Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Κάποτε στην Αργεντινή (video)

Ελλάδα 16:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC: Κάποτε στην Αργεντινή (video)

ΑΓΩΝΕΣ

WRC: Κάποτε στην Αργεντινή (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, όπως άλλωστε όλα τα μηχανοκίνητα σπορ, έχει πατήσει φρένο λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο «θύμα» σε ότι αφορούσε στις αναβολές ήταν το Ράλι Αργεντινής. Ωστόσο η επίσημη τηλεόραση του WRC, αφού δεν έχουμε ακόμα δράση στη Νότια Αμερική, φρόντισε να μας εξασφαλίσει ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο!

Ένα δίλεπτο video με επικές στιγμές από το θρυλικό παρελθόν, με ιερά τέρατα των ράλι και αγωνιστικά οχήματα που αναπολούμε με κάθε ευκαιρία! Ξεκινώντας από τον νικητή του πρώτου Ράλι Αργεντινής, το 1980 – τον Walter Rohrl με το Fiat Abarth, με τον Γερμανό να κατακτά και τον τίτλο εκείνη τη σεζόν!

Η συνέχεια αφορά στο 1983 και τον Hannu Mikola με το Audi Quattro και το 1984 με τον teammate του, Stig Blomqvist! Έπειτα πάμε μία δεκαετία αργότερα, στο 1993 και την πρώτη εκ των δύο νικών του Juha Kankukunen στην Αργεντινή, με Toyota Celica!

Advertisement
Advertisement

Επόμενη χρονιά, με το ίδιο αυτοκίνητο αλλά τον Didier Auriol πίσω από το τιμόνι, πριν το χατ-τρικ του Tommi Makinen – τέσσερις συνεχόμενες φορές παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Mitsubishi και το Lancer.

Έπειτα το video επικεντρώνεται στον πιο επιτυχημένο οδηγό όλων των εποχών, τον Sebastian Loeb και τις 8 νίκες που κατέκτησε με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της Citroen (2005-2009, 2011-2013) αλλά και την αδυναμία όλων των οδηγών έκτοτε, να συνδυάσουν τη νίκη στην Αργεντινή με την κατάκτηση του τίτλου!

Ο Sebastien Ogier που είχε τη δική του περίοδο αυτοκρατορίας δεν κατάφερε να πανηγυρίσει στον αγώνα της Νότιας Αμερικής ενώ ο περυσινός πρωταθλητής Ott Tanak, έχει κερδίσει μεν εκεί αλλά το 2018.

Advertisement

Περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
6 rally documentaries για τις ημέρες της καραντίνας

Μία βόλτα με τον Tanak στο Μεξικό (video)

Οι κορυφαίες στιγμές του Ράλι Μεξικού (video)

Advertisement