Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις με υβριδικά World Rally Cars το 2022

Ελλάδα 1:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ακρόπολις με υβριδικά World Rally Cars το 2022

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις με υβριδικά World Rally Cars το 2022

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα σημαντικό βήμα για το μέλλον του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι πραγματοποιήθηκε με την επισημοποίηση της δέσμευσης και των τριών κατασκευαστών, στη νέα, υβριδική εποχή του σπορ.

Advertisement
Advertisement

Από το 2022 τα World Rally Cars θα περικλείουν νέα τεχνολογία, με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης να συνεργάζονται με ηλεκτροκινητήρες. Ανακοινώθηκε λοιπόν πως και οι τρεις «μονομάχοι» του σπορ, δηλαδή η Hyundai, η M-Sport και η Toyota, δεσμεύτηκαν σχετικά με τη συμμετοχή τους και μάλιστα με τριετή ορίζοντα – έως το 2024!

Καθοριστικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η συμφωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού σχετικά, σε ότι αφορά στην από κοινού κάλυψη των εξόδων εξέλιξης αυτής της νέας τεχνολογίας, που έρχεται έχοντας κατά νου τη βιωσιμότητα, την ασφάλεια και τη ορθολογική διαχείριση του κόστους εμπλοκής στο σπορ.

tanak-arctic-rally-2021-b1000x600

Advertisement
Advertisement

Αυτή η νέα, υβριδική εποχή του WRC, είχε ανακοινωθεί από το 2019. Όμως μόλις πρόσφατα, στη συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου αθλητισμού, ήρθε το οριστικό πράσινο φως σχετικά με την εφαρμογή τους.

Η Hyundai έχει ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή της να δημιουργήσει ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στο επιβατικό i20 N. Αντίθετα, οι M-Sport και Toyota κρατούν ακόμα κλειστά τα χαρτιά τους.

WRC-Hybrid-tech-a1000x600

Advertisement

Σε ότι αφορά στην τεχνολογία των νέων αυτοκινήτων, θα διατηρήσουν τους υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες χωρητικότητας 1.6 lt, όμως αυτοί θα συνεργάζονται πλέον με ηλεκτροκινητήρες που θα προσφέρουν επιπλέον 100 kW (136 PS) και 180 Nm ροπής.

Αυτά τα νέα υβριδικά τέρατα θα τα δούμε κι από κοντά αφού ως γνωστόν, η Ελλάδα έχει υπογράψει συμφωνία διετούς διάρκειας με τον WRC Promoter για το Ράλι Ακρόπολις. Έτσι, στις 9-12 Σεπτεμβρίου θα απολαύσουμε την παρούσα γενιά World Rally Cars στα ελληνικά βουνά και το 2022, θα πάρουμε μία πρώτη γεύση από τη νέα τεχνολογία!

Advertisement

Suninen-Turkey20-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Επίσημο: Το Ράλι Ακρόπολις επιστρέφει από φέτος – Δήλωση Μητσοτάκη (video)
Αγωνιστικό «διαζύγιο» για Loeb-Elena (video)
Ο νικητής του Ράλι Ντακάρ, Kevin Benavides, μιλάει αποκλειστικά στο NewsAuto

 

Advertisement