Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Αντεπίθεση Tanak την 2η ημέρα

Ελλάδα 5:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Αντεπίθεση Tanak την 2η ημέρα

ΑΓΩΝΕΣ

WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Αντεπίθεση Tanak την 2η ημέρα

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Kalle Rovanpera παραμένει στην πρωτοπορία του Ράλι Κροατίας, όμως όχι με την άνεση της πρώτης ημέρας. Πλέον, ο Ott Tanak έχει θέσει σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη. Ο Εσθονός της Hyundai βρίσκεται μόλις 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rovanpera και όλα δείχνουν ότι το αυριανό φινάλε θα είναι συγκλονιστικό.

Advertisement
Advertisement

Οι ειδικές της 2ης ημέρας του Ράλι Κροατίας επεφύλασσαν αρκετές εκπλήξεις για τα πληρώματα στις πρώτες θέσεις. Οι συνθήκες ήταν και πάλι αρκετά δύσκολες με βροχή και ομίχλη να δυσκολεύουν το έργο των οδηγών. Ο Tanak το έθεσε γλαφυρά: “Υπό αυτές τις συνθήκες σταματάει να σε νοιάζει ο χρόνος που θα πετύχεις και απλά χαίρεσαι που ολοκληρώνεις την διαδρομή. Είναι λες και βρίσκεσαι σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη“.

Το.. απόκοσμο αυτό σκηνικό βρήκε, ωστόσο, ωφελημένο τον Εσθονό. Ο Tanak εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα του Rovanpera και τις ποινές του Neuville για να ανέβει στην κατάταξη. Πλέον, βρίσκεται στην δεύτερη θέση, 19 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Rovanpera.

Advertisement
Advertisement

Ο Φιλανδός είδε τα 90+ δευτερόλεπτα της χθεσινής του πρωτοπορίας να κάνουν φτερά λόγω ενός κλαταρίσματος αλλά και του ρυθμού του Tanak. Όμως, κατάφερε να κερδίσει την Platak -τελευταία ειδική της ημέρας- στέλνοντας μήνυμα προς τους διώκτες του. “Αυτή είναι η απάντησή μου” δήλωσε μετά το τέλος της ειδικής.

Ο Neuville λόγω των ποινών που έχει πάρει βρίσκεται τέταρτος πίσω από τον Craig Breen με Ford. Πέμπτος είναι ο Evans ενώ ο Katsuta συμπληρώνει το top-6. Το Ράλι Κροατίας ολοκληρώνεται αύριο επιστρέφοντας και πάλι στα περίχωρα του Ζάγκρεμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Ο Rovanpera άνετα μπροστά την 1η ημέρα
WRC 2022 Ράλι Κροατίας 2022: Ατύχημα και εγκατάλειψη για τον Adrien Fourmaux (+video)
WRC 2022 Ράλι Κροατίας: Έξοδος Solberg και ακύρωση της ένατης διαδρομής (+video)