Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ματαιώθηκε το Ράλι Σαφάρι!

Ελλάδα 9:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Ματαιώθηκε το Ράλι Σαφάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Ματαιώθηκε το Ράλι Σαφάρι!

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα ακόμα πλήγμα κατάφερε η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού Covid-19 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Advertisement
Advertisement

Η μεγάλη επιστροφή του Ράλι Σαφάρι ματαιώθηκε, έτσι η αφρικανική μάχη στην Κένυα θα πρέπει να περιμένει έως το 2021. Ο συγκεκριμένος γύρος του WRC ήταν προγραμματισμένος για τις 16-19 Ιουλίου και παρότι είμαστε ακόμα δύο μήνες μακριά, οι σταθεροί ταξιδιωτικοί περιορισμοί οδήγησαν τα εμπλεκόμενα μέρη σε αυτή την απόφαση.

Εδώ και μήνες, ο Promoter του WRC, η παγκόσμια ομοσπονδία και η κυβέρνησης της Κένυα, ήταν σε διαρκείς επαφές και διαβουλεύσεις, κρίθηκε όμως πως αυτή ήταν η ασφαλής οδός.

Έτσι η μεγάλη επιστροφή θα γίνει τελικά… 19 χρόνια μετά κι όπως αρμόζει σε ένα τόσο ιστορικό ράλι. Μάλιστα όπως τόνισε σε ανακοίνωσή του ο CEO του Ράλι Σαφάρι, Phineas Kimathi, οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενούσαν το σέρβις παρκ, στην περιοχή Νακούρου, έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πως το Ράλι Σαφάρι θα έχει θέση στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος για την επόμενη τριετία!

Πρόκειται για τον δεύτερο γύρο της σεζόν του 2020 που ακυρώνεται, μετά το Ράλι Πορτογαλίας. Αυτά της Αργεντινής και της Ιταλίας είναι προς το παρόν σε κατάσταση… αναβολής. Επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα, είναι το Ράλι Φινλανδίας που είναι προγραμματισμένο για τον Αύγουστο.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
On-board για γερά νεύρα με τον Ken Block (video)

Πότε θα «εκκινήσει» το MotoGP;

Advertisement

WRC: Κάποτε στην Αργεντινή (video)