Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η VW αποχωρεί από το WRC!

Ελλάδα 3:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η VW αποχωρεί από το WRC!

ΑΓΩΝΕΣ

Η VW αποχωρεί από το WRC!

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί ακόμα να μην έχουμε επίσημη τοποθέτηση αλλά σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι ψίθυροι των τελευταίων ημερών τελικά ανταποκρίνονται πλήρως στη δυσάρεστη για τους φίλους του WRC πραγματικότητα: η Volkswagen αποχωρεί άμεσα από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1)

H απόφαση πάρθηκε μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της γερμανικής εταιρείας, που έλαβε χώρο το πρωί της Τρίτης, στο στρατηγείο της, στο Βόλφσμπουργκ. Μάλιστα, η VW Motorsport δεν θα έχει καν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει το νέο Polo R WRC προδιαγραφών 2017, καθώς δεν εγκρίθηκε η αρχική σκέψη, η αποχώρηση να ισχύσει από το τέλος της επόμενης σεζόν.

Έτσι, το Ράλι Αυστραλίας που θα λάβει χώρα στις 18-20 Νοεμβρίου, θα αποτελέσει την τελευταία εμφάνιση της ομάδας που σάρωσε τα πάντα την τελευταία τετραετία, μονοπωλώντας τους τίτλους σε κατασκευαστές αλλά και οδηγούς, διά χειρός Sebastien Ogier.

H αυτοκρατορία διαλύεται

H αυτοκρατορία διαλύεται

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Γάλλο και τους ταλαντούχους teammates του, Jari-Matti Latvala και Andreas Mikkelsen, ξαφνικά είναι διαθέσιμοι στην αγορά ενόψει της νέας σεζόν. Σε αυτή στο WRC θα συμμετέχει η Hyundai Motorsport, η M-Sport που ουσιαστικά έχει σημαντική υποστήριξη από τη Ford αλλά και οι Citroen-Toyota που επιστρέφουν. Όλα αυτά σε μία νέα εποχή για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, με νέους τεχνικούς κανονισμούς και πολύ ταχύτερα και εντυπωσιακότερα αυτοκίνητα.

Η παραπάνω απόφαση σοκ, έρχεται λίγες ημέρες  μετά την είδηση της αποχώρησης της Audi από τους Αγώνες Αντοχής. Κινήσεις λογικές αν σκεφτούμε πόσο θα κοστίσει τελικά στο VW Group το σκάνδαλο diesel-gate.