Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Δραματικό ξεκίνημα (vids)

Ελλάδα 20:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Δραματικό ξεκίνημα (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Δραματικό ξεκίνημα (vids)

ΑΓΩΝΕΣ

Συναρπαστικό ήταν το πρώτο σκέλος του Ράλι Φινλανδίας, που αποτελεί τον δέκατο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Craig Breen είναι στην κορυφή αλλά οι διαφορές είναι μικρές!

Advertisement
Advertisement

Η μέρα ξεκίνησε με τον Takamoto Katsuta να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή. Όμως από την επόμενη, η Hyundai Motorsport πήρε κεφάλι. Με τον Ott Tänak να ανεβαίνει στην κορυφή της γενικής και να μένει εκεί μέχρι το τελευταίο και πιο συγκλονιστικό τεστ της ημέρας: τη νυχτερινή ειδική διαδρομή «Oittila».

Εκεί ταχύτερος ήταν ο Elfyn Evans (η ημέρα άνοιξε και έκλεισε με ταχύτερο χρόνο από ένα Yaris WRC) όμως ήταν ο Breen αυτός που σκαρφάλωσε στην κορυφή της γενικής κατάταξης, με προβάδισμα 2.8 δευτερολέπτων.

Advertisement
Advertisement

«Ήταν μία συναρπαστική ημέρα και απόλαυσα κάθε της δευτερόλεπτο», είπε ο Ιρλανδός επιστρέφοντας στο service park. Όσο για τον teammate του, δεν περίμενε τα i20 Coupe WRC να μπορούν να κυνηγήσουν τα Toyota Yaris. Κι ο ίδιος, νικητής στα δύο προηγούμενα Ράλι Φινλανδίας (2018, 2019), με το ιαπωνικό αυτοκίνητο είχε πανηγυρίσει.

Πάντως τα Yaris δεν είναι μακριά – κάθε άλλο, είναι σε απόσταση αναπνοής. Τουλάχιστον τρία από αυτά αφού στα 7.9 δευτερόλεπτα από τον Breen βρίσκονται οι Evans, Esapekka Lappi αλλά και ο θριαμβευτής του Ράλι Ακρόπολις, Kalle Rovanperä.

Advertisement

Μισό λεπτό μακριά είναι ο Thierry Neuville της Hyundai και ο Sebastien Ogier της Toyota, που απολαμβάνοντας βαθμολογικό προβάδισμα 44 πόντων, αναμένεται να κινηθεί συντηρητικά, στοχεύοντας απλά σε πολύτιμους βαθμούς.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά το σκέλος της Παρασκευής:

Advertisement

1. C Breen / P Nagle IRL Hyundai i20 43min 51.3sec
2. O Tänak / M Järveoja EST Hyundai i20 +2.8sec
3. E Evans / S Martin GBR Toyota Yaris +6.1sec
4. E Lappi / J Ferm FIN Toyota Yaris +6.7sec
5. K Rovanperä / J Halttunen FIN Toyota Yaris +7.9sec
6. T Neuville / M Wydaeghe BEL Hyundai i20 +31.3sec

Το Σάββατο τα πληρώματα καλύπτουν το 50% της συνολικής απόστασης. Τα 151.95km αγωνιστικά χιλιόμετρα θα απλωθούν σε εννέα ειδικές διαδρομές.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC: Επικό video αναζητά τον «Βασιλιά της Ouninpohja»

Ιταλική F4: Η καλύτερη εμφάνιση του Μαρκογιάννη «γέννησε» προσδοκίες

Δοκιμές στο Μαρόκο για το Audi RS Q e-tron του Ράλι Ντακάρ