν μόλις στην 27η θέση του grid, ο Τζώρτζης διάβαζε σωστά τις συνθήκες, έβρισκε πρόσφυση στο βρεγμένο και χόρευε στη μουσκεμένη πίστα, σκαρφαλώνοντας στην κατάταξη γύρο με το γύρο. Στο 12ο γύρο είχε καταφέρει να τοποθετήσει εαυτόν στη δεκάδα, με τις τελικές μάχες να τον φέρνουν τελικά στη δωδέκατη θέση της τελικής κατάταξης. Την καλύτερη που έχει πάρει ποτέ Έλληνας οδηγός στο πρωτάθλημα της Ιταλικής F4.

Advertisement

Ιταλική Formula 4 Powered by Abarth
Γύρος 5, Red Bull Ring

Αγώνας 1
Grid: 23, Τερματισμός: 24
Αγώνας 2
Grid: 26, Τερματισμός: DNF
Αγώνας 3
Grid: 27, Τερματισμός: 12

Advertisement

Η επόμενη εμφάνιση του Μαρκογιάννη στην Ιταλική Formula 4 powered by Abarth, είναι στις 29-31 Οκτωβρίου, με τους τρεις αγώνες που θα διεξαχθούν στη θρυλική πίστα της Monza, στην Ιταλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
O Τζώρτζης Μαρκογιάννης μιλάει στο NewsAuto για την Ιταλική F4

Advertisement

Μηνύματα οδικής ασφάλειας από την αθλητική οικογένεια!

ELMS: Θετικό αποτέλεσμα στις 4 ώρες του Spa για τον Λασκαράτο