Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Χιλής: Προβάδισμα Tanak μετά το πρώτο σκέλος

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC, Ράλι Χιλής: Προβάδισμα Tanak μετά το πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

WRC, Ράλι Χιλής: Προβάδισμα Tanak μετά το πρώτο σκέλος

ΑΓΩΝΕΣ

O Οtt Tänak ήταν ο πρωταγωνιστής της πρώτης ημέρας δράσης στο Ράλι Χιλής, που κάνει ντεμπούτο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όντας ο έκτος γύρος της φετινής σεζόν.

Advertisement
Advertisement

Ο Εσθονός ανέκαμψε από ένα λάθος όπου έχασε μία στροφή και μετά έσβησε ο κινητήρας του, κερδίζοντας την επόμενη ειδική, όπως άλλωστε και τις δύο χωμάτινες ειδικές του απογεύματος για να κλείσει την ημέρα με προβάδισμα 22.4 δευτερολέπτων.

Αρωγός σε αυτό ήταν η δουλειά που έκαναν οι μηχανικοί της Toyota στο set up του Yaris κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σέρβις, με αποτέλεσμα να αυξήσει την εμπιστοσύνη του στο αυτοκίνητο άρα και τον ρυθμό του.

Όλα αυτά σε μία ημέρα όπου τα πληρώματα πραγματοποιούν ταξίδι στο άγνωστο, με τις ακτίνες του ήλιου που «τρυπούσαν» ανάμεσα από τα δέντρα στις ειδικές, συχνά να «τυφλώνουν» τους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Το ίδιο λάθος στην εναρκτήρια ειδική έκανε και ο Sebastien Ogier, που είναι αυτός που τον καταδιώκει στην κατάταξη, κλείνοντας την ημέρα έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός της Toyota ήταν ταχύτερος όλων στην εναρκτήρια ΕΔ αλλά στη συνέχεια έκανε λάθη.

Οριακά πίσω του είναι ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας και νικητής των δύο προηγούμενων ράλι σε Κορσική και Αργεντινή, Thierry Neuville. Αρκετά πιο πίσω είναι ο Kris Meeke με το τρίτο Yaris, που παρότι έκανε ίδιο χρόνο με τον Latvala στην πρώτη ειδική, μετά έχανε σταδιακά χρόνο.

Advertisement

Στην έκτη θέση είναι ο Sebastien Loeb που σταδιακά ανεβάζει ρυθμούς, στην πρώτη εμφάνισή του με το Hyundai i20 WRC στο χώμα.

Αναλυτικά η κατάταξη:
1. O Tänak / M Järveoja EST Toyota Yaris 1hr 24min 12.8sec
2. S Ogier / J Ingrassia FRA Citroën C3 +22.4sec
3. J-M Latvala / M Anttila FIN Toyota Yaris +28.8sec
4. T Neuville / N Gilsoul BEL Hyundai i20 +29.5sec
5. K Meeke / S Marshall GBR Toyota Yaris +46.5sec
6. S Loeb / D Elena FRA Hyundai i20 +48.7sec

Advertisement

Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει δύο πανομοιότυπα loop των τριών ειδικών, σε διαδρομές σε δάση, που καλύπτουν συνολικά 121.16 km.