Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Εγκατέλειψε ο Latvala

Ελλάδα 14:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Εγκατέλειψε ο Latvala

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Φινλανδίας: Εγκατέλειψε ο Latvala

ΑΓΩΝΕΣ

Άδοξο φινάλε στις ελπίδες του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να πανηγυρίσει τη νίκη στο ράλι της πατρίδας του, με τον Φινλανδό να εγκαταλείπει από το πρώτο σκέλος με σπασμένη ανάρτηση. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της Volkswagen Motorsport σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην εναρκτήρια ειδική του όγδοου γύρου της σεζόν αλλά στη δεύτερη χτύπησε ένα βράχο, με αποτέλεσμα να πληγωθεί η πίσω αριστερή ανάρτηση του Polo R WRC.

Έφτασε στον τερματισμό με χρονική απώλεια 40 δευτερολέπτων και στη συνέχεια, μαζί με τον συνοδηγό του, Μίκα Άντιλα, ξεκίνησαν έναν άνισο αγώνα επιδιώκοντας να επιδιορθώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη ζημιά, ώστε να μη φορτωθούν χρονικό καπέλο 5 λεπτών για κάθε χαμένη ειδική διαδρομή – εφόσον πάντα αποφασίσουν να επιστρέψουν αύριο στη μάχη εκμεταλλευόμενοι το σύστημα Rally2 (που λογικά θα το κάνουν).

Καθυστέρησαν 28 λεπτά να εκκινήσουν την τρίτη ειδική, πράγμα που οδήγησε σε ποινή 4 λεπτών και 40 δευτερολέπτων και στη συνέχεια έχασαν άλλα 3 λεπτά μέσα στην ειδική. Στην επόμενη έχασαν 2μιση λεπτά αλλά στο φινάλε της, κρίθηκε πως η κατάσταση είχε χειροτερέψει και τελικά εγκατέλειψαν.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο χαμένες ειδικές στο τέλος του πρώτου σκέλους, θα φέρουν επιπλέον χρονική ποινή 10 λεπτών. Έτσι ο Λάτβαλα θα έχει 17 ειδικές στη διάθεση του για να πετύχει το θαύμα – να επιστρέψει στις βαθμολογούμενες θέσεις.