Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Κροατίας: Συνάντηση Jean Todt – Λευτέρη Αυγενάκη

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

WRC Ράλι Κροατίας: Συνάντηση Jean Todt – Λευτέρη Αυγενάκη

ΑΓΩΝΕΣ

WRC Ράλι Κροατίας: Συνάντηση Jean Todt – Λευτέρη Αυγενάκη

ΑΓΩΝΕΣ

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής του Ράλι Ακρόπολις στο WRC πλησιάζει και με τον Εθνικό μας Αγώνα να διεξάγεται στις 9-12 Σεπτεμβρίου, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις.

Advertisement
Advertisement

Τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο επαφών, με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη να βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Κροατία, όπου διεξάγεται ο τρίτος γύρος της σεζόν του 2021.

Εκεί έχει επαφές με μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αλλά και του WRC Promoter, ενόψει του Ράλι Ακρόπολις που θα αποτελέσει τον ένατο γύρο της σεζόν και θα διεξαχθεί με επίκεντρο την πόλη της Λαμίας.

Ο Κος Αυγενάκης συναντήθηκε τρεις φορές με τον πρόεδρο της FIA, Jean Todt, έναν άνθρωπο με μακρά ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα. Ξεκίνησε ως συνοδηγός στον κόσμο των ράλι, συνέχισε ως επικεφαλής της Peugeot Sport, ηγήθηκε της Ferrari στη Formula 1 την περίοδο της αυτοκρατορίας με πρωταθλητή τον Michael Schumacher και από το 2009, βρίσκεται στο προεδρικό θώκο της FIA. Φέτος ολοκληρώνει την τρίτη θητεία του και έχει ήδη δρομολογήσει τη διαδοχή του ανακοινώνοντας πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.

Advertisement
Advertisement

ogier-croatia21-rd3-b1000x600

Η πρώτη του συνάντηση ήταν το πρωί, στη δέκατη ειδική διαδρομή του Ράλι Κροατίας, όπου συνομίλησαν για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC. Έναν αγώνα που ο Todt θυμάται ως συνοδηγός αλλά και ως επικεφαλής της Peugeot. Ο Γάλλος πρόεδρος είναι λάτρης της Ελλάδος και γνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση για την αναβίωση του ιστορικού αγώνα. Έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και μεγάλη χαρά, που η κυβέρνηση στηρίζει το μηχανοκίνητο και την επιστροφή της χώρας στο WRC. Θυμήθηκε τις πολύ όμορφες αναμνήσεις και ξεχωριστές εμπειρίες που έχει από την χώρα μας.

avgenakis-motorsport-greece-at-croatiarally21-d1000x600

Advertisement

Η απογευματινή συνάντηση έγινε στο Service Park στο χώρο φιλοξενίας της Hyundai Motorsport. Εκεί είχαν μια πιο διεξοδική συζήτηση. Ο πρόεδρος της FIA, ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την οδική ασφάλεια και έχει να επιδείξει έργο στο τομέα του mobility της FIA. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα χρόνια προβλήματα οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός τόνισε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει ευαισθησία στο θέμα αυτό και γίνονται δράσεις προς τη σωστή κατεύθυνση. Συμφώνησαν να προγραμματίσουν κάποιες δράσεις από κοινού με τη συμμετοχή της FΙΑ αλλά και του ιδίου του προέδρου της, για την προώθηση της οδικής ασφάλειας.

breen-croatia21-rd3-hyundaiphoto-a1000x600

Advertisement

Ο Λευτέρης Αυγενάκης απεύθυνε πρόσκληση εκ μέρους του πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο της FIA, να έρθει στη χώρα μας κατά τη διάρκεια του Ράλι Ακρόπολις και του ζήτησε τη μέγιστη δυνατή συμβολή, στις δράσεις για την οδική ασφάλεια. Ο υφυπουργός χάρισε στον πρόεδρο ένα λεύκωμα με τα αρχαία στάδια της χώρας. Το βράδυ οι δυο τους συναντήθηκαν για 3η φορά στο πλαίσιο του Gala Dinner που παραχώρησε η Κροατική κυβέρνηση για τους εορτασμούς των 125 χρόνων Κροατικής Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης:
European Le Mans Series: 4η θέση για Λασκαράτο στη Βαρκελώνη
Η FIA ανακοίνωσε νέο πρωτάθλημα ηλεκτρικά GT
WRC: Στη Λαμία το Ράλι Ακρόπολις!